mirolek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jak zatem ustawiasz kąty zaklinowania płatów? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 do oblotu kąty będą takie jak wynikają z rysunków Marka, dolne skrzydło wkleję na porządnie a środek i górę tak żeby nie odpadło, a jak wszystko pójdzie zgodnie z planem do doleje kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pytałem jak utrzymasz kąty przy montażu i demontażu skrzydeł do transportu. W dwupłacie na słupkach można wykonać odpowiednie podparcia a całośc skręcać tj. górne skrzydło od góry a dolne od dołu. Przy trzecim płacie pojawia się konieczność przenikania srodkowego płata słupkiem i nie ma jak go zaklinować. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 a to źle zrozumiałem i już odpowiadam, nie przewiduję demontażu skrzydeł, jakoś trzeba będzie go upychać do transportu , poza tym nie wiadomo, czy po pierwszych zawodach bedzie jeszcze co wozić do końca roboty jeszcze trochę zostało ale już teraz chciałem wyrazic swoje uznanie dla wszystkich budujących modele z EPP , zwłaszcza tych którzy makietyzuja swoje modele, bo wszystko niby takie proste,nożyk żelazko, papier scierny, ale tylko do momentu jak zacznie się samemu kleić, i okaże się że ten materiał wymaga jednak pewnej wprawy w obróce. Jeszcze raz WIELKI SZACUNEK dla epp- piarzy. I prosze o wybaczenie bo mój raczej taki ładny chyba nie bedzie. A górne skrzydełka troche mi się w banana zrobiły no cóż bedę musiał z tym żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Będzie będzie, tych większych modeli tak się nie kasuje jak tych starszego typu, ja demontuję u siebie tylko podwozie i wszystko się ładnie mieści w aucie, a po drodze jeszcze się samo układa ps: odpowiadam na pytanie Jacka: mój fokker do lotu waży 715 g, ale zamierzam go odchudzić. Latałem już wcześniej z osią kół zrobioną z pręta węglowego śr. 3 mm i nic nie pękało, nawet przy dzwonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Michał - jadąc w zeszłym roku w 4 osoby do Płocka i Warszawy z namiotem, śpiworami, karimatami i wyposażeniem startowym dla 4 zawodników udało sie zapakować do osobowego kombi 14 samolotów ESA w tym 2 wwI 1m i 2 wwI 0,8m jako rezerwowe oraz jednego dwusilnikowca wwII To był chyba rekord pakowania który bez demontażu skrzydeł nie byłby możliwy. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 dotarł Clerget 9B, wraz z kompletem smigieł chińscy kooperanci nie zawiedli, zobaczymy co potrafi DT700 i śmigiełko 11/4,7 tylko nie wiem czemu zamówiłem prawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Gdybyś bł chętny Arku - mam do sprzedania 5 sztuk takich GWS-ów, bo o takie Ci chodzi? Gdyby coś wal na priv... A DT700 powinien się spisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 jeżeli ten silnik ma 700kV to ze śmigłem 11x47 model będzie zbyt wolno latał. Ja przy takim kV stosowałem GWS HD 11x7 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 dziś rano mogłem trochę posmrodzić w garażu, (maluje bazami samochodowymi) bez bajerów, ale starałem się oddać kolorystykę z epoki. pozostało już tylko dokończyć oznakowanie i poskładać wszystko ostatecznie do kupy, bo na razie wszystko złożone jest bez kleju. Przy sprzyjających okolicznościach jest szansa na oblot w sobotę lub niedzielę. a tu dumny Bob siedzi za sterami swojego rumaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Fajniutki. Pamiętaj, że nawet białe musi być malowane na biało. Taki mamy klimat Ciekaw jestem wrażeń z latania tym cudem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 pamiętam, pamiętam białą bazę posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Fajniutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Zacnie to wygląda Nie malujesz stójek między skrzydłami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 maluję, właśnie schną jak wrócę z pracy to zacznę go sklejać na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Słoje zrób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 na stójkach same sie zrobią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Arku że tak zapytam gdzie zakupiłeś "Boba" ? I jakie ma wymiary ? Sądzę że bym mi taki spasował do mojego Nieuporta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bob pochodzi od Marka Na polskim niebie jest super lekki, bo do wydmuszka z dwóch połówek, skala jak najbardziej bedzie pasować, polecam Ci tez kółka od Marka są naprawde super, żeby miały jeszcze 85 mm a nie 80 to byłby ideał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Właśnie zaglądnąłem na stronę Marka i widzę że kółka ma 80 mm więc w sam raz dla mnie ... dzięki Arku za odpowiedź i podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi