BRoman Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Nie wiem na ile jest aktualny mój "wtręt" ale faktycznie wylaminowanie na gotowym zespole poziomy -pionowy to jedyny sensowny pomysł. Robiłem to i działało... Jedyne co podpowiem to taśma szara pakowa zamiast folii. Łatwiej uzyskać prawidłowy kształt. Na koniec laminowania połóż cienką tkaninę do delaminażu. Ławiej uzyskać równa powierzchnię . Zdejmuj po całkowitym zżelowaniu żywicy.
wojt1125 Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Temat aktualny, ciągle się za to nie zabrałem... Mucha pięknie gwiżdże przy niskich przelotach, powietrze hula po stateczniku aż miło W końcu jednak będę musiał zrobić tą owiewkę. Jedynie czego się obawiam przy Twojej metodzie to oderwania lakieru razem z taśmą pakową po laminowaniu. Chyba najpierw nakleję taśmę papierową i dopiero na to szarą, pakową.
BRoman Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Użyj taśmy PCV typ izolacja elektryczna.
Gość wotoma Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 A może folia spożywcza? Jest bardzo cieniutka, a taka lepsza to i do kadłuba lekko się przykleji. W cienkich paskach dość dobrze sie układa. Wolna końce można dalej zabezpieczyć i przykleić taśma papierową do kadłuba.
Artur Lis Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Pomaluj to miejsce alkoholem PVC i na to naklej taśmę pakową , w razie czego odejdzie taśma z cienką błoną PVC a farba zostanie nienaruszona na modelu. Z Poważaniem
elpazo Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Do takich zabezpieczeń idealna jest cienka taśma aluminiowa samo przylepna z Castoramy idealnie się układa i w 100% zabezpiecza lakier.
BRoman Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Słowem-załóż "gumę na instrument" bez względu na rodzaj instrumentu .Przy odklejaniu użyj jakby co suszarki by zmiękczyć klej (ale lakier tez !!).
wojt1125 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2017 Model ma już nowego właściciela, więc owiewki chyba się nie doczeka:)
Rekomendowane odpowiedzi