Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jak odbieracie panujące obecnie upały? Ja bardzo źle; to, że pocę się okropnie jadąc rowerem to normalne - w końcu po to też wyszedłem ale, że nie mogę odkręcić 3 śrubek z modelu bo już jestem zlany potem to nie jest normalne dla mnie. O nocy już nie wspominam bo tu nasuwa się pytanie nie jak tu żyć tylko jak tu spać ... Nawet nie próbuję latać bo w mniejszych upałach przegrzewały się silnik - regulator - pakiet. Nawet nie mogę sobie podjechać samochodem na plażę by posiedzieć w wodzie bo już daleko od plaży nie ma gdzie zaparkować, a ile można leżeć w wannie... Więc jak wy sobie radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Polecam jazdę samochodem. Oczywiście klimatyzowanym. Ustawiasz 22°C i jesteś królem życia. Wg meteo powinienem mieć 2 dni temperatur poniżej 21C. Wierzyć się nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja w swoim WV Passtuchu ustawiam klimatronik na LOW - chłodzi maksymalnie. Na trasie gdzie mogę pocisnąć 120km/h odkręcam okna zamiast klimy. Niestety Irku ale ja do plaży mam od 550 do 370km -zależy czy jestem w Ostrowcu czy w Warszawie. Przy tych temperaturach to każdy się poci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Raczej w samochodzie życia wakacyjnego nie będę spędzał mimo, iż posiada klimę . Raczej chodziło mi o to czy aktywnie modelujecie w tych upałach czy zajmujemy się czym innym. Ja modeluje ale robię dużo i bardzo długie przerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nawet nie myślę wychylać nosa z domu jak nie muszę. Rozwaliłem extrę więc posiedziałem przy CAD-zie , najbliższy weekend przy klejeniu nowej extry a potem to się zobaczy. Jak już latanie to wieczorem bo wyjście na otwarty teren przy 32 stopniach to nie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 E tam wcale nie jest tak źle, w 2012 podczas MŚ w Bułgarii latałem przy 42 stopniach w cieniu!!! Nie było to przyjemne, ale silniczki grały jak się patrzy. Co ciekawe w nocy temperatura spadała do 8 stopni, a my spaliśmy w namiotach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Schudnąć 25kg? umrę :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jasne, nie każdy może sobie pozwolić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zależy gdzie kto mieszka ;-) u mnie w domu jest chłodno z racji tej że ta część domu w której się najwięcej przebywa jest od północy więc nie grzeje słońce. "Modeluje" sobie w chłodnej piwnicy, to znaczy kiedyś była chłodna, teraz jest w niej 23st. ;-) A i tak najlepsza opcja to iść na łąkę podczas gdy jest 32st i rzucać DLG ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 U mnie też jest chłodno i dość wilgotno, film nakręcony przez żonę telefonem z okna mojego domu w Trzebini koło Żywca: https://www.youtube.com/watch?v=EvoQDxMNTGg i drugi: https://www.youtube.com/watch?v=PKzuhMGIDlA a dzisiaj zapowiadało się na powtórkę z rozrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 mnie srednio przeszkadza silnikom tez... lotne 2 dni zaliczone mimo upalu... 10 litrow wody wlanych w czapke i na koszulke plus kilka uzytych wewnetrznie.. tepmeratura glowicy przy wydechu nie przekraczala 130 stopni wiec luzik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 u mnie nawet świerszcze nadają SOS przy tych temperaturach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jakieś SPA w pobliżu i da się żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja włączam klimę i mam w mieszkaniu np. 24 st C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Absolutnie nie rozumiem, 30 pare stopni ciepełka,aź chce się żyć.Wróciłem z gór i codziennie zaliczam latanie.Teraz Starling pięknie śmiga ,a Extra aż się "rwie" aby zaryczeć silnikiem i poszaleć pod niebem Michałkowa.Więcej optymizmu koledzy ,pamiętajcie że zima może znowu nas zaskoczyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Cześć Szczepan Jakoś ostatnio się nie udzielasz na forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Proszę podaj tą "modelarska dietę" na forum - może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Pierwszy tydzień - samozaparcie, nie jemy nic. Żołądek się kurczy i po tygodniu nie chce się jeść. Właściwie nie daje się jeść bo nie ma gdzie wkładać Kolejne tygodnie - otręby z jogurtem w ilości 3 szklanki dziennie. Do tego po kilka gramów innych produktów, typu warzywo, wędlina, ale bardzo, naprawdę bardzo niedużo. Zdecydowanie poniżej zapotrzebowania na energię. Można brać minerały w tabletkach, by nie zniszczyć zębów itp. Efekt - spadek ze 102kg to 77kg, czyli zgubione 25 kg w 6 miesięcy, bez efektu jojo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Schudnąć jest łatwo... ja muszę przytyć z 6kg, jakieś pomysły ? Staram się duuużo jeść ale wykonuje mnóstwo pracy fizycznej i wyglądam jak... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi