kojani Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Widać na mapie ostre trenowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W pozycji Callsign czy jakoś tak trzeba wpisać jego znak. Nie jestem pewien czy jestem uprawniony podawać szczegółowe dane, niech TeBe poprowadzi. Ja tam bywam jako SQ7SAM-10, ale obecnie nic nie trackuję. Może jutro coś zapodam jak będzie pogoda. Zrobię większy spacer po mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Będzie jego callsign i -11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Update: "Aby określić przybliżoną trasę przelotu używam tzw "predictora", jest to program który umożliwia wyliczenie trasy balonu na podstawie dostępnych danych meteorologicznych. Piątkowy balon poleci mniej/więcej tak jak na załączonym zdjęciu. Ekipy poszukiwawcze zapewniają, że nie obawiają się poszukiwań w górach. Ja liczę, że pogoda nieco się zmieni i lądować będziemy albo w okolicy Krakowa albo dalej na zachód. W przypadku kiedy lądowanie miało by nastąpić w niedostępnym miejscu - możemy odwołać start, żeby nie utracić cennego sprzętu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martt83 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Żeby w powietrzu nie było takiej niespodzianki ,,są cholera wszędzie,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Transmisja będzie tu: https://www.youtube.com/user/veroxPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martt83 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 O ktrej godzinie jeli mona wiedziec_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W czasie zaćmienia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Częściowe zaćmienie słońca 20.03.2015 r. potrwa ponad 2 godziny. Punktualnie o godz. 9:47 Ziemia, Słońce i Księżyc zaczną ustawiać się w jednej linii. Maksimum zjawiska przypadnie około godziny 10.50. Spektakl na niebie potrwa do około godziny 12.00. EDIT: TeBe będzie gdzieś potem udostępnione nagranie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Zapewne kolega na tym kanale YT zasejwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Bardzo podoba mi się pomysł przedsięwzięcia, dzięki Tomku za udostępnienie/rozpowszechnienie Teraz tylko zwolnienie (w moim wieku usprawiedliwienie) z ''pracy'' i jedno oko na monitor laptopa, a drugie w przyłbicy na niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Pogubiłem się. Wg polskiego czasu zaćmienie potrwa ca 10 - 12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 To co wstawiłem to z jakiejś gazety internetowej, więc pewnie podali godziny wg polskiego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Linki do śledzenia balonu na żywo: http://aprs.fi/#!call=a%2FSP9UOB-12&timerange=21600&tail=21600 http://tracker.habhub.org/#!mt=roadmap&mz=5&qm=All&mc=53.46751,-2.23389&q=SEBA-9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 TeBe ja też już się trochę pogubiłem. Na yt to bd live czy po prostu nagranie później wrzucone? To co wrzuciłeś przed chwilą to linki żeby śledzić położenie balonu tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Na YT będzie próba transmisji video live z balonu. Potem kolega wrzuci nagrania z kamery. Linki sa do śledzenia pozycji balonu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Czy może słyszałem dzisiaj w radio o Twoim koledze, bo mówili o transmisji z zaćmienia z balonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Zapewne tak :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 rys: Jan Sontowski 20-03-2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 widać wystartowali ale transmisji brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi