robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 No tak, nie jestem przyzwyczajony do długich batów więc postanowiłem złamać sobie czubek anteny. Nie mam półtora segmentu. Kwarc na 35MHz. Czy mam się spodziewać problemów z lataniem w odległości do 50m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jak chcesz, to dam Ci w prezencie ORYGINALNĄ antenę Graupnera. Taką gumową krótką. Prawie jak na 2,4 . Specjalnie na 35 MHz. Mam, nie używam. A może Tobie się przyda... Zgłoś się, to się umówimy.Daleko do mnie nie masz A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 W autkach na 100m AM 27MHz mam wstawioną plecionkę (o długości takiej jak antena). Ma to 108 cm. Uważam tylko, co by ziemi nie dotykała. Teraz zacząłem się zastanawiać. 108 przy 27MHz to tak ni pies ni wydra. dla 1/8 to 1,4m, dla 1/16 0.7 ... Chyba skrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi