WALDENGERD Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Tak wygląda nasza Brda, gdy rzęsa wodna zbierze sie na wodzie stojacej na śluzie na przeciwko Nordic Haven w miejscu gdzie Brda rozgałezia sie na główny bieg i Młynówke, ktora jest jej ramieniem. Gdy otwierają śluzę spływa z nurtem. A KANAŁ BYDGOSKI 1
marcini59 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Kilka zdjęć napędu dla Cezara , nadmienię że napęd jest w fazie konstrukcyjno-produkcyjnej i próbnej, z pewnością kilka zmian jeszcze będzie dokonanych. Śruba 90mm Został także uruchomiony kociołek z silnikiem , sprawuje się wyśmienicie ciśnienie stabilne 2,5 bar daje niezłego kopa, testy pozytywnie zaliczone filmik z testów wkrótce. 2
cezar65 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Dzięki za zdjęcia napędu. Jak śruby 90 mam , to model o długości powyżej 1 m.... . Ja mam trochę inny sposób na zrobienie takich pędników , czekam na przesyłkę z Chin.... . Jak model , to będę robić holownik , plany rysował i sprzedaje kol. Romanov , bywa na forum.
marcini59 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Plany już mam holownika Centaur II ale nie wiem czy podołam z budową kadłuba brakuje mi doświadczenia w robieniu odlewu na kopycie ?
kaczma2 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Szukałem taki nadajnik, nie znalazłem. Była tylko zwykła wersja. 1
kaszalu Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień dobry ! Wzorem lat niestety minionych ( bez COVIDA...?) mamy zaproszenie na pokazy i pływanie modelami na festynie gminnym organizowanym nad jeziorem w Zabartowie dnia 05.09.2021r. Proszę o odpowiedzi od kolegów kto by chciał i mógł wziąć udział w tej imprezie - proszę to rozważyć i napisać na forum lub na priv - chciałbym odpowiedzieć organizatorowi czy może na nas liczyć - każdy podejmuje decyzję indywidualnie !! Możemy też liczyć na udział p. Andrzeja z Fordonu na swoim boczno lub tylnokołowcu o którym pisałem powyżej ! Tylnokołowiec może zabierać do 3 osób więc jest też szansa na bezpośrednie popływanie po jeziorze w stylu Mississipi - zapraszam !!? - Właściwie to też taki trochę "przerośnięty" model !!? Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez kaszalu Dodano zdjęcie tylnokołowca !
jamyk Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Na tą imprezę się pisze w Zabartowie Janusz.?
WALDENGERD Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 ENDRIU - Jak wszystko pod względem zdrowotnym zagra to się zjawimy - tak dla ścisłości, gdyż nie było nas za pierwszym razem podpowiedz (potwierdź) czy to jest ten zjazd nad jezioro - pomost jest widoczny ? ?
kaszalu Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Tak Walduś - to jest to miejsce !! ? Cieszę się na pływanko, czekamy !!!
kaszalu Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Łódka zanętowa, którą kiedyś zbudowałem dla kuzyna Tomka z Kołobrzegu nadal w akcji !!!? Efekty widoczne na zdjęciu !! ??
kaszalu Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Dzisiaj nakryłem Janusza podczas prac w wakacyjnej stoczni polowej w bazie w Pieczyskach - model Zaruskiego w trakcie dalszych prac wykończeniowych po pierwszych próbach na wodzie !? 2
kaszalu Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) W Grudziądzu też nie próżnują - elementy nadbudówki "Strażaka" Krzyśka Popaszkiewicza w trakcie budowy ! WSZYSTKO mistrzowsko lutowane z cienkiej blachy, niepalnej jak na strażaka przystało! ? Będzie super !!? Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez kaszalu 2
kaczma2 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Byłem tydzień w Ustce. Jedyna atrakcja to chyba port. Porobiłem zdjęcia niektórych statków a mianowicie Galeon Dragon, Kontroler 23 i 25, Hydrograf 7 i ratowniczy, największy w porcie Orkan, który teraz przedstawiam. Jest jeszcze film. Będzie później jak i pozostałe zdjęcia. 2
cezar65 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Przyszły z Chin zamówione przekładnie kątowe . Jak skończę obecnie budowany model , co potrwa jeszcze z dwa lata spokojnie , to zacznę budowę CENTAUR II. Po niezbędnych modyfikacjach będą mogły być. Owe przekładnie chodzą poprawnie , nie mają luzów osiowych , mają dobrze ustawiony luz międzyzębny, są na łożyskach kulkowych, koła zębate przełożenie 1:1 są wykonane z metalu. Wstępnie wymiarowo mogą być , bo w rzeczonym modelu CENTAUR II w skali 1:25 śruby napędowe mają ok. 70mm średnicy. Z tego co wiem po rozmowie z kol. Romanov to oprócz planów można też u niego nabyć gotowy kadłub z laminatu w skali 1:25..... . 1
kaczma2 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Następne zdjęcia. Hydrograf 7 tylko od strony prawej burty. 2
marcini59 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Cześć Cezar możesz napisać mi gdzie zamawiałeś te przekładnie na jakiej stronce, fajne zdjęcia Kaziu.
kaczma2 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Łożyska nie będą rdzewieć? Kontroler 25 1
Rekomendowane odpowiedzi