Flyer Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witam Czy znacie moze jakis sposob jak zmyc (usunac) zywice (taka 2 skladnikowa, np 30 minutowa) z roznych rzeczy, np z folii na modelu albo z narzedzi? Sa jakis srodki do tego czy pozostaje skrobanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Jeżeli żywica już wyschnie to chyba tylko zostaje nam skrobanie ;/ Jeżeli żywica jeszcze nie z żelowała to można ją zmyć acetonem jednak gdy już żżeluje to chyba nic nie da sie zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 denaturat w/g mnie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Aha, no oczywiscie mialem na mysli jak juz jest calkiem zaschnieta. Czyli nie da rady, ale dzieki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 zależy jak tłuste były elementy i z jakiego plastiku czasem wystarczy lekko podważyć i odskoczy bo żywica plastiku się nie ima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 A jak przechowujecie pędzle po laminowaniu? Jest może jakaś substancja w której po laminowaniu można by przechowywać pędzel aby ten nie skamieniał? Dawniej używałem tylko żywic poliestrowych i do tego celu wystarczył denaturat. W przypadku epoksydów też zadziała :?: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja trzymam w acetonie, nic nie schnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 To jest bez sensu wydawanie na preparat, w ktorym mogę trzymać pędzel. W marketach kosztuje on(pędzel) 1zł z małym haczykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Zależy jak często laminujesz. A pędzel za 1zł to zostawia zwykle tyle włosia po sobie że wnet tkaniny nie trzeba stosować :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Zależy jak często laminujesz. A pędzel za 1zł to zostawia zwykle tyle włosia po sobie że wnet tkaniny nie trzeba stosować :? Ja przetwarzam duże ilości żywicy i pędzli i jakoś te najtańsze nie zostawiają mi włosów na tkaninie. Denaturat powinien zadziałać z epoksydami (zresztą co ci szkodzi spróbować, po laminowaniu włóż pędzel do słoika z denaturatem i wyciągnij po 24H i zobacz czy działa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Kurczę, to macie dobrze. W Warszawie najtańszy pędzel z przeceny 2,5zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Czaro to wiej z Warszawy co sił :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ale ja nawet lubię moczyć pędzel w acetonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ja laminowałem moim pędzlem jak na razie ponad 10 razy, kosztował niecałe 90gr, używam żywicy L285 i pędzel czyszczę w acetonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 A ja wyłacznie w denaturacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 pędzel czyszczę w acetonie A ja wyłacznie w denaturacie Widać każdy ma inne gusta i lubi co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 aceton tylko do rozcieńczania np cellonu i farb nitro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.