marcinlota1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Panowie przymierzam się do zakupu tego modelu ale musze wiedzieć czy ten piper o tej rozpietosci 2032 ma łamany kadłub a konkretnie ogon pod czarną długą naklejką przed tylnym skrzydłem.....mam BH o rozpietosci 1840 i on ma plaski kadłub od połowy w dół.....a chce mieć model z większymi detalami i widziałem ze piperki tez są z bardziej łamanym ogonem(kadłubem)....co daje świetny wygląd....jeśli ktoś ma to niech podeśle fote albo napisze....tutaj widać o co mi chodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Panowie co jest nikt nie mam tego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr21 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Nie wiem o co ci chodzi. Jakie tylne skrzydło(być może statecznik poziomy) Piper cub ma spód kadłuba płaski. Jedynie boki kadłuba są nico oprofilowane (konstrukcja oryginału z rurek metalowych) Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 na zdieciu co dodałem widać z boku kadłuba czarna naklejke co idzie wzdłuż kadłuba zaczynając się od przodu pod oknami....chodzi mi o załamanie na ogonie ....pod naklejka czy jest....bo nad naklejką jest i to w każdym modelu nawet tych tanich a orginał jest taki ze ma załamanie dodatkowe pod naklejką i przed tylnym skrzydłem ...co daje lepszy wygląd bo kadłub jest bardziej łamany a nie płaski na dole..widoczne ma moim zdieciu....pytanie czy HaNGAR ma te dwa załamania nad i pod naklejką......czy tylko nad ..????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 A zerkałeś po sieci? Przecież to widać odrazu, że ma to załamanie a właściwie podłużnice w tym miejscu. Pierwszy lepszy film z YT do modelu na którym możesz dokładnie zobaczyć co ma ten model: https://youtu.be/m7MaICqqfiU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 no właśnie nie widać......sporo przeglądałem....ten link co podałes to model o ropzpietosci prawie 3 m...a ja pytam o 2030 ...w dużym widać to ze ma te podłuznice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Gdzie ty widzisz 3metry? Hangar 9 Piper J 3 Cub 40 test flight with OS 46 7.5 m3 methanol engine propeller 11x8Pilot: Kristian KristiansenFilskov model airfield 30/06/2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 tak jak te "tylne skrzydło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 faktycznie pisze ze to 40 tka...przepraszam nie doczytałem......wiec jednak ma te podłużnice na dole...fajnie wygląda....biore tez pod uwagę model great planets o rozpietosci 2055 lub Seagull o rozpietosci 2000...co myślicie..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Panowie gdzie można kupić najtaniej pipera z firmy Hangar 2032 rozpiętości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 W Stanach.Hotdoga i frytki z colą też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Oj w USA wszystko prawi ewszystko taniej z naszej branży.... A w kwestii modelu, może ten jest wart uwagi: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=10005&manufacturers_id= 550 PLN taniej niż H9... Starczy na makietowe podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 hmm,w nastiku jest za 759 firmy SEAGULL co myślisz ? jaka firma lepsza bo nie miałem żadnego z tych modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 hmm,w nastiku jest za 759 firmy SEAGULL co myślisz ? jaka firma lepsza bo nie miałem żadnego z tych modeli... Porównujesz model z Hangaru 9 i Great Planes kontra model z Seagulla ??? To tak jakbyś zapytał czy lepsze Porsche czy Dacia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 nie nie... chodzilo mi o ten gret planes co kolega Michał wkleil linka ...jest za 799 o rozpietosci 2055 a segall w nastiku za 759zł o rozpietosci 2000....chodzi mi o firme i jakosc wykonania,wlasciwosci lotne..itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Porównujesz model z Hangaru 9 i Great Planes kontra model z Seagulla ??? To tak jakbyś zapytał czy lepsze Porsche czy Dacia..... Rafał, nie generalizuj. Wszyscy mają gorsze i lepsze modele. Miałem Funtanę z H9 i Spacewalker'a z Seagull'a. Ten drugi bardzo fajnie wykonany i dobrze latający. Jedyny minus to jakość instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 no dobra to co wybrać z tych dwóch modeli i dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Rafał, nie generalizuj. Wszyscy mają gorsze i lepsze modele. Miałem Funtanę z H9 i Spacewalker'a z Seagull'a. Ten drugi bardzo fajnie wykonany i dobrze latający. Jedyny minus to jakość instrukcji. Robert,nie porównuj firm z tradycjami,przemyślanymi rozwiązaniami,pewnymi własnościami lotnymi z wietnamską myślą techniczną.... Ogólnie to lata wszystko,jak trochę już coś potrafisz,zaczniesz porównywać to zaczynasz dostrzegać różnice,spore różnice... Mam i miałem okazję widzieć wiele modeli z w/w firm i wiem na pewno że modelu z Seagulla bym nie kupił, bo nie chciałbym się cofać w rozwoju... . Oczywiście że nie zniechęcam do zakupu ,wiem jednak że niewiele dopłacając można mieć zdecydowanie coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Rafał z tego co piszesz to gret planes to wysoka półka cos jak hangar to chyba się zdecyduje...ja latałem Piperem BH o rozpietosci 1840 nie zabijał ale latał w miare poprawnie a na scianie mam model wystawowy Mustanga z Top Flite...i tyle wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nie twierdzę że H9 i GP to najwyższe półki ale na pewno zdecydowanie modele z tych firm są na innym,czytaj wyższym poziomie niż Seagull (co i zrozumiałe cenowo wyższym) Można śmiało napisać że modele z Seagulla to takie budżetówki,kupowane głownie przez początkujących,średnio zaawansowanych czy po prostu szukających tanich modeli modelarzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi