kaszalu Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 Witam Wszystkich ! Pływanie na Balatonie na festynie osiedlowym udało się - dopisała pogoda , modelarze, publiczność i dobre humory ! Janusz zgodnie z obietnicą zwodował "HALNEGO" - pływa super !! Była nawet mina morska w wykonaniu Andrzeja ! Bawiliśmy się wspólnie ze trzy godziny, na koniec polatałem jeszcze Cubem na pływakach chociaż trochę wiatr szarpał i po lądowaniu "zaryłem" nosem w wodę bo mnie "podwiało" ! Wiatr dmuchał, Cub sam stanął na pływaki i do brzegu dopłynąłem o własnych siłach ( SAR wędkowy był wprawdzie w pogotowiu ale nie używaliśmy ...) Organizatorzy podziękowali uczestnikom pokazów pamiątkowymi pucharkami i upominkami . Do zobaczenia w przyszłym roku !! Kilka filmów i fotki poniżej ! Pozdrowienia ! NASTĘPNE PŁYWANKO W BOŻE CIAŁO PO PROCESJI 26 MAJA 2016 O 14.00 PRZY KANAŁOWEJ W BYDGOSZCZY - STARY KANAŁ BYDGOSKI - FESTYN OSIEDLOWY RADY OSIEDLA OKOLE - DUŻO INNYCH ATRAKCJI W OKOLICY - ZAPRASZAMY !! 1
Łuszpiński Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 Ten radosny uśmiech na twarzy modelarza jest zapłatą za godziny pracy 1
marcini59 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Piękne modele a ja swoje pływające kilka lat temu sprzedałem bo myślałem ze już nikt się tak nie bawi
kaszalu Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Bawi się , bawi ! Wybuduj Marcin coś pływającego i zapraszamy do kompanii ! Jeszcze parę fotek podesłanych przez Waldka "mikroślizgacza" ! Jest też kilka fotek z pokazów w internetowej Gazecie Pomorskiej . http://www.pomorska.pl/wiadomosci/bydgoszcz/g/rodzinny-piknik-w-bydgoskim-balatonie-zdjecia,10020724,18562894/
mike217 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 2 tygodnie lakierowania i oto efekt przed polerowaniem. Malowane są wszystkie linie nawet te cienkie czarne obramówki. Wymaga to mnóstwa pracy w przygotowaniu i wyklejeniu. Polerować będę jak akryle się utwardzą po 14 dniach. Używam oczywiście farb 2 składnikowych bo tylko takie nadają się na laminaty. Wtedy będą jak szkło i zielony będzie polerowany pastą 3M. Za tydzień mam zawody w Chełmży i trzeba się do nich przygotować, więc prace na Seaducerem staną. 1
kaszalu Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Wygląda bojowo - jak grot indiańskiej strzały "łowców głów" wodza Eleeli Koghe ( kto czytał "Tomki" Szklarskiego ten wie o czym mówię ) Czy takie było przesłanie artysty ? W sam raz do ustrzelenia jakiegoś pucharku w zawodach...
mike217 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Tomki Szklarskiego czytałem wszystkie bo kto w moich czasach dzieciństwa ich nie czytał..? Ten model nie jest robiony pod zawody. To model dla frajdy. W planach była klasa demo na ten rok ale plany jak to plany... Ja mam 2 modele duże, 2 budują się w Warszawie ale idzie mozolnie i plany się rozmyły. Wszyscy raczej uciekają w klasy mini a to raczej nie moja bajka..
kaszalu Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Co tam że nie na zawody - model fajny !!! Przyjemności !!
mike217 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Na zawody mam dość łódek. Zresztą jestem bliski decyzji, że to mój ostatni sezon zawodniczy.
kaszalu Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Przypominam Wszystkim zainteresowanym o pływaniu 26 maja 2016 w Boże Ciało o 14.00 przy ul. Kanałowej nad Starym Kanałem Bydgoskim na festynie Rady Osiedla Okole !!! Zbiórka przy betonowych schodkach prowadzących do wody !!!
kaszalu Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Plakat Imprezy ! SKM_C284e16052414240.pdf
mike217 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Pamiętam jak tam pływałem dookoła stalowej fontanny między kajakarzami... horror
kaszalu Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Nooo - przy Twoich szybkościach to strach się bać My to bezpiecznie, pomalutku, statecznie ....
mike217 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Szkoda, bo gdyby była jakakolwiek organizacja i ład i porządek na wodzie to bym popływał. Nie wezmę jednak odpowiedzialności za ewentualne skutki np kolizji z kajakarzem...
kaczma2 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Poza tym, uważam, że pływają pół godz. wolno pływające i następne pół godz. szybkie a nie wszystkie modele naraz. Stwórzmy jakiś szyk przynajmniej na początku. Będą ładne zdjęcia i filmy. To co do tej pory było, to był syf a nie pokazy (no nie zupełnie).
kaszalu Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Kaziu - chyba przesadzasz ! To był syf czy niezupełnie ? Chcesz pokazać coś ludziom czy nie ? Zdaje mi się że raczej się im podobało ! Moim zdaniem jest to dobra metoda na popularyzację modelarstwa ! Po co pisać takie teksty ? Można coś uzgodnić wspólnie przed pływaniem ale sam dobrze wiesz , że nie jesteśmy formalną organizacją w której obowiązuje dyscyplina partyjna tylko grupą kolegów pasjonujących się tym sportem !!! Każdy może przyjść lub nie i dostosować się lub nie ! Lepiej pogadać i ustalić coś bezpośrednio przed pływaniem a nie rozpisywać się na forum - w przypadku Michała to inna bajka, bo jego łodzie śmigają po 100 km/h i mogą zrobić komuś krzywdę! Nie to co nasze "brytfanny" ...
koma22 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Kaziu chyba miał zły dzień, a... może pomylił kolory pigułek Andrzej róbcie swoje, bo widać w tym pasję taką że chyba też sprawię sobie jakąś łódkę i będzie powrót do przeszłości jak się spalinowymi ślizgami ścigałem. 1
mike217 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Haha ale się na noc uśmiałem..4 czerwca pływam dla dzieci na pikniku Parafialnym nieopodal Rynarzewa. Akwen jest duży i mogę pływać. Gdyby ktoś chciał to bardzo zapraszam..
kaszalu Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Waldek - DAWAJ DO KOMPANII !! Michał - chętnie bym przyjechał zrobić trochę radochy dzieciakom , ale 4 czerwca mam już od dawna zaplanowany wyjazd rodzinny ! Może następnym razem - daj znać wcześniej !
Rekomendowane odpowiedzi