Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 mam identycznego, wersja bez silnika lata kiczowato... A to jest jakaś różnica w stosunku do tych Foxów od Multiplexa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A to jest jakaś różnica w stosunku do tych Foxów od Multiplexa? Nie wiem, nie mam porównania. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat biało niebieskiego Foxa-Pelikana. Z czasem dostanie silnik w ryjek, może mu się lotność poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mój lata wyśmienicie - i w wersji rzutka również latał bardzo dobrze, nie zauwarzyłem różnicy w stosunku do ultiplexa którego również posiadam. Tutaj więcej o mojej i innych przeróbkach http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10276&postdays=0&postorder=asc&start=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 To i ja sie pochwale swoim fox'em:) http://img514.imageshack.us/my.php?image=20090326012.jpg[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Coś ci nie poszło ... link nie działa. Wstaw zdjęcie bezpośrednio tutaj No i oczywiście po za zdjęciem napisz jakie wyposażenie... kartoteka musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Wyposazenie jakie zastosowalem to: silnik 19g 2100 kV regulator 12 A Turnigy pakiet Zippy 500 mah 2 serwa 3.7 grama smigielko mam 5x4.3 , ale mysle ze moglo by byc troche wieksze:) model lata fajnie i szybko, ale faktycznie wolno to on nie lubi latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A jaka waga? ja wiem ze mozna go na 160g zrobic na ciagu silnika i serwo 9g na ster kierunku i lata 40km/h lub nizej. trzeba tylko umijetnie operowac sterami i spokojnej pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Niestety nie znam wagi, nie mam jak go zwarzyc. Jesli chodzi o sterowanie to zrobilem mu balsiane lotki i balsiana wysokosc, latanie przy ziemi wychodzi, jednak przy duzym wietrze trzeba uwazac , bo rzuca na prawo i lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Własne pracuje nad swoim FOX'em i zastanawiam się czy można by w nim zrezygnować ze SW i sterować lotkami tak jak w np latającym skrzydle? Teoretycznie powinno działać ok - chyba że się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 będzie działać na zasadzie klap co nie będzie zbyt efektowne, SW musi zostać tam gdzie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Zamowilem foxa - "przypadkiem" okazalo sie, ze mam praktycznie cale wyposazenie pytanie tylko kiedy ja nim polatam - kolejny model na polke - chyba zaczne sklejac plastiki - na jedno wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Własne pracuje nad swoim FOX'em i zastanawiam się czy można by w nim zrezygnować ze SW i sterować lotkami tak jak w np latającym skrzydle? Teoretycznie powinno działać ok - chyba że się mylę Obstawiam: chyba się mylisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 będzie działać na zasadzie klap co nie będzie zbyt efektowne, SW musi zostać tam gdzie jest Sam sobie przeczysz w tej wypowiedzi ze czego wnioskuje że nie masz zbyt dużego pojęcia w temacie Obstawiam: chyba się mylisz no właśnie tylko chyba Wstępne testy z EG powiodły się tzn. reagował prawidłowo na podnoszenie i opuszczanie obu lotek na raz pytanie tylko czy będzie reagował poprawnie jak wartości wychyleń będą nierówne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam gdzie mozna nabyc takiego niebieskiego "pelikana" ?? bo ten pomarancz troche obciach :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam. Sterowanie za pomoca zmiany konta natarcia skrzydel jak najbardzie sie sprawdza i jest prostym rozwiazaniem.Widzialem juz foxa z takim rozwiazaniem , jak i minidiscusa , gdzie takowe rozwiazanie bylo o wiele bardziej eleganckie niz dorabianie pow. sterowych do statecznikow czy tez wycinanie odrebnych lotek. A tutaj widac jak efektywny jest to sposob sterowania - VIDEO EDIT link do takiej przerobki wlasnie miniFoxa LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 pomarancz jest cool tylko moj fox stanal na 95%wykonania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 gdzie mozna nabyc takiego niebieskiego "pelikana" ?? bo ten pomarancz troche obciach cyber-fly.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja wzialem pomaranczowy - bo to ulubiony kolor zony - moze przeboleje kolejny model na scianie bez wiekszego marudzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 mammuth czas polatac razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 No jak najbardziej - tylko gdzie i kiedy ? Jak lubisz zbocza to mam tu pare miejsc - model tez sie znajdzie - albo i kilka Mysle, ze mozna by cos na lipiec wykombinowac... Ma byc cieplo i bezdeszczowo - takie prognozy ponoc gdzies ktos widzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.