Skocz do zawartości

mini FOX z Multiplexa - przebudowa na RC

Leda_g

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Opublikowano
mam identycznego, wersja bez silnika lata kiczowato...

A to jest jakaś różnica w stosunku do tych Foxów od Multiplexa?

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A to jest jakaś różnica w stosunku do tych Foxów od Multiplexa?

Nie wiem, nie mam porównania. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat biało niebieskiego Foxa-Pelikana. Z czasem dostanie silnik w ryjek, może mu się lotność poprawi :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Coś ci nie poszło ... link nie działa. Wstaw zdjęcie bezpośrednio tutaj

No i oczywiście po za zdjęciem napisz jakie wyposażenie... kartoteka musi być :P

Opublikowano

20090326012.jpg

Wyposazenie jakie zastosowalem to:

silnik 19g 2100 kV

regulator 12 A Turnigy

pakiet Zippy 500 mah

2 serwa 3.7 grama

smigielko mam 5x4.3 , ale mysle ze moglo by byc troche wieksze:)

model lata fajnie i szybko, ale faktycznie wolno to on nie lubi latac :D

Gość Anonymous
Opublikowano

A jaka waga? ja wiem ze mozna go na 160g zrobic na ciagu silnika i serwo 9g na ster kierunku i lata 40km/h lub nizej. trzeba tylko umijetnie operowac sterami i spokojnej pogody.

Opublikowano

Niestety nie znam wagi, nie mam jak go zwarzyc. Jesli chodzi o sterowanie to zrobilem mu balsiane lotki i balsiana wysokosc, latanie przy ziemi wychodzi, jednak przy duzym wietrze trzeba uwazac , bo rzuca na prawo i lewo :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Własne pracuje nad swoim FOX'em i zastanawiam się czy można by w nim zrezygnować ze SW i sterować lotkami tak jak w np latającym skrzydle? Teoretycznie powinno działać ok - chyba że się mylę :)

Opublikowano

Zamowilem foxa - "przypadkiem" okazalo sie, ze mam praktycznie cale wyposazenie ;) pytanie tylko kiedy ja nim polatam - kolejny model na polke - chyba zaczne sklejac plastiki - na jedno wyjdzie...

Opublikowano
Własne pracuje nad swoim FOX'em i zastanawiam się czy można by w nim zrezygnować ze SW i sterować lotkami tak jak w np latającym skrzydle? Teoretycznie powinno działać ok - chyba że się mylę :)

Obstawiam: chyba się mylisz

Opublikowano
będzie działać na zasadzie klap co nie będzie zbyt efektowne, SW musi zostać tam gdzie jest :P

Sam sobie przeczysz w tej wypowiedzi ze czego wnioskuje że nie masz zbyt dużego pojęcia w temacie :P

Obstawiam: chyba się mylisz

no właśnie tylko chyba :) Wstępne testy z EG powiodły się tzn. reagował prawidłowo na podnoszenie i opuszczanie obu lotek na raz pytanie tylko czy będzie reagował poprawnie jak wartości wychyleń będą nierówne?

Opublikowano

Witam.

Sterowanie za pomoca zmiany konta natarcia skrzydel jak najbardzie sie sprawdza i jest prostym rozwiazaniem.Widzialem juz foxa z takim rozwiazaniem , jak i minidiscusa , gdzie takowe rozwiazanie bylo o wiele bardziej eleganckie niz dorabianie pow. sterowych do statecznikow czy tez wycinanie odrebnych lotek.

A tutaj widac jak efektywny jest to sposob sterowania - VIDEO

EDIT

link do takiej przerobki wlasnie miniFoxa LINK

Opublikowano

No jak najbardziej - tylko gdzie i kiedy ?

Jak lubisz zbocza to mam tu pare miejsc - model tez sie znajdzie - albo i kilka ;)

Mysle, ze mozna by cos na lipiec wykombinowac... Ma byc cieplo i bezdeszczowo - takie prognozy ponoc gdzies ktos widzial :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.