Cybuch Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kupiłem W HK odbiornik ASSAN X8 Function 9 i mam problem. Odbiornik loguje sie poprawnie ale brak sygnałów na wyjsciu serw. Moźe ktoś z Was wie o co chodz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A jaki masz moduł nadawczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witaj . Graupner MC 19 Wsystemie ASSAN latam juź kilka lat , mam kilka odbiorników i jest OK tylko temu coś nie tak. Ztego co wiem to są odbiorniki przeznaczone do pracy trio ,przełaczane z nadajnika. A jaki masz moduł nadawczy? Nadajnik Graupner MC 19 z modułem wcz assana. W tym systemie latam kilka lat kilka odbiorników i jesk ok. Te odbiorniki przeznaczone są do pracy trio i przełączane z nadajnika. Co ciekawe loguje się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie działają te kanały powyżej 4-go czy wszystkie ? Z tego co wiem te powyżej 4-go trzeba aktywować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie działają te kanały powyżej 4-go czy wszystkie ? Z tego co wiem te powyżej 4-go trzeba aktywować. Ani jeden. Ani jeden. Właśnie aktywować, ale jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Na HK jest manual -> http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/462963179X126170X27.pdf Tam jest przykład jak na kanale 6 (używając przełącznika na tym kanale nadajnika) aktywować wybrany odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Na HK jest manual -> http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/462963179X126170X27.pdf Tam jest przykład jak na kanale 6 (używając przełącznika na tym kanale nadajnika) aktywować wybrany odbiornik. Tak wiem , mam tego manuala , jest jakoś mało zrozumiale napisany. Do aktywasji kanałów 5-9 uźyć zworek ale jak , tego juź nie podają. Kąbinowałem we wszystkie strony i d-pa , albo jest uszkodzony albo zrobiłem coś nie tak. Dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nie aktywujesz kanalow - aktywujesz odbiornik. Jezeli w czasie bindowania masz zworke na kanale 6 to przelacznikiem na tym kanale wlaczasz i wylaczasz dany odbiornik. W manualu jest informacja ze w czasie procesu bindowania na kanalach 5 - 9 nie nalezy podlaczac zadnych serw. A zworke bindowania zakladasz na pinach sygnalowych kanalow 1 - 3. Po aktywowaniu odbiornika powinny dzialac wszystkie kanaly 1-5 - 7-9 (dla przykladu ze zworka aktywujaca na kanale 6) - Na kanale 6 nie podlaczasz juz zadnego serwa. Jezeli masz przelacznik na kanale 8 to zworke zakladasz na kanal 8. I bindujesz. Odbiornik bedzie aktywny tylko przy takim polozeniu przelacznika nr 8 jak w trakcie bindowania. Oczywiscie jezeli uzyles kanalu 8 do aktywacji to beda dzialaly kanaly 1-7 i 9. Do kanalu 8 nie podlaczasz serwa. Czy po zbindowaniu LED w odbiorniku swieci na zielono czy na czerwono? Na zielono - jest zbindowany i jest aktywny. Na czerwono - jest zbindowany ale jest nieaktywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nie aktywujesz kanalow - aktywujesz odbiornik. Jezeli w czasie bindowania masz zworke na kanale 6 to przelacznikiem na tym kanale wlaczasz i wylaczasz dany odbiornik. W manualu jest informacja ze w czasie procesu bindowania na kanalach 5 - 9 nie nalezy podlaczac zadnych serw. A zworke bindowania zakladasz na pinach sygnalowych kanalow 1 - 3. Po aktywowaniu odbiornika powinny dzialac wszystkie kanaly 1-5 - 7-9 (dla przykladu ze zworka aktywujaca na kanale 6) - Na kanale 6 nie podlaczasz juz zadnego serwa. Jezeli masz przelacznik na kanale 8 to zworke zakladasz na kanal 8. I bindujesz. Odbiornik bedzie aktywny tylko przy takim polozeniu przelacznika nr 8 jak w trakcie bindowania. Oczywiscie jezeli uzyles kanalu 8 do aktywacji to beda dzialaly kanaly 1-7 i 9. Do kanalu 8 nie podlaczasz serwa. Czy po zbindowaniu LED w odbiorniku swieci na zielono czy na czerwono? Na zielono - jest zbindowany i jest aktywny. Na czerwono - jest zbindowany ale jest nieaktywny. Opiszę dokładnie to co robiłem. Na kanał 6 w odbiorniku podłączyłem zworkę według manuala (zwarcie sygnał masa) . Zworka bindowania standardowo kanał 1-3. Przełacznik 3 pozycje w nadajniku kanał 6, bez serw . Nadajnik w opcji bindowania , podłaczam zasilanie do odbiornika - bindowanie 3 sek. OK. Po procesie bindowania podłaczam serwo np. kanał 1 i cisza. Nie wydaje się mi ,źe jest uszkodzony , ale zrobię to jeszcze raz z Twojego opisu. Jeszcze jedno , jak nawiązać kontakt ze sprzedającym na giełdzie. Dzieki - pozdrawiam. Nie aktywujesz kanalow - aktywujesz odbiornik. Jezeli w czasie bindowania masz zworke na kanale 6 to przelacznikiem na tym kanale wlaczasz i wylaczasz dany odbiornik. W manualu jest informacja ze w czasie procesu bindowania na kanalach 5 - 9 nie nalezy podlaczac zadnych serw. A zworke bindowania zakladasz na pinach sygnalowych kanalow 1 - 3. Po aktywowaniu odbiornika powinny dzialac wszystkie kanaly 1-5 - 7-9 (dla przykladu ze zworka aktywujaca na kanale 6) - Na kanale 6 nie podlaczasz juz zadnego serwa. Jezeli masz przelacznik na kanale 8 to zworke zakladasz na kanal 8. I bindujesz. Odbiornik bedzie aktywny tylko przy takim polozeniu przelacznika nr 8 jak w trakcie bindowania. Oczywiscie jezeli uzyles kanalu 8 do aktywacji to beda dzialaly kanaly 1-7 i 9. Do kanalu 8 nie podlaczasz serwa. Czy po zbindowaniu LED w odbiorniku swieci na zielono czy na czerwono? Na zielono - jest zbindowany i jest aktywny. Na czerwono - jest zbindowany ale jest nieaktywny. Zapomniałem -oczywiście świeci na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czy po procesie bindowania wylaczasz odbiornik i zdejmujesz wszystkie zworki? Z kanalu 6 tez? Czy przelaczanie przelacznika deaktywuje odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czy po procesie bindowania wylaczasz odbiornik i zdejmujesz wszystkie zworki? Z kanalu 6 tez? Czy przelaczanie przelacznika deaktywuje odbiornik? Po bindowaniu wyłączam zasilanie odbiornika i zdejmuje zworki , a może zworka na kanale 6 ma zostać.Przełaczanie przełacznika nic nie zmienia , odbiornik jest nadal aktywny , w sęsie tym ,że świeci na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Probowales inne ustawienie przelacznika kanalu 6 w czasie bindowania? Albo sterowanie innym kanalem niz 6? Czy serwa podlaczone pod wlaczony odbiornik maja opor na orczykach - czy sa miekkie - tzn mozna przestawic/obrocic je reka. To drugie oznacza ze definitywnie nie ma wyjscia sygnalu. W manualu wyraznie napisano ze nalezy zdjac wszystkie jumpery. Nie napisano co bedzie jezeli ich nie zdejmiesz. Oby odbiornik sie nie uszkodzil do stanu w jakim aktualnie sie znajduje. Jezeli chodzi o kontakt ze sprzedajacym na gieldzie - to tylko email, telefon, PW ostatnio dzialaja w kratke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Probowales inne ustawienie przelacznika kanalu 6 w czasie bindowania? Albo sterowanie innym kanalem niz 6? Czy serwa podlaczone pod wlaczony odbiornik maja opor na orczykach - czy sa miekkie - tzn mozna przestawic/obrocic je reka. To drugie oznacza ze definitywnie nie ma wyjscia sygnalu. W manualu wyraznie napisano ze nalezy zdjac wszystkie jumpery. Nie napisano co bedzie jezeli ich nie zdejmiesz. Oby odbiornik sie nie uszkodzil do stanu w jakim aktualnie sie znajduje. Jezeli chodzi o kontakt ze sprzedajacym na gieldzie - to tylko email, telefon, PW ostatnio dzialaja w kratke. Oczywiscie że , sprawdziłem czy są twarde , na samym poczatku. Przepraszam , jestem nowy na forum -co to jest WP ? Wielkie dzięki za fatyge , jutro sprubuje bindować na innym kanale. Tak swoją drogą, tak na chłopski rozum to bez tej zworki po zbindowaniu wowinny działać kanały 1-4. Probowales inne ustawienie przelacznika kanalu 6 w czasie bindowania? Albo sterowanie innym kanalem niz 6? Czy serwa podlaczone pod wlaczony odbiornik maja opor na orczykach - czy sa miekkie - tzn mozna przestawic/obrocic je reka. To drugie oznacza ze definitywnie nie ma wyjscia sygnalu. W manualu wyraznie napisano ze nalezy zdjac wszystkie jumpery. Nie napisano co bedzie jezeli ich nie zdejmiesz. Oby odbiornik sie nie uszkodzil do stanu w jakim aktualnie sie znajduje. Jezeli chodzi o kontakt ze sprzedajacym na gieldzie - to tylko email, telefon, PW ostatnio dzialaja w kratke. A może z tej beczki.Z tego co wiem te odbiorniki mają na pokładzie procka Atmega 8 z fleszem 8k. Moze zapamietał pierwsze moje błedne ustawienia i trzeba go rozbindować i ustawić ponownie , tylko jak to rozbindowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Czy udało się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Czy udało się ? Niestety nie. Obieram opcję ostateczną , składam reklamację w HK. Jak coś się wyjaśni dam znać. Dzięki za zaangarzowanie Pozdrowionka- Irek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ja tez mam Assana. W ostateczności Możemy zrobić test na drugim zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Ja tez mam Assana. W ostateczności Możemy zrobić test na drugim zestawie. Mianowicie jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Ja tez mam Assana. W ostateczności Możemy zrobić test na drugim zestawie. Przemku , czy masz taki sam odbiornik ? . Jak Twoim zdaniem można by ten test przeprowadzić ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Irku, Ja mam modul Assana. Mozemy sie umowic, ze bys mi podeslal mi go a ja przeprowadzę testy bindowania u siebie. Wtedy bedzie mozna potwierdzic czy rzeczywiscie cos jest nie tak z odbiornikiem, albo moze ze sposobem bindowania/przypisanymi kanalami itp. Następnie Ci odeślę tą samą drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Irku, Ja mam modul Assana. Mozemy sie umowic, ze bys mi podeslal mi go a ja przeprowadzę testy bindowania u siebie. Wtedy bedzie mozna potwierdzic czy rzeczywiscie cos jest nie tak z odbiornikiem, albo moze ze sposobem bindowania/przypisanymi kanalami itp. Następnie Ci odeślę tą samą drogą. Dobry pomysł. Podaj namiary do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi