marcinlota1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Panowie przymierzam się do zakupu tego modelu ale musze wiedzieć czy ten piper o tej rozpietosci 2032 ma łamany kadłub a konkretnie ogon pod czarną długą naklejką przed tylnym skrzydłem.....mam BH o rozpietosci 1840 i on ma plaski kadłub od połowy w dół.....a chce mieć model z większymi detalami i widziałem ze piperki tez są z bardziej łamanym ogonem(kadłubem)....co daje świetny wygląd....jeśli ktoś ma to niech podeśle fote albo napisze....tutaj widać o co mi chodzi....
marcinlota1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Panowie co jest nikt nie mam tego modelu...
Piotr21 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Nie wiem o co ci chodzi. Jakie tylne skrzydło(być może statecznik poziomy) Piper cub ma spód kadłuba płaski. Jedynie boki kadłuba są nico oprofilowane (konstrukcja oryginału z rurek metalowych) Pozdrawiam Piotr
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 na zdieciu co dodałem widać z boku kadłuba czarna naklejke co idzie wzdłuż kadłuba zaczynając się od przodu pod oknami....chodzi mi o załamanie na ogonie ....pod naklejka czy jest....bo nad naklejką jest i to w każdym modelu nawet tych tanich a orginał jest taki ze ma załamanie dodatkowe pod naklejką i przed tylnym skrzydłem ...co daje lepszy wygląd bo kadłub jest bardziej łamany a nie płaski na dole..widoczne ma moim zdieciu....pytanie czy HaNGAR ma te dwa załamania nad i pod naklejką......czy tylko nad ..?????
magilla Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 A zerkałeś po sieci? Przecież to widać odrazu, że ma to załamanie a właściwie podłużnice w tym miejscu. Pierwszy lepszy film z YT do modelu na którym możesz dokładnie zobaczyć co ma ten model: https://youtu.be/m7MaICqqfiU
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 no właśnie nie widać......sporo przeglądałem....ten link co podałes to model o ropzpietosci prawie 3 m...a ja pytam o 2030 ...w dużym widać to ze ma te podłuznice
f-150 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Gdzie ty widzisz 3metry? Hangar 9 Piper J 3 Cub 40 test flight with OS 46 7.5 m3 methanol engine propeller 11x8Pilot: Kristian KristiansenFilskov model airfield 30/06/2013.
marcinlota1977 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 faktycznie pisze ze to 40 tka...przepraszam nie doczytałem......wiec jednak ma te podłużnice na dole...fajnie wygląda....biore tez pod uwagę model great planets o rozpietosci 2055 lub Seagull o rozpietosci 2000...co myślicie..?
marcinlota1977 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Opublikowano 11 Października 2015 Panowie gdzie można kupić najtaniej pipera z firmy Hangar 2032 rozpiętości ?
f-150 Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 W Stanach.Hotdoga i frytki z colą też.
M.Ch. Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Oj w USA wszystko prawi ewszystko taniej z naszej branży.... A w kwestii modelu, może ten jest wart uwagi: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=10005&manufacturers_id= 550 PLN taniej niż H9... Starczy na makietowe podwozie.
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 hmm,w nastiku jest za 759 firmy SEAGULL co myślisz ? jaka firma lepsza bo nie miałem żadnego z tych modeli...
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 hmm,w nastiku jest za 759 firmy SEAGULL co myślisz ? jaka firma lepsza bo nie miałem żadnego z tych modeli... Porównujesz model z Hangaru 9 i Great Planes kontra model z Seagulla ??? To tak jakbyś zapytał czy lepsze Porsche czy Dacia.....
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 nie nie... chodzilo mi o ten gret planes co kolega Michał wkleil linka ...jest za 799 o rozpietosci 2055 a segall w nastiku za 759zł o rozpietosci 2000....chodzi mi o firme i jakosc wykonania,wlasciwosci lotne..itd.
robas69 Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Porównujesz model z Hangaru 9 i Great Planes kontra model z Seagulla ??? To tak jakbyś zapytał czy lepsze Porsche czy Dacia..... Rafał, nie generalizuj. Wszyscy mają gorsze i lepsze modele. Miałem Funtanę z H9 i Spacewalker'a z Seagull'a. Ten drugi bardzo fajnie wykonany i dobrze latający. Jedyny minus to jakość instrukcji.
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 no dobra to co wybrać z tych dwóch modeli i dlaczego...
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Rafał, nie generalizuj. Wszyscy mają gorsze i lepsze modele. Miałem Funtanę z H9 i Spacewalker'a z Seagull'a. Ten drugi bardzo fajnie wykonany i dobrze latający. Jedyny minus to jakość instrukcji. Robert,nie porównuj firm z tradycjami,przemyślanymi rozwiązaniami,pewnymi własnościami lotnymi z wietnamską myślą techniczną.... Ogólnie to lata wszystko,jak trochę już coś potrafisz,zaczniesz porównywać to zaczynasz dostrzegać różnice,spore różnice... Mam i miałem okazję widzieć wiele modeli z w/w firm i wiem na pewno że modelu z Seagulla bym nie kupił, bo nie chciałbym się cofać w rozwoju... . Oczywiście że nie zniechęcam do zakupu ,wiem jednak że niewiele dopłacając można mieć zdecydowanie coś lepszego.
marcinlota1977 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 Rafał z tego co piszesz to gret planes to wysoka półka cos jak hangar to chyba się zdecyduje...ja latałem Piperem BH o rozpietosci 1840 nie zabijał ale latał w miare poprawnie a na scianie mam model wystawowy Mustanga z Top Flite...i tyle wiem
Shock Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Nie twierdzę że H9 i GP to najwyższe półki ale na pewno zdecydowanie modele z tych firm są na innym,czytaj wyższym poziomie niż Seagull (co i zrozumiałe cenowo wyższym) Można śmiało napisać że modele z Seagulla to takie budżetówki,kupowane głownie przez początkujących,średnio zaawansowanych czy po prostu szukających tanich modeli modelarzy .
Rekomendowane odpowiedzi