Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem na ile jest aktualny mój "wtręt" ale faktycznie wylaminowanie na gotowym zespole poziomy -pionowy to jedyny sensowny pomysł. Robiłem to i działało...

Jedyne co podpowiem to taśma szara pakowa zamiast folii. Łatwiej uzyskać prawidłowy kształt. Na koniec laminowania połóż cienką tkaninę do delaminażu. Ławiej uzyskać równa powierzchnię . Zdejmuj po całkowitym zżelowaniu żywicy.

Opublikowano

Temat aktualny, ciągle się za to nie zabrałem... Mucha pięknie gwiżdże przy niskich przelotach, powietrze hula po stateczniku aż miło :) W końcu jednak będę musiał zrobić tą owiewkę. Jedynie czego się obawiam przy Twojej metodzie to oderwania lakieru razem z taśmą pakową po laminowaniu. Chyba najpierw nakleję taśmę papierową i dopiero na to szarą, pakową.

Opublikowano

A może folia spożywcza? Jest bardzo cieniutka, a taka lepsza to i do kadłuba lekko się przykleji. W cienkich paskach dość dobrze sie układa. Wolna końce można dalej zabezpieczyć i przykleić taśma papierową do kadłuba.

Opublikowano

Pomaluj to miejsce alkoholem PVC i na to naklej taśmę pakową , w razie czego odejdzie taśma z cienką błoną PVC a farba zostanie nienaruszona na modelu.

Z Poważaniem

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Do takich zabezpieczeń idealna jest cienka  taśma aluminiowa samo przylepna z Castoramy idealnie się układa i w 100% zabezpiecza lakier.

Opublikowano

Słowem-załóż "gumę na instrument" bez względu na rodzaj instrumentu

.Przy odklejaniu użyj jakby co suszarki by zmiękczyć klej (ale lakier tez !!).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.