zbychu3 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 WitamDo tej pory zbudowałem i oblatałem kilka modeli depronowych, teraz chcę spróbować swoich sił w balsie. Dotychczas balsę wykorzystywałem tylko do lotek.Jako iż niedługo zaczynam miesiąc praktyk, a więc będzie więcej czasu aby zająć się budową motoszybowca z balsy, a może i nawet relacja z budowy.Pytanie do osób które miały styczność balsowymi motoszybowcami: jaki model motoszybowca prosty i solidny na budowę? gdzie zaopatrujecie się w tanią balsę? jeśli ktoś miałby jakieś sprawdzone plany to bardzo bym prosił. Przydałyby by się jakieś sugestie na co zwracać uwagę przy takich konstrukcjach. Jeśli był podobny temat to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Chcesz plany, czy kit'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu3 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Pokaż jaki kit, może wart uwagi.A plany jak masz sprawdzone to też nie pogardzę Osobiście jestem zwolennikiem budowy wg. planów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Sam bym chciał jakieś plany motoszybowca z balsy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu3 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Sam bym chciał jakieś plany motoszybowca z balsy hehe Jest nas dwóch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 a no hehe ale ja teraz jeszcze toto-7 bede robił, potem tego motoszybowca bym zrobił z balsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu3 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 a no hehe ale ja teraz jeszcze toto-7 bede robił, potem tego motoszybowca bym zrobił z balsy Ja planuje jeszcze w tym miesiącu oblatać mój depronowy wytwór wyobraźni, tylko muszę przewinąć silnik i kupić nowy regiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Budowałem zestaw Mirka z Lublina. http://mirekgal.pl/ Łatwy i dopracowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Może Guppy wpadnie Ci w oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Guppy nie jest aż tak prosty w budowie... aby poprawnie wykonać kadłub trzeba już troszkę obycia z balsą jednak mieć. Jako pierwszy to coś pokroju Pelikana p. Opoczki, zestawy pana Mirka (jak już ktoś wspomniał), itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi