Speedaco Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Rzucę temat koledze bo to w końcu jego sprzęt i jego decyzje i $$$$ ale bardzo dziękuję za głos w dyskusji! Na pewno wart przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbon Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Gdzieś też widziałem z dopałą Open LRS (to praktycznie jest to samo), chyba jakieś 5, albo 10W. Nie ma bata aby to zakłócić. No może UKE nie bedzie zachwycone, ale to wolna częstotliwość. Okoliczni tego raczej nie stwierdzą, no chyba że nie będą mogli auto z pilota otwierać z daleka, to się zainteresują. Fajna jest również częstotliwość chyba jakoś 868MHz, bo jest znacznie mniej zakłóceń i porównywalna do tłumienia z 433MHz. Jedne i drugie są free, jak 2,4GHz, tylko to ostatnie jest zwyczajnie do bani. Wystarczy w domu u mnie mikrofalę włączyć i kicha (sprawdzone empirycznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Witamóryś Szanowni Użytkownicy i Uczeni w Turnigy tgy i 10 :-) śledzę wątek o w/w radyjku ,owocem lektury był zakup w HK,. Moje pytanie jest następujące: czy jest możliwość nauczenia drona DJI Phantom 1 współpracy z tym nadajnikiem? Miałem intensywną,trwającą kilka lat, przygodę z modelarstwem rc,ale moja wiedza z tamtego okresu zakończyła się na Hitec Optic 6 ,o dronach wspominać nie będę,bo tylko w Gwiezdnych Wojnach występowały chyba.Fora przeczesałem dość intensywnie,żadnych wiadomości nie znalazłem,jeżeli któryś z Kolegów miałby informacje,byłbym zobowiązany ;-) Kupiłeś nadajnik, to pewnie i odbiornik. Możesz wywalić oryginalny i zastąpić swoim. Robert ,dzięki za link,nic nie pomogło :-) będzie żyrandol :-) Może jednak nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbon Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dokłanie. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wuwu,dzięki za foty,wygląda obiecująco,jestem jeszcze w modelarskim przedszkolu,ale postaram się temat ogarnąć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Witam Szukam tutaj potwierdzenia moich dociekań w sprawie połączenia nadajnika TGY i 10 z odbiornikiem FrSky D8R-XP,wydaje się to niemożliwe,czy się mylę? Jacol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 FrSky to inny system - ACCST a FlySky to AFHDS i 2A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedź :-) Jacol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Od premiery tego radia minęły już ponad dwa lata. Na HobbyKing już go nie można kupić z dostawą do Polski (tylko magazyn US i Australia) a te co są dostępne wyprzedają po 100$. Czy to oznacza że Turnigy szykuje się z nowym produktem? A może jest jakaś konkurencja na "Smartfon z wbudowaną aparaturą"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Flysky-i10 jest ciągle dostępny na rynku. Pewnie HK się wycofuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam Mam pewien problem z TGY i10 i współpracą z symulatorami,Phoenix oraz Multiplexowy,gaz ciągnie od połowy ,a nie od początku wychylenia drążka,kalibracja apki przeprowadzona solidnie(mam nadzieję),i w jednym i drugim symulatorze,dokładnie takie same objawy,jakieś sugestie? pozdrawiam Jacol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 A kalibrujesz (w symulatorze) z wycentrowanym drążkiem gazu, czy na 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 na zero,dodam,że do multiplexowego symulatora podłączyłem stary kontroler E-Skay i wszystko śmiga prawidłowo Jacol Hmmm,nie do końca na ZERO,ponieważ Symulator życzy sobie ,by drągami pomieszać w celu skalibrowania Jacol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Te, którymi się bawiłem (PhoenixRC Aerofly), przed kalibracją nowej aparatury prosiły o wycentrowanie drążków. Tak więc: wycentruj, skalibruj, lataj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 ok,dzięki za podpowiedź,powalczę z TECHNIKĄ,o wynikach poinformuję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacol Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Poharatek Wielkie Dzięki :-) zgodnie z Twoimi radami ustawiłem i wszystko śmiga prześlicznie dzięki raz jeszcze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 http://www.banggood.com/FlySky-2_4G-10CH-AFHDS-2A-FS-iA10-Receiver-For-RC-Models-p-972207.html Czy ten odbiornik dodawany do radia to jedyny dostępny na rynku odbiornik który współpracuje z dołączoną telemetrią? Potrzebuję mniejszy (i tańszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6b-v2-receiver-6ch-2-4g-afhds-2a-telemetry-receiver-w-sbus.html https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6b-v2-receiver-6ch-2-4g-afhds-2a-telemetry-receiver.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 https://avifly.pl/pl/odbiorniki/flysky-fs-ia6b-odbiornik-6ch---telemetria https://avifly.pl/pl/odbiorniki/odbiornik-flysky-fs-ia4b-4-kanalowy-afhds-2-4ghz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Tańsze i mniejsze to są tu http://www.banggood.com/search/afhds2-receiver-for-fs-i10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi