Tomasz D. Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Tak lata mój egzemplarz. Wiatr 3 m/s, 50-60 % gazu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Teraz zauważyłem że zależy to od śmigła, jeśli chcę spokojnie polatać zakładam 8x4,3GWS SF, jeśli szybciej to 8x6 SF i wtedy właśnie jest szybki. Jak narazie wszystko w normie, FPV Boscam nosi bez problemu na 8x4,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Mówisz, że udźwignął sprzęt do FPV? Możesz dokładniej opisać zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Przepraszam za dłuższy czas na odpowiedź, trochę obowiązków itd zrobię zdjęcia zestawu i opiszę jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Tak mniej więcej wyglądają klatki z fpv, łatane wieczorem więc było trochę ciężko. A tak wygląda mój zestaw. Na 7,4V nie zauważyłem żeby się przegrzewał, obraz jest, brak drgań z racji że amortyzuje to pianka. Jak narazie spisuje się dobrze. Podpinany pod złącze balansera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Mówisz, że udźwignął sprzęt do FPV? Możesz dokładniej opisać zestaw? Jak chcesz fpv a martwi cie waga to jest takie coś "all in one" jak Eachine TX03 - waga 6g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Tak mniej więcej wyglądają klatki z fpv, łatane wieczorem więc było trochę ciężko. A tak wygląda mój zestaw. Na 7,4V nie zauważyłem żeby się przegrzewał, obraz jest, brak drgań z racji że amortyzuje to pianka. Jak narazie spisuje się dobrze. Podpinany pod złącze balansera A mógłbyś podać jego wagę? Czy bardzo skraca czas lotu zasilany z tego samego pakietu? Jak chcesz fpv a martwi cie waga to jest takie coś "all in one" jak Eachine TX03 - waga 6g Ciekawa propozycja, dziękuję za typ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Miałem go zważyć,dziś się postaram i dorzucę do tego wpisu. Nie zwróciłem bardzo uwagi na to, latałem trochę bo mam parę minut filmu nagranego i jeszcze sporo na ziemi leżał bo ciężko mi było ogarnąć cały sprzęt by grał że sobą. Pomimo tego pakiet nie był jeszcze na wyczerpaniu jak pamiętam, pora była taka że sam musiałem już kończyć. Wiem że jakiś problem dla niego to nie był. I latałem na śmigle na którym ma mniejszy ciąg. Przy najbliższej okazji spróbuję jeszcze raz się pobawić na weekend jak zjadę do domu. Aby pogoda dopisała. Kupiłem drona Visuo i nim narazie się bawię, szybsza konfiguracja. 48 wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Hmmm, nie sądziłem, że to "latadełko" tyle udźwignie. Jak takie obciążenie zmienia właściwości lotne ToMasza? Czy reakcja na stery wyraźnie się zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Nie chcę kłamać ale zbyt mało wylatałem aby to stwierdzić, w dodatku miałem okulary na głowie więc też inaczej się to widzi, jeśli pogoda dopisze postaram się jutro trochę pobawić i to zweryfikować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Za podszeptem Adama (a2j) wyposażyłem mojego ToMasza w kamerkę FPV Eachine TX03. Czekam na stosowną pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Ja również czekam na pogodę oraz chwilę wolnego czasu, jeśli razem się to złoży napewno spróbuję. Twoja kamerką super się nadaje do Tomasza, różnicy w locie nie będzie a za to więcej zabawy. U mnie to trochę jak sporsza bomba podwieszona do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ciekawe mocowanie kamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Pilot powinien mieć gogle. bo nic nie będzie widział . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ciekawe mocowanie kamerki Żadna rewelacja, 3 mm twarda balsa, nacięcie nożykiem w kadłubie, co daje możliwość wyjęcia "systemu" w każdej chwili. Deseczka balsowa jest jedynie wciśnięta w to nacięcie na jakieś dwa centymetry. Trzyma wyjątkowo mocno. Obiektyw kamerki wklejony w otwór cyjaczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Jak będziesz miał okazję wrzuć film jak to wygląda, zobaczę jak będzie z pogodą i czasem u mnie ale również się postaram coś nagrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Z tym może być pewien problem, bo moje gogle nie mają wbudowanego rejestratora. Może za czas jakiś dokupię "ustrojstwo" do nagrywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 U mnie to dopiero wygląda śmiesznie albo dziwnie. Mam odbiornik boscama 832. Jest on przymontowany do aluminiowej nogi (taki maszt który jest przyczepiony do plecaka) od rozwalonego statywu do aparatu. Jakieś 1,4m. Dalej trytytkami idą 2 kabelki do plecaka. W plecaku leży pakiet który zasila odbiornik. Drugi kabelek idzie do EasyCapa. Z easycapa poprzez otg jest on połączony z telefonem. A telefon siedzi w okularach VR. I tak to u mnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Za podszeptem Adama (a2j) wyposażyłem mojego ToMasza w kamerkę FPV. Czekam na stosowną pogodę. Cieszę się że trafiłem z podpowiedzią, sam byłem w szoku jak pierwszy raz zobaczyłem to maleństwo. Napisz na czym będziesz miał podgląd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mam gogle Adrift VR, Obecnie produkowane chyba jako Eachine VR007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi