Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z racji tego, że nigdy nie budowałem modelu samolotu z więcej niż 1 silnikiem postanowiłem przełamać tę barierę i tak padło na the twins. Do budowy modelu użyłem 5 milimetrowej pianki architektonicznej, czyli biały depron ale oklejony z dwoch stron papierem. W sobote zabralem sie za drukowanie wycinanie planów no i w końcu za wycinanie elementów modelu. Aktualnie mam do złożenia skrzydła, pociągniecie kabli do gondol, cała mechanika sterów i zamknięcie puszki kadłuba. Mam nadzieje , że oblot nastąpi na dniach :) 

20140823_180418.jpg

Opublikowano

Nie musisz wstawiać ruchomych sterów kierunku. Ja w mojej Aqua Star - też ze zdwojonym statecznikiem pionowym wstawiłem tylko...a nie sorki twój model to nie łódź latająca ;).

Mówiąc o mechanice sterów - masz na myśli ruchome wszystkie trzy stery pionowe? Jeśli tak to niepotrzebnie - wystarczy - mniej problemów - tylko główny środkowy.

Opublikowano

Myślałem, że ze zdjęcia można wywnioskować ze bedzie tylko 1 bo nawet widać ze tylko on jest cięty :) Zastanawiam się również nad oświetleniem w modelu, musze zrobić testy czy przez ten materiał będzie ladnie przebijać światło wtedy bedzię podświetlona puszka 

Opublikowano

20140824_220707.jpg

Dzisiaj powalczyłem jeszcze trochę ze skrzydłem, jutro zabieram sie za wyciecie wręg montowanie gondoli i wklejanie serw :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.