Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jak odbieracie panujące obecnie upały? Ja bardzo źle; to, że pocę się okropnie jadąc rowerem to normalne - w końcu po to też wyszedłem ale, że nie mogę odkręcić 3 śrubek z modelu bo już jestem zlany potem to nie jest normalne dla mnie. O nocy już nie wspominam bo tu nasuwa się pytanie nie jak tu żyć tylko jak tu spać ... Nawet nie próbuję latać bo w mniejszych upałach przegrzewały się silnik - regulator - pakiet. Nawet nie mogę sobie podjechać samochodem na plażę by posiedzieć w wodzie bo już daleko od plaży nie ma gdzie zaparkować, a ile można leżeć w wannie... Więc jak wy sobie radzicie?
bart07 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Polecam jazdę samochodem. Oczywiście klimatyzowanym. Ustawiasz 22°C i jesteś królem życia. Wg meteo powinienem mieć 2 dni temperatur poniżej 21C. Wierzyć się nie chce
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja w swoim WV Passtuchu ustawiam klimatronik na LOW - chłodzi maksymalnie. Na trasie gdzie mogę pocisnąć 120km/h odkręcam okna zamiast klimy. Niestety Irku ale ja do plaży mam od 550 do 370km -zależy czy jestem w Ostrowcu czy w Warszawie. Przy tych temperaturach to każdy się poci.
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Raczej w samochodzie życia wakacyjnego nie będę spędzał mimo, iż posiada klimę . Raczej chodziło mi o to czy aktywnie modelujecie w tych upałach czy zajmujemy się czym innym. Ja modeluje ale robię dużo i bardzo długie przerwy.
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nawet nie myślę wychylać nosa z domu jak nie muszę. Rozwaliłem extrę więc posiedziałem przy CAD-zie , najbliższy weekend przy klejeniu nowej extry a potem to się zobaczy. Jak już latanie to wieczorem bo wyjście na otwarty teren przy 32 stopniach to nie dla mnie.
Paweł Prauss Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 E tam wcale nie jest tak źle, w 2012 podczas MŚ w Bułgarii latałem przy 42 stopniach w cieniu!!! Nie było to przyjemne, ale silniczki grały jak się patrzy. Co ciekawe w nocy temperatura spadała do 8 stopni, a my spaliśmy w namiotach...
tomasz.smolarek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk
darqo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Schudnąć 25kg? umrę :lol:
tomasz.smolarek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jasne, nie każdy może sobie pozwolić ;-)
Sknera771 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zależy gdzie kto mieszka ;-) u mnie w domu jest chłodno z racji tej że ta część domu w której się najwięcej przebywa jest od północy więc nie grzeje słońce. "Modeluje" sobie w chłodnej piwnicy, to znaczy kiedyś była chłodna, teraz jest w niej 23st. ;-) A i tak najlepsza opcja to iść na łąkę podczas gdy jest 32st i rzucać DLG ;-)
grafitxt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 U mnie też jest chłodno i dość wilgotno, film nakręcony przez żonę telefonem z okna mojego domu w Trzebini koło Żywca: https://www.youtube.com/watch?v=EvoQDxMNTGg i drugi: https://www.youtube.com/watch?v=PKzuhMGIDlA a dzisiaj zapowiadało się na powtórkę z rozrywki.
jpd Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 mnie srednio przeszkadza silnikom tez... lotne 2 dni zaliczone mimo upalu... 10 litrow wody wlanych w czapke i na koszulke plus kilka uzytych wewnetrznie.. tepmeratura glowicy przy wydechu nie przekraczala 130 stopni wiec luzik...
-==PEGAZ==- Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 u mnie nawet świerszcze nadają SOS przy tych temperaturach...
wapniak Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja włączam klimę i mam w mieszkaniu np. 24 st C.
instruktor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Absolutnie nie rozumiem, 30 pare stopni ciepełka,aź chce się żyć.Wróciłem z gór i codziennie zaliczam latanie.Teraz Starling pięknie śmiga ,a Extra aż się "rwie" aby zaryczeć silnikiem i poszaleć pod niebem Michałkowa.Więcej optymizmu koledzy ,pamiętajcie że zima może znowu nas zaskoczyć 1
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Cześć Szczepan Jakoś ostatnio się nie udzielasz na forach.
Andrzej68IX Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć Polecam każdemu Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Proszę podaj tą "modelarska dietę" na forum - może się przydać.
tomasz.smolarek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Pierwszy tydzień - samozaparcie, nie jemy nic. Żołądek się kurczy i po tygodniu nie chce się jeść. Właściwie nie daje się jeść bo nie ma gdzie wkładać Kolejne tygodnie - otręby z jogurtem w ilości 3 szklanki dziennie. Do tego po kilka gramów innych produktów, typu warzywo, wędlina, ale bardzo, naprawdę bardzo niedużo. Zdecydowanie poniżej zapotrzebowania na energię. Można brać minerały w tabletkach, by nie zniszczyć zębów itp. Efekt - spadek ze 102kg to 77kg, czyli zgubione 25 kg w 6 miesięcy, bez efektu jojo. 1
polpakpol Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Schudnąć jest łatwo... ja muszę przytyć z 6kg, jakieś pomysły ? Staram się duuużo jeść ale wykonuje mnóstwo pracy fizycznej i wyglądam jak... ;D
Rekomendowane odpowiedzi