malinn Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 No nieźle. Filmy coraz lepsze :wink: Jaki profil użyłeś? jakie wymiary płata? Latem to dopiero będą filmy zajefajne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Oj latem beda naprawde fajne filmy Plat ma 1600 x250, lotka 30mm . Profil Clark Y mod. (moja modyfikacja) Model przybral juz wiele form startu - snieg (4cm), ziemia(nie udane starty), no i dzisiaj woda, tez niestety nie udany (nie moglem odkleic kadluba od wody) ale to wina plaskiego spodu kadluba - z czasem to zmienie. Jak widzicie po filmach model lepiej radzi sobie z wiatrem niz fotoreporter pomimo wielkiej powierchni bocznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 z wody próbowałeś startować :shock: Musze to zobaczyć masz film ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Profil Clark Y mod. (moja modyfikacja) Modyfikacja profilu to nie jest jakieśtam ot tak sobie w kij dmuchał. Jest to temat godny osobnego wątku, do którego zachęcam autora modyfikacji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Niestety nie. Z druch powodow - 1.Nie mial kto nagrywac 2.Balem sie przy pierwszym locie wsadzac cyfrowke na dziob, teraz wiem ze nie potrzebnie. Co zrobic aby model oderwal sie od wody nie za bardzo ingerujac w struktore kadluba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dorób próg :-D Roboty mało a wystartujesz. Poszukaj materiałów o pływakach w artykułach o wicherku - http://www.alehar.aplus.pl Nie dziw się że jest stabilny, przy tej rozpiętości i AUW :-) Do tego skrzydła mają wznios, który w locie automatycznie się ustawia ;-) Fajny model! Czekam na kolejne filmiki z powietrza(może z mniejszą kompresją?)! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dzieki Doman za pozytywny odzew na moj model Generalnie moje modele nie przypadaja do gustu To nie kompresja tylko moj aparat Ale zbieram na nowy - rozdzielczosc 640x480 i 30 kl/s . Modyfikacja to poprostu lekkie zwiechrzenie na koncu plata tak aby sie szybciej sam stabilizowal. Dorobie raczej stopke bo plywakow nie mam do czego zamocowac pozatym taki model lepiej wyglada chyba bez nich Pewnie popatrze jak zrobiona jest katalina albo cos podobnego i na tej postawie zrobie cos ze stro. A i ja sie nie dziwie ze jest stabilny, zdziwic sie powinno osoby ktore twierdzily ze model przy tych gabarytach bedzie latac jak "szmata" . Dzisiaj jade do UK wiec pojutrze wstawie film z "zielonej wyspy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chyba mnie nie zrozumiałeś :-D Popatrz jak są pływaki zrobione, a potem dorób(czyt. doklej) do kadłuba wyprofilowany kawałek styro, tak by powstał próg. Szmata, nie szmata, lata dobrze i tak miało być :-) A co do wyglądu to się nie martw, jestem zwolennikiem modeli praktycznych i dopiero potem ładnych(ostatnio ta tendencja się zmienia, jak dalego zajdą zmiany - tego nie wiem ). Jak na woła roboczego to model idealny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 No i stalo sie ..... Moja ukochana dobrala sie do modelu ( za co jestem jej niezmiernie wdzieczny - wkoncu mam ladny model (mi sie podoba )) Oto efekt jej pracy : Jak sie Wam podoba Moon po wizarzu ??:D Doman doskonale zrozumialem twoj pomysl. Tylko musze teraz podpatrzec jak daleko ta "ploza" idze ( jak daleko za lub przed skrzydlo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jak sie Wam podoba Moon po wizarzu ?? Powiedzmy taki trochę infantylny, podobny w wyrazie do modeli Patryka. A ta mieszanka szarych stateczników z niebieskim kadłubem i żółtymi skrzydłami - no cóz nie dyskutuje się o gustach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Próg powinien kończyć się w miejscu wyważenia modelu bodajże - przynajmniej tak wynika ze wszystkich planów jakie widziałem łodzi latających. Zapoznaj się z tą stronką a dowiesz się jak ma wyglądać próg itp. http://www.myunclewillies.com/piranha.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Marcin wielkie dzieki Motylasty : Caly model jest nieco "dziwny" i w porownaniu z innymi troche "inny" , moja dziewczyna poprostu to podkreslila W rzeczywistosci ten czarny ster ( na zdjeciach wyszlo szaro) ladnie komponuje z reszta. Kolorystyke rzeczywiscie mam nieco podobna do modeli Patryka, ale powod jest prosty : Gadalismy ze saba dzien w dzien przez 2 tyg wiec mi sie troche udzielilo, poza tym to on wybral kolory (wiekie dzieki ). A co do malowania to hmmm - ja nawet o tym nie wiedzialem bo w tym czasie sie kapalem :D - jest to zrobione z farbek do szkla szybko schnacych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Gadalismy ze saba dzien w dzien przez 2 tyg wiec mi sie udzielilo ano skoro sie udzieliło to inna rozmowa. Fakt model wygląda dość "niepokojąco" . Sam mam pomysła by zrobić coś do wożenia aparatu, ale narazie odstawiam to na bok, za dużo modeli mam pozaczynanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Motylasty zrobienie tego modelu trwa jak sie sprezysz 3 dni. Jak ide na "lotnisko" to ludzie na mnie mowia dziwak :/ ale to spowodowane jest tym modelem Ale co tam, model musi dobrze latac i spelniac swoje zadanie ( w tym przypadku zdjecia i filmy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Motylasty zrobienie tego modelu trwa jak sie sprezysz 3 dni. Wiem wiem, niektórzy są szybcy, wyobraź sobie że mam w swej stajni model, który rozpocząłem budować w wakacje 2000 roku. Więc co to 3 dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 o ja.... troche dlugo Ja "mecze" model Cessny i Aero Commandera juz prawie 3 miechy i nic wielkiego sie przy nich nie zrobilo. Powodem w 90 % jest brak kasy a w 10 % brak czasu wiec moze w wakacje ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tam wszystko jest. Próg powinien być 1cm przed lub za ŚC(nigdy nie pamiętam). Nie chcę podpaść, ale wolałem oryginał - ot taki prosty testowy :-D Ale ja się podobno nie znam - jak mawia moja lepsza połówka ;-) PS e, ja robiłem model raz w 4 godziny i to od projektu do RTF ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Mi w zasadzie tez bardziej sie podobal. Ale co zrobic Jak zerwie "ozdoby" to bedzie jej przykro... W sumie mozna sie przyzwyczaic do nowego "blasku ksiezyca" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tam wszystko jest. Próg powinien być 1cm przed lub za ŚC(nigdy nie pamiętam). troszke nie tak, raczej 10 stopni odchylony do przodu od pionu, bo ma znaczenie wysokosc polozenia plata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.