micro Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Jedno co mi przychodzi na myśl to, że masz kota na punkcie swoich kotów :-))) Też mam w domu kocicę I nie tylko Ty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Skończyłem. Koty zachwycone :-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nawiązując do innej Twojej opowieści, oczekuj smutnych gości, jak ktoś życzliwy doniesie, że zrobiłeś wybieg dla "tygrysów" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wybieg spoko ale życie na wsi ma też swoje plusy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Także pomyślałem o tych bardzo życzliwych i jakże "przepełnionych miłosierdziem i umiłowaniem bliźniego" sąsiadach. Obym się bardzo mylił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A to moja Kika, wbrew pozorom żyje i ma się dobrze. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 oooo Pawle, nie spodziewałem się, że i Ty ładna kotka, ale nie bądź skromny i pokaż inną fotkę bo wygląda jakby z asfaltu zebrana po wypadku Bez urazy proszę Jak już o domkach, klatkach itp. to właśnie zamawiam to o czym od dawna marzyłem i postawię na ściętym konarze śliwki przed samym domem i blisko ogrodu http://sklep-ogrodnik.pl/bbhouse-drewniany-domek-z-trzmielami-dla-dzialkowca-trzmiele-do-ogrodu-p-1994.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wow. ..aż musiałem sobie wygoglować jak wygląda trzmiel..Kacper powodzenia w zasiedlaniu już kwitnie więc pora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 To gatunek pszczoły, który potrafi zapylić więcej niż ona (ta "normalna") a nawet często wyrabia drogę do kwiatu by potem normalna pszczoła mogła się przedostać Ich życie nie jest jednak takie kolorowe .. na koniec sezonu zabijają matkę (królową) i wyznaczają nową. Potem wszystkie umierają oprócz matki, która po zimowej hibernacji zakłada nową rodzinę ... i tak w kółko, zupełnie jak z naszym życiem - czyli po co he he Około 26-go maja otwieram hodowlę i zapodam jakieś fotki czy film bo sam jestem ciekawy i podekscytowany Najzabawniejsze jest to, że mam straszny lęk przed osami i szerszeniami. Jak miałem około 6 lat nadepnąłem na gniazdo os w ziemi i skończyło się w szpitalu. Do dziś panikuję na widok osy, ale zawsze miałem ogromny szacunek i uwielbienie do pszczół, bąków, trzmieli itp. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ja czekam, aż moja eskadra trzmieli ruszy do akcji. Jak rano otwiera się drzwi warsztatu, żeby je wypuścić, to już czekają na pasie. W ciągu dnia startują i lądują na progu, potem skręcają i wzdłuż ściany idą spacerkiem do gniazda pod regałem. Jak na lotnisku po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czyli ma to sens ? Boję się, że mi robotnice uciekną, ale wszystko wyjdzie w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ja też myślę intensywnie nad zdobyciem stosownego domku i założeniem hodowli. Te stworzonka skutecznie eliminują wszelkie paskudztwa typu pszczoły, osy, szerszenie i inne trzmiele, o pająkach, kleszczach czy skorpionach nawet nie wspominając. Będzie dużą przyjemnością patrzeć, jak co rano majestatycznie sobie kicają na polowanie, a wieczorkiem wracają, po dobrze spędzonym dzionku. Syte i najedzone do woli... A tak całkiem na poważnie, to jeszcze takiej, autentycznie rudej żaby, nigdy wcześniej nie widziałem. Tutaj ten jej kolorek jest trochę zafałszowany, ale wierzcie mi - była urocza. Aż miałem ochotę ja w pyszczek pocałować, i a nuż by mi się w piękna księżniczkę przemieniła?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Marek pocałujesz a to Ania Grodzka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Fakt!!! Taka opcja nie była brana pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Marek pocałujesz a to Ania Grodzka Teraz wygląda jak Ania !!! , .... w baśniach po pocałowaniu miało się zmienić w coś lepszego jak było , czy jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 My mamy inne zwierzaki w ogrodzie. Nawet czasem daje sie pogłaskać i wziać na rekę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Robert, jak zobaczyłem Twój post to już myślałem, że inne klatki chcesz pokazać .. Zapodaj fotkę klatek i Swoich pluszaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Robercik! Ona też uwielbia te same paskudztwa, co moja " żabcia-księżniczka". I tą Twoją przyjemniej wziąć do ręki. Tylko na ogonek trzeba uważać, aby w ręku nie został. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Robercik! Ona też uwielbia te same paskudztwa, co moja " żabcia-księżniczka" Od moich trzmieli proszę się trzymać z daleka bo poszczuję jak podrosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Jak podrosną, to obserwuj czy nie trzeba powiększyć "lądowiska". Duże, obładowanie pyłkiem trzmiele czasem mają całkiem spory problem z lądowaniem do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi