Skocz do zawartości

Oto co planuje mój kolega baloniarz i krótkofalowiec...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pozycji Callsign czy jakoś tak trzeba wpisać jego znak. Nie jestem pewien czy jestem uprawniony podawać szczegółowe dane, niech TeBe poprowadzi. Ja tam bywam jako SQ7SAM-10, ale obecnie nic nie trackuję. Może jutro coś zapodam jak będzie pogoda. Zrobię większy spacer po mieście.

Opublikowano

Update:

"Aby określić przybliżoną trasę przelotu używam tzw "predictora", jest to program który umożliwia wyliczenie trasy balonu na podstawie dostępnych danych meteorologicznych. Piątkowy balon poleci mniej/więcej tak jak na załączonym zdjęciu. Ekipy poszukiwawcze zapewniają, że nie obawiają się poszukiwań w górach. 
Ja liczę, że pogoda nieco się zmieni i lądować będziemy albo w okolicy Krakowa albo dalej na zachód. W przypadku kiedy lądowanie miało by nastąpić w niedostępnym miejscu - możemy odwołać start, żeby nie utracić cennego sprzętu"

post-14226-0-57647200-1426722409_thumb.jpg

Opublikowano

Częściowe zaćmienie słońca 20.03.2015 r. potrwa ponad 2 godziny. Punktualnie o godz. 9:47 Ziemia, Słońce i Księżyc zaczną ustawiać się w jednej linii. Maksimum zjawiska przypadnie około godziny 10.50. Spektakl na niebie potrwa do około godziny 12.00.

EDIT:

TeBe będzie gdzieś potem udostępnione nagranie??

Opublikowano

Bardzo podoba mi się pomysł przedsięwzięcia, dzięki Tomku za udostępnienie/rozpowszechnienie   :)

Teraz tylko zwolnienie (w moim wieku usprawiedliwienie)  z ''pracy'' i jedno oko na monitor laptopa, a drugie w przyłbicy na niebo  :rolleyes:

Opublikowano

TeBe ja też już się trochę pogubiłem. Na yt to bd live czy po prostu nagranie później wrzucone? To co wrzuciłeś przed chwilą to linki żeby śledzić położenie balonu tak?

Opublikowano

Na YT będzie próba transmisji video live z balonu. Potem kolega wrzuci nagrania z kamery.

Linki sa do śledzenia pozycji balonu.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.