Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Marek, naładowałem pakiety i radio, za tydzień w niedzielę powinienem być na miejscu a jak nie to za dwa tygodnie. Ja nie mam kompleksów odnośnie radia. Chętnie się podzielę uwagami na temat 12FG a skopany , mało czytelny niepodświetlany wyświetlacz sam zobaczysz Gdybym nie mógł odpisać na tym forum to daj znać na moim. Bartek, dziękuję za obdarowanie mnie ostrzeżeniami, mam nadzieję że kolegę który zaczął mącić w temacie też tak sprawiedliwie potraktujesz. Przytoczę wszystkim może za co dostałem wyżej wymienione: slawekmod, otrzymałeś ostrzeżenie od bart07. Powód: Inne 1. za niepotrzebne pyskówki2. za krytykowanie moderatora Edit: za ten post mam już 4 punkty. Jak by coś było trzeba to kontakt ze mną przez moje forum w dziale dla nie zarejestrowanych. Jak widać moderator to inna klasa użytkownika tego forum. Możesz mnie nawet zbanować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Bartek, dziękuję za obdarowanie mnie ostrzeżeniami, mam nadzieję że kolegę który zaczął mącić w temacie też tak sprawiedliwie potraktujesz. . Zapomnij:)"osoby" robiące smród są inaczej traktowane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Właśnie to Darek zauważyłem. Nie moja wina że ja nie mówię że deszcz pada jak mi ktoś pluje w twarz. Szkoda że osoby które powinny odróżnić deszcz od flegmy przymykają na to oczy. A do kolegi bez ostrzeżeń powiem tyle: wejdź sobie kolego na stronę TME i zobacz jakie są różnice cenowe pomiędzy przełącznikami. W twoim graupnerze są zapewne te za 2,80 , w mojej futabie pewnie te po 18zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A do kolegi bez ostrzeżeń powiem tyle: wejdź sobie kolego na stronę TME i zobacz jakie są różnice cenowe pomiędzy przełącznikami. W twoim graupnerze są zapewne te za 2,80 , w mojej futabie pewnie te po 18zł. No i Sławek wszystkich pogodził. Należy kupić w TME 10 sztuk przełączników po 18PLN, wymienić, i przestać bić piane o luzach na przełącznikach w Graupnerze (uwaga, to był żart ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Tomku, należy od razu kupić radio z dobrymi przełącznikami Edit: chyba że na graupnerze napiszą SJ standard albo SJ Basic hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Sławek w temacie Sanwa sd 10 G Kamil napisał tak. Radio popularne w USA u nas sprzęt niszowy mało popularny jest w ofercie nielicznych sklepów i nie ma zbyt wielu miejsc gdzie można do niego kupić osprzęt np. odbiorniki i ze względy na te problemy wolał bym wybrać bardziej popularny sprzęt dostępny w możliwie wielu sklepach . Hitecka , Graupnera , Taranisa itp. Można ją kupić w wielu sklepach a już na pewno odbiorniki, które kupowałem bez najmniejszego problemu. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Sanwa a na rynku usa chyba to jest Airtronics faktycznie jest u nas mało popularny ale nie jest tak że jest niedostępny. Kiedyś zastanawiałem się na SG10 ale poszło w kierunku futaby. Sanwa RD 6000 była bardzo podobna do Eclipse7 hitecka. Cóż, kolega o którym wspomniałeś znowu trafił kulą w płot bo nawet na allegro można w każdej chwili kupić odbiornik do Sanwy 2,4 . Tak to jest jak się żyje w swoim świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Specjalnie dzisiaj "macałem" przełączniki w mojej Sanwie SD10G po czytaniu tego tematu. Nie mają żadnych luzów. Odbiorniki bez problemu kupuję w różnych sklepach. Obecnie mam ich dziewięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wiosna idzie, latajmy i macajmy nasze ukochane przełączniki jakie tam kto ma - ważne aby czerpać z zabawy przyjemność, co za różnica jakie logo. Kiedyś miałem Supranara (LOK-owskiego) i byłem najszczęśliwszy. Potem było DX7 i o niczym innym nie marzyłem. A teraz mam Jeti i na nic innego bym jej nie wymienił. I tak samo może powiedzieć posiadacz każdego innego nadajnika i nic mi do tego Do zobaczenia na naszych modelarskich lotniskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W pełni popieram wypowiedź mario70. Koledzy - nadchodzi upragniona wiosna a z nią bardzo dużo lotnych dni, w sprzyjających warunkach. A tak w odniesieniu do wątku - "szaltery" rzecz nabyta, można wymienić, a dobra jakość kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubus1940 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 W moim Graupnerze Mz24 uksył się wylącznik. Dźwigienka w przelączniku wykonana jest z rurki o bardzo cienkiej ściance. Uszkodziłem go podczas wkładania nadajnika do walizki. Reasumując przełącziki są bardzo delikatne. W tym temacie producent mógłby się bardziej postarać. Z samą wymianą nie ma większych problemów. Odnoszę wrażenie że producent przewidział częste wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi