Wojtan Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Mnie interesuje ile Ci wyjdzie wagi pustego, bo ja wolałbym go zelektryfikować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dla mnie powyżej 3 kg to cegła , moja extra 1,7m z silnikiem 15cm 4T ważyła 3 kg , pomyśl o elektryku , duży momeny obrotowy i (nie zadławi się) w naj mniej odpowiednim momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wolałbym spaliniaka;p Jak złożę całą konstrukcję wsadze elektronikę i wtedy zważę i się pomyśli jaki napęd zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Tak właśnie zrób, i dobrze byłoby, gdybyś nie trzymał nas w niepewności aż do maja ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam, Jestem w trakcie kończenia skrzydła za niedługo wkleje jakieś fotki. Jeszcze mam jedną prośbę w elektrykach jestem zielony i czy mógłby mi ktoś skomponować przykładowy zestaw napedowy do SU? Włącznie z akumulatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 silnik http://www.modelmotor.pl/silnik-350g-kv490-o-s-motor-oma-5020-490.html Regulator http://hobbyking.com/hobbyking/store/__37271__Hobbyking_YEP_100A_2_6S_SBEC_Brushless_Speed_Controller_EU_Warehouse_.html?strSearch=100a Śmigło , trzebaby potestować .Viper jak zajrzy do wątku to się wypowie . zasilanie 6s 3000-4500mah Wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz , jaką wagę planujesz gotowego samolotu itede itepe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Budżet mam elastyczny jak coś bedzie droższe to poprostu poczekam na kolejną wypłatę. Jak tak przeliczylem to teoretycznie taniej wyszło by wsadzic mu 20ccm benzynke albo 15ccm 4t. Ceny pakietów są troche zaporowe niestety...a do tego musiałbym jeszcze kupić ładowarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Hmm... Mam regla Ray 70A i silnik 35-48 900kV - za ubogi będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Regiel moze by dał rade , ale jak na moje silnik trochę mały . Niestety to juz taki rozmiar , ze koszt elektryki sporo wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Czy komuś z budujących w tym temacie udało się wypuścić w powietrze swój egzemplarz? Temat ucichł półtora roku temu... http://www.forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=106 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Silnik 3548 zdecydowanie za mały , pociągnie model do 1,7 kg tylko , no i z racji obrotów zasilanie tylko 4 S LiPo a tobie potrzeba 6 S do tego modelu i obroty silnika 500-600 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Buduj Bartek bo bardzo jestem ciekawy jak to będzie latało.Ja powoli przechodzę na benzynę maje żarowe silniki są w odstawce mam na zbyciu Enię 1.20 4t waży niecałe 800 g kręci śmigłem 17x6 dając 5,6 kg ciągu , tanio go odstąpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jano co do silnika dogadamy się na lotnisku chętnie go kupię. W tym sezonie Su raczej nie poleci oszczędzam na większe auto ale cały czas trochę przy nim pracuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam chciałem się zapytać czy pan który zaprojektował ten model przesłał mi plany na priv jeśli to możliwe,dziękuję! Najlepiej w pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Niestety ale planów jako takich nie ma, są tylko pliki pod laser w CAD. Tych ostatnich nie udostępniam ponieważ znalazło się kilku cwaniaków którzy chcieli na nich zarobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Su dostał serduszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Przeszczep się pewnie przyjmie, ale sprawdź przed wszczepieniem, ile waży oklejony "pustak" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Wage sprawdzę jak skleje już wszystko a juz niewiele zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Budowa powoli idzie do przodu, zaczyna to już przypominać samolot . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Witam . A jaką długość ma model , bo rozpiętość to wiemy 160 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi