Phantom Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Cześć, Niedługo przyjdzie mi być w USA i chciałbym sie Was zapytać czy wiecie, w jakich muzeach jest Concorde. chciałbym się z bliska przyjrzeć tej bestii.
zbjanik Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Najbliżej to masz do Sinsheim w Niemczech, niedaleko Studgartu. Jest tam też Tu-144 do porównania.
polpakpol Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ale kolega pyta o USA a nie o Niemcy Intrepid Sea-Air-Space Museum, New York, USA Museum of Flight, Seattle, USA
zbjanik Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 No zgoda, ale można było wywnioskować też, że Concorde to cel główny, a nie USA- miałby łatwiej. Ale nie wypowiadajmy się za zainteresowanego- sam pewnie wie najlepiej.
Marcin K. Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Nie wiem gdzie dokładnie, podejrzewam że w Nevadzie, jest cmentarzysko samolotów, też warto zobaczyć.
tomasz.smolarek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ale to jest złomowisko wojskowe, nie wpuszczają na teren. Sent from my GT-S7530 using Tapatalk
Marcin K. Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 A to nie wiedziałem. W tv pokazywali w jakiś programach, reporterz weszli to myślałem że cywil też może...
tomasz.smolarek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Oficjalna strona bazy: http://www.dm.af.mil/units/amarc.asp
MASK Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Intrepid Sea-Air-Space Museum, New York, USA Z ciekawszych samolotów jest tam też SR-71 Blackbird. Ale to jest złomowisko wojskowe, nie wpuszczają na teren. Wpuszczają, wpuszczają. Wystarczy kupić sobie bilet w pobliskim muzeum PIMA. Ale faktycznie, to teren wojskowy i nie można wychodzić z autokaru, który tam zabiera. Nie jest to złomowisko, tylko wielki magazyn pod chmurką. Samoloty tam składowane są pozbawione "płynów ustrojowych", zakonserwowane i zabezpieczone przed promieniami UV. Są tam składowane nie tylko przestarzałe typy, ale i samoloty, które wciąż są w służbie, np. A10, B52, B1-B a nawet F-16. Aha, i nie w Nevadzie, tylko w Arizonie w Tuscon.
tomasz.smolarek Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A to przepraszam.. I z chęcią się wybiorę przy okazji
polpakpol Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Szkoda że autora tematu ani widu ani słychu :/
Rekomendowane odpowiedzi