Pietuh Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ponieważ nie mam specjalnego modelu do FPV to stosuję przekładkę i jadąc sobie polatać, pojeździć czy popływać po prostu jak mi się zachce to podpinam nadajnik i kamerę i już jestem pilotem FPV a trwa to tri minuty. Dzisiaj do pierwszego w życiu lotu FPV quadcopterem skonstruowałem coś takiego. Składa się ze starej ale jarej Sony Bloggie, nadajnika Boscam Ts351 200mW, i li-po 2s500mAh, Sony ma zepsuty wyświetlacz więc można było go zakleić bez żalu. Uzbroiłem Ufolota w swój wynalazek i heja, bo na takim zestawie robię samolotami do 2km i chciałem mieć porównanie. Moje doświadczenie w lotach quadami: miesiąc Hubsan a F450 pierwszy pakiet w domu (miał być drugi ale moja kobieta zaczęła się pakować więc odpuściłem) a później parę testów pakietów i sprzątanie ogródka. Wszystko na wysokości do 5m i myślałem że już jestem pilot. Trochę się przeliczyłem bo w wietrze gdy go znosiło wróciły odruchy samolotowe i były jaja, bo gdy go pochyliłem i dałem ostro w palnik to on do góry a tam wiatr jeszcze większy. Lot okazał się wydarzeniem tego tygodnia. P.S. Oboje wracamy do sprzątania ogródka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Mi też jest się trudno przestawic z samolotu na quada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (...) Trochę się przeliczyłem bo w wietrze gdy go znosiło wróciły odruchy samolotowe i były jaja, bo gdy go pochyliłem i dałem ostro w palnik to on do góry a tam wiatr jeszcze większy. Lot okazał się wydarzeniem tego tygodnia. (...) I tu właśnie kończą się zalety konfiguracji Nazy. Ustawienie max. kątu pochylenia w locie ze stabilizacją wysokości i prędkości przelotowej przy max. wychyleniu drążka jest niewykonalne. Zaczynasz się już rozglądać za innym kontrolerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ja nie stosuję GPS a to chyba on może stabilizować lot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Naza do stabilizacji wysokości używa barometru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 A jak go wydłubać? czy może latać na samym manualu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Jeśli nie chcesz latać ze stabilizacją wysokości, ustaw tylko tryb Manual. Ale o efekcie z jakim możesz się spotkać, już się przekonałeś. A to dopiero początek Jednak pomysł na "migrującą" wersję FPV jest interesujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi