cZyNo Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A Ty w Niemcach mieszkasz i nie wiesz? Akurat niemieckich firm szkoda bo robiły dobre części modelarskie. Problemem ze nie najtaniej. A wszystko zło jest przez internet i HK firmy z tradycją bedą niestety beda padać. Nie tylko w branży modelarskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Na dzień dzisiejszy najwięcej firm skupują Horizon i Hobbico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A Ty w Niemcach mieszkasz i nie wiesz? Akurat niemieckich firm szkoda bo robiły dobre części modelarskie. Problemem ze nie najtaniej. A wszystko zło jest przez internet i HK firmy z tradycją bedą niestety beda padać. Nie tylko w branży modelarskiej. No mieszkam i nie wiem oswiec mnie,no chyba ze mowimy o firmach w ktorych zmienil sie wlasciciel,ja mam na mysli te ktore zniknely calkowicie z rynku,nawet z nazwy.Mowimy tu o nadajnikach Futaba,GR,czy dla tych firm HK to zagrozenie?Mam w okolicy 4 lotniska modelarskie i do dzis na oczy nie widzialem nadajnika Turnigy na zadnym z nich.Takie tanie i dobre to po cholere wydawac na Futabe,GR czy MPX-a.Za ta kase masz nadajnik i dwa wiadra odbiornikow .Czy niemieckie firmy modelarskie produkuja drogo,tak tylko ktora produkuje w Niemczech?Na dzis jedyna firma ktora produkuje nadajniki w Niemczech jest Weatronic i to tez nie calkiem,obudowy sa z Turcji,ale ze firma niemiecka moga pisac Made in Germany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Dobrze, że jest google translator :-) Czyli moje przypuszczenia co do powodu upadłości się potwierdziły - upadłość jako droga do szybkiej restrukturyzacji. Wiele firm zapłaciłoby grube milione EUR tylko żeby móc korzystać z nazwy firmy Robbe, która ma wyrobioną przez dziesiątki lat dobrą pozycję na rynku i jest powszechnie znana. Dlatego z inwestorami nie będzie problemu. Na pewno zmieni się sprzedawany asortyment a być może z czasem kanały dystrybucji. No to czekamy na dalsze nowości z Robbe :-) Dzięki Jarek za podesłanie tej pozytywnej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi