amks22 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam No cóż znowu przyszedł czas na nowe Po niecierpliwym oczekiwaniu dotarła do mnie nowa produkcja z Hangar9 Ponoć to model wielozadaniowy o ciekawych i wszechstronnych możliwościach no zobaczymy (będziemy się holować dymić i świecić) Będę starał na bieżąco relacjonować składanie modelu i oczywiście jego oblot na naszym lotnisku w Kętach trochę danych rozpiętość 275cm długość 199cm waga do lotu ok 7,5 - 8,0 kg do napędu posłuży mój sprawdzony DLE 35RA na śmigle 19x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Skoro relacja rozpoczęta to kilka groszy wypada dorzucić . Piękny ,spory model zawitał do Nas do Kęt.Ciekawostką jest fakt że to nowość z hangaru i bardzo mało o nim w sieci ,zero filmów,relacji .Mam nadzieję że ta, da pewien obraz modelu w budowie jak i w oblocie i lotach . Na pewno jest to alternatywa do "oklepanych" Piperów,Miss Morav ,Traktorów czy innych górnopłatów. Model zwraca uwagę brakiem zastrzałów i półsymetycznym profilem co sugeruje solidną budowę i fajne możliwości akrobacyjne. Ciekawe są również pewne rozwiązania konstrukcyjne np.demontowalny statecznik poziomy wraz z pionowym. Gratuluję Kazkowi nabytego modelu,liczę na to że będzie to wielozadaniowy model u nas ,głównie holowniczy bo takowego brak. Znając życie to poleci pewnie w tym roku (zależnie od pogody). Liczymy na solidną relację z budowy .... Dorzucam kilka fot z rozpakowania modelu zanim wniesiony został do domu. Byliśmy tak napaleni na oglądanie nowego nabytku że po wyjęciu z auta model od razu ujrzał światło dzienne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Gratuluję nowego nabytku ,piękny model i rozmiar też pokaźny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 bardzo ładna i duża maszynka .również gratuluję zakupu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 piękny model a gabaryty super jak można wiedzieć to ile dałeś za niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 jak można wiedzieć to ile dałeś za niego Dostępny np. tu http://www.modelmotor.pl/valiant-30cc-arf-hangar-9-275-cm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 o kurcze trochę kosztuje no chyba że właściciel dał trochę taniej ale piękny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Model można zamówić w nastik.pl lub bocianmix.pl po wcześniejszym ustaleniu ceny kilka fotek z postępów prac model wykonany bardzo schludnie i dokładnie folia nie odstaje dobrze przylega na wszystkich krawędziach wnętrze kadłuba bardzo przestronne, powinno się tam zmieścić trochę bajerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Sprawdź mocowanie goleni podwozia do kadłuba. Mam Funtanę 125 H9 i długość styku belki podwozia z konstrukcją to po 3 cm z każdego boku . Tylko czy u Ciebie będzie możliwość ewentualnego poprawienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 super będę śledzić prace no i oczywiście czekamy na film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Właśnie miałem się pytać ostatnio na lotnisku, co zastąpi Extre z Pilota. Również gratuluje zakupu. Model bardzo ładny, no i przedewszystkim dość spory . Chętnie zobaczę go w locie na żywo. Z tego co oglądałem ten pokazowy filmik z HorizonHobby, to model nie tylko do spokojnego latania, lecz również bez problemu do wykonywania akrobacji. Tak jeszcze z czystej ciekawości zapytam, bo na filmiku widziałem, że są jeszcze dwa opcjonalne podwozia: na wodę i jakieś sprężynowe chyba na dużą trawę. W zestawie dostałeś tylko to aluminiowe, które jest na zdjęciach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Model można zamówić w nastik.pl Na stronie niestety go nie ma, a chciałem porównać ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Robert ,to nowość,nawet nie ma tego modelu w katalogu na 2014 rok. Grzegorz z Nastika mówił że to chyba pierwszy oficjalnie sprzedany/ściągnięty model . cena ... no cóż oficjalna jest jaka jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Model jest na stronie modelmotor.pl jak napisałem wcześniej. Fizycznie dostępny w P-niu. Sprawdźcie podwozie jak w moim poście wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 I co z tego że jest na stronie..wiele rzeczy jest a faktycznie nie ma i trzeba czekać na sprowadzenie -wielokrotnie sam doświadczyłem i zrezygnowałem z zakupów w MM,taki wirtualny sklep.. Robcio ,Kazek też miał Funtanę z H9 którą teraz ma Konrad i model lata bez wyrywań podwozia..coś tam kiedyś było naprawiane ale z samego początku za pierwszych właścicieli . Myślę że w tym modelu nie ma co z góry zakładać wzmocnień podwozia,wydaje się solidne,zresztą Kazek nie należy już do osób które lądują niepewnie ,zapewne jednak zwróci na to szczególną uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 niektórzy na tym forum maja jakaś chorobe na punkcie wzmacniania podwozi w nowych modelach jak ktos nie potrafi wylądować to żadne wzmocnienie mu nie pomoże 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 niektórzy na tym forum maja jakaś chorobe na punkcie wzmacniania podwozi w nowych modelach Na pewno masz doskonałą wiedzę na temat Funtany 125 z H9 dlatego masz podstawy do takich uogólnień. Chylę czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapol Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Gratulujemy zakupu piękny model, naszemu Piperowi będzie raźniej na lotnisku Czekamy z niecierpliwością na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsair LZ Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Amortyzowane podwozie wygląda identycznie jak w H9 P-18 Super Cub, być może jest to dokładnie ten sam element, modele są tej samej wielkości. Gdybyś je stosował, to zamień firmowe gumki na coś innego, działają dobrze, ale pękają błyskawicznie, nawet już w warsztacie. Tym bardziej, ze narażone są na spaliny i olej z nich. Ja obecnie założyłem sznur gumowy, taki z pasmanterii, jak używa się w kurtkach, kapturach itp. Mam nadzieję, że wytrzyma dłużej. Niemniej takie podwozie wygląda w akcji super - latam z trawy. A w ogóle to podobieństw w konstrukcji jest mnóstwo, to działa, będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 prace posuwają się do przodu lotki klapy ster powoli nabierają kształtu półka podwoziowa ma zastrzały ok 20cm tworzące kratownicę stanowiącą podstawę pod wielowahaczowe podwozie akcesoryjne Niestety w zestawie otrzymujemy tylko podwozie z duralu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi