Skocz do zawartości

35 st w cieniu i jak tu żyć...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak odbieracie panujące obecnie upały? Ja bardzo źle; to, że pocę się okropnie jadąc rowerem to normalne - w końcu po to też wyszedłem ale, że nie mogę odkręcić 3 śrubek z modelu bo już jestem zlany potem to nie jest normalne dla mnie. O nocy już nie wspominam bo tu nasuwa się pytanie nie jak tu żyć tylko jak tu spać :angry:...

Nawet nie próbuję latać bo w mniejszych upałach przegrzewały się silnik - regulator - pakiet. Nawet nie mogę sobie podjechać samochodem na plażę by posiedzieć w wodzie bo już daleko od plaży nie ma gdzie zaparkować, a ile można leżeć w wannie...

Więc jak wy sobie radzicie? 

Opublikowano

Polecam jazdę samochodem. Oczywiście klimatyzowanym. Ustawiasz 22°C i jesteś królem życia. Wg meteo powinienem mieć 2 dni temperatur poniżej 21C. Wierzyć się nie chce :D

Opublikowano

Ja w swoim WV Passtuchu ustawiam klimatronik na LOW - chłodzi maksymalnie. Na trasie gdzie mogę pocisnąć 120km/h odkręcam okna zamiast klimy.

Niestety Irku ale ja do plaży mam od 550 do 370km -zależy czy jestem w Ostrowcu czy w Warszawie. Przy tych temperaturach to każdy się poci.

Opublikowano

Raczej w samochodzie życia wakacyjnego nie będę spędzał mimo, iż posiada klimę :D. Raczej chodziło mi o to czy aktywnie modelujecie w tych upałach czy zajmujemy się czym innym. Ja modeluje ale robię dużo i bardzo długie przerwy.   

Opublikowano

Nawet nie myślę wychylać nosa z domu jak nie muszę. Rozwaliłem extrę więc posiedziałem przy CAD-zie , najbliższy weekend przy klejeniu nowej extry a potem to się zobaczy. Jak już latanie to wieczorem bo wyjście na otwarty teren przy 32 stopniach to nie dla mnie.

Opublikowano

E tam wcale nie jest tak źle, w 2012 podczas MŚ w Bułgarii latałem przy 42 stopniach w cieniu!!!

Nie było to przyjemne, ale silniczki grały jak się patrzy.

Co ciekawe w nocy temperatura spadała do 8 stopni, a my spaliśmy w namiotach...

Opublikowano

Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć :)

Polecam każdemu :)

Sent from my GT-S7530 using Tapatalk

Opublikowano

Ja jakiś czas temu schudlem 25kg. To całkowicie zmieniło moje odczuwanie temperatury. Oczywiście jest mi ciepło, ale da się żyć :)

Schudnąć 25kg? :D  umrę :lol: :lol:

Opublikowano

Zależy gdzie kto mieszka ;-) u mnie w domu jest chłodno z racji tej że ta część domu w której się najwięcej przebywa jest od północy więc nie grzeje słońce.

"Modeluje" sobie w chłodnej piwnicy, to znaczy kiedyś była chłodna, teraz jest w niej 23st. ;-)

A i tak najlepsza opcja to iść na łąkę podczas gdy jest 32st i rzucać DLG ;-)

Opublikowano

mnie srednio przeszkadza silnikom tez... lotne 2 dni zaliczone mimo upalu... 10 litrow wody wlanych w czapke i na koszulke plus kilka uzytych wewnetrznie.. tepmeratura glowicy przy wydechu nie przekraczala 130 stopni wiec luzik...

Opublikowano

Absolutnie nie rozumiem, 30 pare stopni ciepełka,aź chce się żyć.Wróciłem z gór i codziennie zaliczam latanie.Teraz Starling pięknie śmiga ,a Extra aż się "rwie" aby zaryczeć silnikiem i poszaleć pod niebem Michałkowa.Więcej optymizmu koledzy ,pamiętajcie że zima może znowu nas zaskoczyć

• Lubię to 1
Opublikowano

Cześć Szczepan :) Jakoś ostatnio się nie udzielasz na forach.

Opublikowano

Proszę podaj tą "modelarska dietę" na forum - może się przydać.

Opublikowano

Pierwszy tydzień - samozaparcie, nie jemy nic. Żołądek się kurczy i po tygodniu nie chce się jeść. Właściwie nie daje się jeść bo nie ma gdzie wkładać :)

Kolejne tygodnie - otręby z jogurtem w ilości 3 szklanki dziennie. Do tego po kilka gramów innych produktów, typu warzywo, wędlina, ale bardzo, naprawdę bardzo niedużo. Zdecydowanie poniżej zapotrzebowania na energię. Można brać minerały w tabletkach, by nie zniszczyć zębów itp.

Efekt - spadek ze 102kg to 77kg, czyli zgubione 25 kg w 6 miesięcy, bez efektu jojo.

• Lubię to 1
Opublikowano

Schudnąć jest łatwo... ja muszę przytyć z 6kg, jakieś pomysły ? Staram się duuużo jeść ale wykonuje mnóstwo pracy fizycznej i wyglądam jak... ;D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.