rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Wiem o tej działalności w tarnobrzegu i mam jednego kolegę który tam działa ale tylko sedziuje na zawodach czy jakoś tak Może jeszcze jakoś spróbuje się czegoś więcej o tym klubie i jego członkach dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam mam kolejny problempróbuję podłączyć aparaturę do komputera kablem audio-audio, jednak nie wychodzipostępowałem zgodnie z poradnikiem zamieszczonym na tym forum ale coś nie wyszłomoże ktoś wie jak to zrobić i wytłumaczy w prosty sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 możesz podać link do poradnika? Edit. Sprawdź np słuchawkami czy w gnieździe jest sygnał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28827-turnigy-9x-v2-instrukcja-uruchomienia-symulatora-win-7-64-bit/tylko, że pewnie największy problem może być w tym że ja działam na xp i to jest powód... kabel podpinałem do wejścia mikrofonowegow zasadzie to nie mam stuprocentowej pewności wejście jest sprawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Pierwsze co przychodzi do głowy to sprawdzić aparaturę słuchawkami a kompa mikrofonem potem bawiłbym się z aparaturą. Jedną z chyba jak na razie najlepszych moich inwestycji w modelarstwo było kupno interfejsu USB, ale tak też musi działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jeśli wystarczy ci Fms to tu jest sprawdzony link http://pfmrc.eu/index.php?/topic/42834-fms-portable-do-sprawdzenia/ U mnie chodzi bezproblemowo na windows xp, 7 i 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kook Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witajcie, planuje kupić swój pierwszy model, chyba zdecyduje się na helikopter tutaj jest sporo ciekawych http://modele-rc.com/zdalnie-sterowane-helikoptery-rc bo słyszałem od znajomych że helikopterem łatwiej jest latać początkującemu, to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witajcie, planuje kupić swój pierwszy model, bo słyszałem od znajomych że helikopterem łatwiej jest latać początkującemu, to prawda? Niestety mija się to z prawdą . Mnie uczono kto umie latać helikopterem poleci wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 nie wiem...próbowałem już różnych rzeczy ale dalej nie działa...wytłumaczy może ktoś kroczek po kroczku jak jemu się to udało? (najlepiej na win xp i z turnigy9x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Sprawdziłeś nadajnik słuchawkami? Kiedy się włącza nadawanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Witam ponownie!wróciłem, teraz już myślac o wystartowaniu z budową w najbliższyc dniach, bo rok szkolny się kończy, wszystko zaliczone, coraz luźniej więc można zaczynaći mam teraz takie pytanie do wasgdzie kupowaliście swoje części do samolotu?chodzi mi o tą drobnice typu bowdeny, dźwigary itdbo silnik, serwa itp już dawno kupionebo jak patrzyłem na tym sklepie w internecie gdzie dość tanio mi wyszło za elektronike, to te drobniejsze części już takie tanie nie sąnie pamiętam dokładnie gdzie kupowałem, ale wiem że sprawdzałem wtedy od razu te części pozostałe i tak pamiętamzatem to jedno: gdzie kupowaliście swoje częścia drugie: czy myślicie, że soudal 66a będzie dobry?troche o nim czytałem, ale zapytam jeszcze dla bezpieczeństwa tutaji jaką żywicę kupić?bo jedni mówią że 10 minutowa wystarczy w zupełności, a inni wolą stosować 30 minutowąjakie są wasze opinie?narazie to tyle, ale raczej na tych pytaniach się nie skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Drobnica modelarska jest potwornie droga. Za to można kupić "zamienniki identyczne z oryginałem" w sklepach metalowych, ogrodniczych itp. W cenie 5 śrubek dostaniesz nawet pół kilo mieszanki, którą sam skomponujesz, z czego coś sobie dobierzesz. Trzeba patrzeć na wszystko otwartymi oczyma i takim samym umysłem. Wyjdzie taniej. Wyrzucasz popsuty termometr elektroniczny, a wewnątrz 10 mikrowkrętów. Soudal 66a jest dobrym klejem do drewna, ale daje twardą spoinę. Chemolan łatwiej się obrabia i jest kilka razy tańszy (dostępny chyba tylko w sieci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 czyli zarówno w miejscach gdzie powinienem połączyć elementy zwykłym klejem jak i żywicą mogę zastosować chemolan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 i już przy samych zakupach mam masę problemów... np. jakie śmigło kupić? chodzi i o wymiary i o to jak będzie je można zamocować?i jeszcze jeżeli jest napisane że potrzeba drutu 2 mm i 1,5 mm na podwozie to czy moge wykorzystać do obu części drut 2 mm ?przypomnę że robie to wg tych planów https://www.alexrc.pl/old_files/users/skazoo/rwd/rwd.htmi w jaki sposób mogę zastąpić dźwigary sterowe?musi to być zrobione gotowe czy mogę to sobie jakoś samemu wyciąć ze sklejki albo innego materiału cienkiego do 1 mm?i pytanie w poście wyżej: czy moge zastąpić żywicę chemolanem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 A silnik już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 tak, emax cf2822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 czyli jak z tym śmigłem się sprawa ma?i powracam do reszty pytań, które wcześniej zadałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jak specyfikacja pokazuje do tego silnika śmigło 10/4,5 lub 10/5 uzyskujesz ciąg rzędu 710g. Dziwignie sterów na taniej wychodzą wycięte ze sklejki przyklejone żywicą lub z prętów węglowych i na termokurcz , wszytko ładnie opisuje ta strona radze przestudiować http://www.motylasty.pl/warszt_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 a i jeszcze takie dwie sprawy...mam troche problem z nazwami końcówek, np. jak się nazywa końcówka kabla od baterii lub przy ładowarce do niejjest kilka kabli i każdy z innym zakończeniemprzybliżyłby ktoś może ten temat?chodzi mi o to że po prostu chcę wiedzieć jak się nazywają troche z ciekawości i troche dlatego że przyda mi się to potema druga sprawa to połączenie silnika i regulatorapytałem już kiedyś o to tutaj ale wtedy ten temat był mi nieco bardziej odległyw jaki sposób mogę to połączyćchodzi mi o to czy muszę zamontować tam jakieś końcówki na reglu i silniku i jeżeli tak to jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 http://abc-rc.pl/wtyki-w-modelarstwie Tu masz wszystkie wtyki z opisami Silnik do regla wtyki Gold 3,5mm Regiel do baterii wtyki Dean Przynajmniej u mnie tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi