Bartek33 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam Mam problem z włączeniem aparatury turnigy 9x. Problem zaczął się po zabawie na symulatorze phoenix rc v5.0. aparatura nie chce się włączyć , czysty wyświetlacz i piszczy. Bateria naładowana wszystkie przyciski w "dół" Proszę o pomoc
Elkojote Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Nie odpadło ci kawałek dżeka i nie został w środku mi tak odpadł po drugiej stronie albo nie wepchałeś tam coś nietypowego i zwiera w środku w radiu ??
Bartek33 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 sprawdzałem gniazdo dżeka i wszystko ok. Nic nie pchałem na siłę .
polpakpol Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Po włożeniu wtyku jack powinna się włączyć (tak jest w nowej aparaturze i sprawnej).
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tylko, że Bartkowi nie włącza się teraz w ogóle. Nie chciałbym krakać, ale kiedyś czytałem, że komuś uszkodziła się aparatura od symulatora. Nie pamiętam dokładnie, ale było coś, ze podłączanie kabelka i jednoczesne przełączanie przełączników może coś uszkodzić. Myślałem, że to legenda, ale oby to nie było to. Sam latam na symulatorze i tfu tfu nic się nie dzieje. Wyciągnij może baterię na dzień, może CPU się jakoś zawiesiło.
PK999 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 ... Wyciągnij może baterię na dzień, może CPU się jakoś zawiesiło. Nic nie mogło się zawiesić, bo włącznik fizycznie odcina zasilanie wszystkiego. W pozycji wyłączonej jest tak, jakby zasilanie było wyjęte. Bartek - Jeśli nie masz zacięcia elektronicznego raczej nic nie zdziałasz. Chyba że cudem. Poszukaj kogoś blisko siebie kto zajmuje się takimi rzeczami i migiem dojdzie on do przyczyny. To bardzo prosty nadajnik. Na początek trzeba pomierzyć zasilanie w kilku punktach. Opisz jeszcze to piszczenie. Pika z przerwami tak jak przy alarmie przełącznika czy to dzwięk ciągły?
Bartek33 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Chyba mam poważny problem Panowie.
PK999 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Czyli to co zwykle - odwrotnie podłączyłeś zasilanie. Uszkodzenie naprawialne.
Bartek33 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Naprawialne dobrze brzmi . Orientujesz się gdzie i za ile mogę to naprawić ? Panowie wy starzy wyjadacze jesteście ja dopiero zaczynam przygodę z lataniem , i na samym początku taka gafa
Zycior Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jeżeli nie poszedł procek to naprawa w zasadzie nie kosztuje kondensator plus ewentualnie stabilizator za kilka złotych. Jeżeli nie masz w pobliżu kogoś kto może Ci to naprawić to możesz to wysłać do mnie - wtedy dojdzie Ci koszt przesyłki
Bartek33 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wielkie dzięki . Z miłą chęciom skorzystam z Twojej pomocy . Mogę prosić o jakieś namiary to dogadamy się co do wysyłki .Jeszcze raz serdeczne dzięki
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Chyba mam poważny problem Panowie. Jaki to ma związek z symulatorem?
Bartek33 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Chyba wcześniej coś sknociłem a po podłączeniu do symulatora aparatura padła całkowicie zbieg okoliczności . Panowie wiem już wszystko . Serdecznie dziękuję wszystkim z pomoc . Myślę ze problem można uznać za rozwiązany .
mknet Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak coś to mam potrzebne elementy na miejscu, naprawa od ręki, w 10min, jeżeli jesteś zainteresowany to PW.
KuTeR Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Aż dziwne że nie chciało się zainstalować 2 diod prostowniczych. Nie chwaląc się Mikołaj mi wczoraj taką apke przyniósł :-) więc jak będę miał podswietlenie to odrazu wlutuje 4 diody i złącze do programowania :-) ogólnie aparatura mi się bardzo podoba :-)
polpakpol Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Można prosić taki schemacik do wlutowania diod ?
Xeo Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ja również jak można poproszę schemacik. Jak to się mówi lepiej dmuchać na zimne niż później cierpieć Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
AndyCopter Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Schemat zabezpieczenia przed niewłaściwym podłączeniem polaryzacji zasilania, z diodami prostowniczymi 2x dioda prostownicza np. taka http://bns.com.pl/os,898,1N-4936-dioda-prostownicza--400V-1A-200ns Dla wyjątkowo roztargnionych i leniwych, rozwiązanie przy którym nie muszą zwracać uwagi na polaryzację podpinanych źródeł zasilania 2x mostek gretza np. taki http://bns.com.pl/os,7832,Mostek-prostowniczy-RS202--100V--2A- BOARD1-1, BATT1-1, EXT1-1 to zasilanie dodatnie BOARD1-2, BATT1-2, EXT1-23 to zasilanie ujemne 1
Bodzioch Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam. Tylko przy takim rozwiązaniu z diodami gniazdo ładowania pakietu można zaślepić bo nie da się ładować pakietu no chyba że ktoś nosi pakiecik nadajnika w kieszeni i zasila nim nadajnik w terenie lub z zasilacza w domu.
Rekomendowane odpowiedzi