Hotpoint Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam. Przeżyłem dziś nie ciekawą przygodę.W skrócie:-po pierwszej "przygodzie" z modelem Midget Mustang postanowiłem zmienić radio Turnigy 9x na nową Sanwę SD 10- okazało się, że z odbiornikiem rx 1011 zalecają używanie serw cyfrowych- żeby nie przekombinować kupiłem serwa Sanwy 94846 na kierunek i wysokość- nówki zamontowałem, ustawiłem wychylenia i zrobiłem oblot- niestety, co widać na filmie nowe serwo kierunku padło ok. 2min 30 sek filmu Stąd pytanie: czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ?P.s. Wrażliwszych proszę o wyłączenie dźwięku Edit: przepraszam za źle wklejony link, już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zrobiiłem filmik pokazujący awarię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Miałem identyczny przypadek z serwem gazu (Corona). Na szczęście na ziemi i przed pierwszym lotem. Serwo działało tylko w jedną stronę, albo szło "do końca" a wrócić mogłem tylko ręką. Po wyjęciu serwa zobaczyłem, że jego obudowa jest na spodzie podtopiona. Rozebrałem z ciekawości i okazało się, że jeden tranzystor dosłownie eksplodował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ja nie zamieżam niczego rozkręcać. Zobaczymy co na to sprzedawca modele.sklep.pl. Coś nie mam szcześcia, w piątek wysłałem im na reklamację pakiet nadajnika Sanwa, a dzisiaj serwo - towar kupiony 20 października 2014 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Jeśli przyszedłby komuś do głowy zakup tych gównianych serw to stanowczo odradzam. Dzisiaj podczas lotu, w serwie które mi zostało przestawił się punkt zero. Był to jego 3 lot. Tak to wyglądało po lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ja dziś miałem identyczną awarię, na szczęście podczas testów w warsztacie. Serwo HITEC nówka nielatana stanęło w skrajnej pozycji. Po rozkręceniiu i dokłądnej inspekcji nabrałem podejrzeń co do jednego lutu. Pukanie w ten lut powodowało ruszanie serwa. Kabelek po wylutowaniu wyglądał tak: Hitec by TeBeWAW, on Flickr Oczyściłem, pobieliłem, wlutowałem. Działa.Teraz sam nie wiem, przecież nie będę rozkręcał każdego serwa przed zabudową i poprawiał luty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 HS 225BB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A czy ktoś używa tych serw Sanwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 heh .. Tomku, wiem o czym piszesz Kiedyś trafił mi się pakiet z oryginalnie "przylutowanym" wtykiem. Coś mi jednak nie łączyło. Przy próbie rozłączenia wtyków jeden przewód prądowy sobie jakimś cudem luźno wyszedł. Po zdjęciu rurki termokurczliwej okazało się, że to gó...o nie lut był. Ledwo co nasmarkane cyny a przewód dosłownie był doklejony do złoconego styku a nie przylutowany. Od tamtej pory jak mam nowy pakiet czy regulator to od razu odcinam oryginalne wtyki i lutuję nowe jak Bóg przykazał. Gorzej jednak z tymi serwami i też mnie zaczyna to martwić bo jak się okazuje nie jesteśmy jedyni. Kiedyś założyłem temat na forum "Jakość produktów modelarskich", ale najwięcej do powiedzenia mieli Ci, którym się nic złego nie wydarzyło, bo używają towaru z "górnej półki", nie wiedząc że to i tak chińska masówa pod "lepszym" logiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam ja używam tej aparatury Sanwę SD 10 ale na standardowych serwach i nie mam żadnych problemów nie trzeba używać tylko serw sanwy cyfrowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi