robertus Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Zauważyliście, ze już nie ma Turnigy-i10 w Hobbyking? Czyżby wycofywali produkt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A tu masz w Polsce : https://avifly.pl/pl/telemetria/odbiornik-flysky-fs-a8s-8ch-ppm-24ghz-afhds-2a Prepraszam wszystkich zainteresowanych za wprowadzenie w błąd odnośnie kontybilności aparatur Turnigy i FlySky . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Tak, ale Ty pokazujesz Flysky a to jest drobna acz znacząca różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Podał błędny link https://avifly.pl/pl/aparatury-drazkowe/aparatura-flysky-fs-i10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Francka, o tym piszę, wersja Flysky i Turnigy to nie są te same aparatury, inny ikład przełączników, inny firmware. Nie podmienisz między nimi. Jak HK porzuci ten model z oferty to będzie lekka kiszka. Z tego co widzę Flysky nie zamierza rezygnować z modelu i10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Na to wygląda , że porzucił albo chwilowy brak towaru jest w USA tylko a cena 90 $ za tyle kupiłem moją .Teraz na topie jest Taranis bo cena jego spadła do byłej ceny TG-i10. U nas chłopaki już pozmieniali apki na Taranisy . Za szybko zmiany idą i nie nadążamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Francka, o tym piszę, wersja Flysky i Turnigy to nie są te same aparatury, inny ikład przełączników, inny firmware. Nie podmienisz między nimi. Jak HK porzuci ten model z oferty to będzie lekka kiszka. Z tego co widzę Flysky nie zamierza rezygnować z modelu i10. A co Ty chcesz podmieniać między nimi? Bo na przykład odbiorniki działają bez problemu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Do tej pory każdy firmware naprawiał coś ale też coś psuł. Wygląda na to, że łatwiej jest porzucić produkt niż go dopracować. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 To fakt. Raz aktualizowałem i wystarczy. Co to dostępności to HK ogólnie schodzi na psy i oferta jest coraz płytsza. W przypadku Turnigy nie ma połowy pakietów, silników i serw co kiedyś. Ale co jakiś czas coś wraca na stan, jak np. spitfire drewniany 1200mm czy Su35 z Freewinga. Może podobnie będzie z i10 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Witam! Po zbindowaniu odbiornika FlySky FS-R9B 8Ch 2.4Ghz RC Receiver - : z Flysky FS-i10 10CH na wyswietlaczu znika ikona informująca o poziomie naładowania baterii NADAJNIKA! Czy taka sytuację obserwujecie u siebie przypadku bindowania odbiorników tzw. "jednokierunkowych"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak. Bo nie masz tu telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 tak myślałem ale na chłopski rozum pomimo odbiornika bez telemetrii poziom naładowania nadajnika powinien być pokazywany. Jeżeli tak macie również to OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Czy to że HK (być może) wycofuje się z Turnigy oznacza że Turnigy nie będzie pracował nad nowym firmware? HK to chyba tylko sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Turnigy to marka własna sklepu HK. Jak np słodycze Magnetic w Biedronce, które produkuje Wawel. Jeżeli mowa o i10 to producentem jest Flysky i to jest ze tak powiem matka Turnigy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 A częsci do niej są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Gimbale są, pasują od i6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam! Usiłuję ustawić na FlySky i10 AILERON/FLAP MIX czyli mikser "klapy do lotek" ( Cała krawędź spływu działa wtedy jak długa lotka). Podłączyłem każdy ster na oddzielnym kanale i serwie. Sruktura: Engine (CH3) Ailron (CH1) 2 ailerons (CH5) Flap (CH6) 2 flaps (CH7) Elevator (CH2) Rudder (CH4) Włączam "Linear mixes" - Mix 1 On Bez względu co ustawię jako "Master" i "Slave" udaje mi się uruchomić tylko jedną klapę, która podąża za wychyleniem lotki. Proszę o pomoc jak wybrnąć z zaistniałej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Wywal klapy ze structure. Wystarczy jak masz 2 lotki. Potem wejdź w ikonkę flap fuction i tam ustaw przelącznik i wychylenie klap. I wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dzięki za odzew. Jak wywaliłem klapy ze "structure" to w menu "flap function" nie ma klap a tylko Ailron i Ailron 2. Zniknął również z menu mikser "Buterfly". Co począć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 OK, to może sie nie zrozumieliśmy. Chcesz zrobić aby lotki zachowywały się jak klapy - klapo-lotki? Jak nie to opisz dokładnie jak mają się zachowywać klapy w stosunku do lotek. "...klapę, która podąża za wychyleniem lotki." jest nie zrozumiałe. to chcesz zrobić podwójne lotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi