idfx Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam ! Zrobiłem przed chwilą pierwszy start nowego laptopa z win8. Standardowo najpierw konfiguracja. Ustawiłem język English i klawiaturę "polski programisty". Coś mi jednak nie do końca działa jak powinno. Mam ąęół, ale nie działają c/z/z (trzeba nad literkami dodac dwie ukośne kreski i kropkę nad drugą z Co powinienem poczynic by to prawidłowo działało ? Drugi szkopuł - czasem jak nacisnę backspace to mi kasuje ostatni napisany znak a czasem się przełącza w inny tryb i daje "stronę wstecz". Powoli mi ręce opadają. Czy ktoś wie gdzie i czego szukac by to przestawic ? Dziękuję i pozdrawiam ! EDIT: Znaki próbuję pisac jak zawsze czyli z prawym ALTem EDIT: Cos jest domyślnie zle ustawione. Odkryłem kolejną rzecz. Jak nacisnę ALT+F4 to zamiast zamknąc mi okno czy program wyświetla jakieś opcje podziału ekranu. Teraz by zamknąc program muszę nacisnąc FN+ALT+F4. Wygląda to tak jakby FN był aktywny cały czas i zmienia funkcję klawiatury a by go deaktywowac muszę nacisnąc i dopiero mi działają normalnie przyciski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Masz ty tam grafikę ATI? Jak tak to wyłącz skróty klawiaturowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 AMD Radeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 To to samo. Poszukaj w konfiguracji w ikonce w trayu i wyłącz to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 U mnie wszystko w gra. geforce i intel core i5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Bo to jest od gównianego catalysta od AMD, dawniej ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 dwie godziny bojów, wszystkie hot keysy powyłączane i dalej nie ma rz z kropką, zi i ci zrobię update do win 8.1 moze się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Nie spodziewałem się, ze to "grubsza" sprawa ... http://en.elektroda.pl/rtvforum/topic2913561.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dziwne to kojarzenie tego z biosem, skoro ja mogłem pisać polskie znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Tak jak gość z linku pisał, ć ż ź działają, ale trzeba zrobić pewien myk ... Nacisnąć i trzymać prawy ALT, nacisnąć i puścić lewy i nacisnąć "c" i robi "ć". Jakaś masakra .. nie spodziewałem się, że wypuszczają sprzęt z walniętym biosem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Próbuję przenieść pocztę z komputera z Win7 na Win 8 - q@#$%a to jest jakaś porażka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 ż ź ć działa. Musiałem zrobić upgreade biosu z v1.7 do v1.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 To jakaś masakra robić zmianę biosu żeby uzyskać polskie znaki. Miałem problem z "Ć" ale przez chore skróty Radeona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Też mieliśmy te przypuszczenia z Robertem i pierwsza rzecz to wyłączałem wszystkie skróty. Niestety albo i na szczęście Toshiba się przyznalła i wypuściła upgreade do biosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi