Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Po pierwszym strzelaniu, nie po pierwszej próbie, mam mieszane odczucia, raczej jakby zawód. Wydawało się, że z takim karabinem to tylko same 10 nic nie robiąc... Tak wygląda tarcza; najlepiej sprawdziły się pociski krótkie choinka i minie nie nadające się do szybkiego gwintu 1/18. Najgorzej wypadły długie pociski dedykowane do niego. Są to przestrzeliny nieoznakowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Ja bym sie cieszyl takim skupieniem tych nieoznakowanych przestrzelin. Wystarczy zrobic korekte i wszystkie siedza w czarnym. Moze za malo prochu? To nie jest karabin dla poczatkujacych. Tu wszystko ma znaczenie: waga pocisku, ilosc prochu, wiatr. Nawet karabin z zespolona amunicja trzeba przestrzelac jak sie wyjmie z pudelka a co dopiero taki wynalazek gdzie cala elaboracja to prawdziwa sztuka. Wiele kilogramow olowiu trzeba przepuscic - za duzo zmiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Lepsze wyniki mam z krótkiego Sharps'a ale tam tymi strzelam od dwóch lat. Z czarnego raczej nie wychodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Na ile metrow? Jaka jest srednica czarnego pola? Czy sprzedajesz jakiegos Sharpsa w niedalekiej przyszlosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Erwin, nie kuś!!!!! chyba będę musiał tego .45. Wiesz jak to jest chciałoby się zjeść ciastko i mieć je nadal ? Średnica czarnego 20cm. Strzelałem z podpórki z 47m. Przy 50 muszę wyjść z pomieszczenia jeszcze na 2m ? Ale wiadomo, nowy karabin, nowy chwyt, nowe ułożenie, pociski...Do wszystkiego dojdzie się prędzej czy jeszcze prędzej ? Jeśli jesteś zainteresowany to mogę skontaktować z kolegą , który już chce sprzedać swój krótki. Ale to cena 4,5 tys. Strzela z niego na zawodach. Ja za swego chyba nie mógłbym brać aż tyle chyba, że dorzucając wytoczone gilzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Za biedny jestem na takie zabawki. Tak tylko pytałem. Dwa, że broń we mnie nie wywołuje żadnych emocji. To tylko narzędzie coś jak młotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 No jakoś Sharpsa do młotka bym nie przyrównywał ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Tak zapytam z ciekawosci jak wyglada ten Sharps od Saguaro-Arms pod wzgledem wykonania i stanu technicznego. Jak wyglada lufa w srodku - czy jest lustro bez skaz itp. Czy wszystko dziala jak nalezy w tym karabinku? Jezeli chodzi o luzy, pasowania itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 To jest nówka sztuka więc wszystko błyszczał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Wiem, ze nowka sztuka ale sprawdzic trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 |Czyli myślałeś, że nie patrzyłem do lufy,, że nie wyciągnąłem bloku zamka? Przecież nie jestem zielony w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 No niestety, nie ma lekko. Po wczorajszym strzelaniu wiele oczekiwałem ale jak zwykle niestety...Jedynie pociski typu long nie zawiodły. Trzy strzały i trzy dziesiątki jak na foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zdjęcia jak zwykle pierwsza klasa!!! Jednakże temat skupienia z karabinu uznawanego swego czasu za snajperski pozostawię bez komentarza... Do takiej tarczy strzela się na 50m z pistoletu dowolnego, a dla karabinu ale na dystansie 1000m jest tylko dwukrotnie większa, ten dystans strzela się również z czarnoprochowych. Wrzucę jedynie kilka zdjęć moich starych tarcz z czasów kiedy często na strzelnicy bywałem. Odległość 50m, karabinek średniej klasy KBKS - Ural kaliber 5,6mm. W każdej tarczy jest po 5 przestrzelin :-))) No i jeszcze do tego pozycja - leżąc bez podpórki, bez żadnej optyki tylko zwykły przeziernik. Średnica czarnego 112mm, a dycha 10mm. Oceńcie sami. No i najgorsze z tych trzech skupienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Idzie mi coraz lepiej. Wcześniejsze nieciekawe efekty na tarczy wynikały z braku długich pocisków do szybkiego gwintu. Może to, raczej na pewno jeszcze nie ideał ale idziemy do przodu. 26 trafień długimi pociskami i 2 krótkie choinka - te na białym polu. nie widać tylu przestrzelin ale mam na filmie jak trafiam w te same przestrzeliny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Pierwsze koty za płoty. Właściwy kierunek, trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 I jeszcze mały skrócik ostatniego strzelania ? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Po trzecim czy czwartym strzelaniu chyba zaczęło 'iść" jak należy ? Większa naważka prochu, właściwe długie pociski. Wczoraj doszła jeszcze muszka tunelowa. Pierwsze sześć trafień to regulacja dioptera. Potem już same trafienia w 9 i 10, zaczynało robić się nudnawo ? Oczywiście z podpórką. Na prawej tarczy wynik strzelania - 7 razy z wolnej ręki. Tylko ten oznaczony 450gr i jeden w 8 był z podpórką dla sprawdzenia gdzie trafią krótsze, lżejsze pociski. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Wczorajsze zabawy ze szwedzkim pistoletem kawalerii 1851. Oraz trafienia z 50m pociskami 459-500-3R i "677" z pierścieniami różnych średnic. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 No i odbyło się drugie strzelanie na 200m. Tym razem prawie wszystko w tarczy jednak rozrzut jest. Wydaje mi się, że to mogło być spowodowane regulacją dioptera raz w tę i z powrotem … Ale zabawa jak zwykle udana ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Dziś przestrzelałem nową zabawkę - Wesson ( Berdan). różne naważki: 30 gr, 45 gr i 60gr ale między nimi jakoś nie było czuć różnicy w odrzucie. Jak na pierwszy raz i broń odprzodową to nie najgorzej. Gorzej wychodziły pierwsze strzelania z Sharps'ów ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi