Lord Rzeźnik Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 wznios skrzydla 9-10 stopni, wiem, ze troche malo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Nie jest mało. Powinno być w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kiedy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Oblot, jak bede mial nowa aparature.Czyli mam nadzieje ,niedlugo. musze jeszcze poprawic linki sterowe i zrobic inne zawiasy_zrobilem z tasmy ale sa za sztywne ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 A możesz zrobić fotki jak wygląda model gotowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 no to na szybko: Źle usytuowane dźwigienki masz. Przez to nie będziesz miał takich samych wychyleń sterów w każdą stronę. Za mały wznios również masz. Zawiasy za słabe w sterze kierunku jak i również wysokości. Tak to modelik w miarę przyjemny. Czekam na info o oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam. Model skonczylem przedwczoraj, wszystko dziala, nawet zdazylem go rozbic nie latajac i naprawic.Po prostu w drodze na modelarnie gdy wial wiatr, nioslem model za koniec skrzydla i gdy "prowadzilem" go nad barierka wiatr ustal i zlamalem dol statecznika .Ale mniejsza z tym.Poszedlem na laczke kolo domu i zrobilem kilka krotkich i niskich lotow -na 2m w gore, zeby sprawdzic dzialanie sterow.Wszystko dziala, i teraz czekam tylko, az sie zkonczy ten piekielny ruch powietrza zwany inaczej wiatrem...Modelik przybral troche na wadze wiec zaniose go moze do spozywczaka za rogiem i zwaze :roll: .Zobaczymy, czy to cegla, czy sztaba olowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 stawiam na coś koło 400 gr raczej sztaba ołowiu :rotfl: jak płaty nie dostaną flateru przy rzucie to i tak sobie nim pośmigasz ładnie XD budowałem kiedyś coś podobnego jest nawet na forum kilka zdjęć w dziale szybowce - wątek o moim latadle które szybko skończyło swój żywot właśnie z powodu flateru skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam, Po ostatniej krarsie "obraziłem się " na ten model, bo złamało się serwo.Jednak z nudów naprawiłem go, miałem jedno serwo nieużywane.Model jest troszke niedoważony, ale mimo to "lata" ,jak widać na filmie.Troche myliły mi się lotki z SK, bo w aluli mam ustawiony mikser V tail .Niedługo dalsze newsy i porządny filmik- z Karpacza. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Filmik nie działa- popraw linka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Działa, tylko jeszcze go przetwarzało.Teraz spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Filmu nie da się oglądać, bo jest prywatny :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Sory ,nie zauwazylem, poprawione :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Komentarz kamerzysty musi być ale ogólnie spoko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ludzie wjeżdżają rowerem na Śnieżkę, aby wypuścic szybowiec, a Ty włazisz do dziury? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Heh, to najwieksza gora, jaka mam pod domem :wink: .Model jest juz wywazony, jutro moze nastepny filmik podesle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Sory, ze dzisiaj dopiero, ale nie mialem "kamerzysty" wolnego :wink: http://pl.youtube.com/watch?v=Nfu-eKD8DQc Jakoś głupio się tam lata, modelem rzuca ,jak gazetą.Myśle, że stać go ipilota na więcej :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ty siły nie masz czy co? rzuć model mocniej to nabierze większej prędkości i dłużej polatasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Mocno nie rzucam, specjalnie. Przy splywie ciagle sie lamie lewe skrzydlo, jakbym rzucil mocno to...Pewnie by nawet dzwigar popekal...Za delikatny ten samolot wyszedl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.