slimas Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Długość modelu do wręgi silnikowej wynosi ok 138cm plus silnik jakieś 18cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dziękuję za informację , a już miałem ochotę na obcięcie skrzydeł do 140 cm , zostaje powiększenie Su 125 cm . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Su praktycznie ukończony pod kątem konstrukcyjnym, pozostaje kupić folie i zrobic maske silnika i kabinke.jakie byście polecili serwa do niego? Na wysokość chcę zastosować po jednym serwie na ster. A teraz fotki lotek i podstawy kabinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ważyłem dziś Su i w takim stanie jak na zdjeciach plus lotki itp waży 950 gram,jak myślicie to dużo czy mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Waga dobrze wróży. Jak zmieścisz się w 1,5kg z gotowym płatowcem bez wyposażenia to będzie ok. Ja do mojej Extry 330 o rozpiętości skrzydeł 165cm wsadziłem serwa 8,9 kg przy 6V. Bardzo podoba mi się twoja praca, starannie i czysto Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Z perspektywy czasu widzę że mogłem zrobić ten model znacznie lżej. Może kiedyś się skuszę na jego poprawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W przerwie od Su moja szkoła (po 4 latach..) zauważyła że mam hobby i jest nim modelarstwo i poprosila o zrobienie profilu łodzi wikingów, co o tym myslicie:D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Powinna się utrzymać na wodzie... przynajmniej przez jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Na szczeście niebędę próbował nią pływać, to przedmiot sceniczny;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj w wolnej chwili wykonałem tylne podwozie.Jeszcze tylko orczyki donitowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Przyszła folia z hk i zaczynamy oklejanie. Narazie tylko skrzydełko. Oba skrzydła oklejone. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Oklejania ciąg dalszy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Szkoda , ze nie kupiłeś trzeciego koloru , żeby odróżnić górę i dół modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Według mnie góra się różni, bedzie widać tez czarną kabinke więc nie ma problemu z pomyleniem pozycji modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Dziś zmontowałem podwozie główne ale nie jestem do końca pewny co do jego wysokości co myślicie? Myślę że zdjęcie dobrze oddaje wysokość podwozia i odległość między śmigłem a ziemią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Bartek, przesadziłeś i to konkretnie. Wypoziomuj model, ustaw śmigło w pion, zrób tak żeby prześwit między podłożem a końcówką śmigła był ze 3cm, po dodaniu kółek 50mm będziesz miał 5,5cm prześwitu i to chyba będzie z okładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Takie wysokie podwozie jest "makietowe", ale w modelarstwie żle na takim sie ląduje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 No właśnie wydawało mi się za wysokie, jutro postaram się je skrócić.Wydawało mi się że dobrze zmierzyłem ale jednak nie,na szczęście lepiej uciąć kawałek niż odrabiać dłuższe od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Bartek posłuchaj rady Leszka odnośnie oklejenia.z bliska wydaj sie że odróżniasz gdzie góra gdzie dół modelu a inaczej wygląda to w czasie lotu.model super .Sławku jak wygląda dostępnośćkupa kita?na obecną chwile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Może faktycznie macie racje odnośnie oklejenia modelu ale mysle ze sprawdze to w locie i wtedy podejmę decyzję czy go widzę dobrze czy nie. Nie jestem uparty tylko takie oklejenie mi się podoba Mam pytanie jakiej żywicy użyć do laminowania maski i kabinki, powoli zabieram się za robienie form i musiałbym wiedzieć co jaką żywice kupić. Póki co do końca tygodnia pracuję więc postępów wielkich nie będzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi