olo Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Irek coś Ty zrobił ? Model na 13 może masz jeszcze czarnego kota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nawet nie widziałem na czym stawiam Ale czarnego (krzyże) to będzie Ci u niego dostatek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Na szczęscie to nie był 13 - piątek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Na szczęscie to nie był 13 - piątek.... ADAM!! A co w tym dniu takiego złego?? ... wiesz... ja o tym mogę coś powiedzieć ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Tak tylko zartuję ... Na szczęście kolega Fokker też się tym nie przejął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Wczoraj i dziś popracowalem trochę nad "oblachowaniem". Narazie wygląda to tak; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ale teraz jest śliczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 hmmm... wyszło rzeczywiście super... A może podzielisz się techniką?? Co to takiego folia aluminowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Tak, to folia aluminiowa. Nastepnie na szczotke od dremela nawinięta wata ścierna czy jakoś tak. W tem sposób powstają te szlifowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rozumiem , że fakturę blachy wykonałeś juz po naklejeniu folii? To jeszcze tylko pytanko czym ta folia jest przyklejona? Kiedyś kombinowałem z taką fakturą na aluminiowej puszce po piwie też przy pomocy dremelka , niestety efekt był raczej marny. Możliwe , że po prostu nieodpowiedni ścierak zamontowałem. Za to u Ciebie wyszło bomba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ta folia to taka tasma samoprzylepna bardzo cienka - jak złotko od czekoladek. Plusem tego jest to , że do pewnego stopnia mozna ja wyoblić, ale jest to jednocześnie minus gdyż odzielona od podłoża łatwo skreca się i większe kawałki są bardzo trudne do nałożenia. Gdzieś mam film jak facet naklada to na własnie Fokkera w skali 1/4. Jak znajde to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No i model wykończony. Niestety na dziś waga do lotu to aż...900g :cry: przy rozp. max 110cm i cięciwie 19,5cm. Musiałem niestety dodać 100g ołowiu. Piszę na dziś... bo jeśli jeszcze bardziej zbliżę aku do wręgi silnika to odejdzie może cały balast... ale to wiąże się z opracowaniem nowej łatwiejszej w obsłudze klapki pojemnika aku. Fotek niestety narazie nie mogę zamieścić bo zginęło mi oprogramowanie aparatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 I po pierwszym kołowaniu... niestety wialo za bardzo by coś więcej z nim zacząć :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Irku! W tym kolorze sepii to mu chyba bardziej do twarzy :wink: Ale na poważnie, to czego, jak czego ale najbardziej to mu pilota brak! Mam nadzieję, że mu przypiszesz jakiegoś "woditiela"? No i kurcze myśl o tych planach, bo w ten sposób może i mnie zdopingujesz, abym stosowne deski wypreparował z zestawu i je poskanował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Marku - tak jak się umówilismy w poniedziałek wysyłam plany, a Ty już sobie skopiujesz ten mój a zatrzymasz ten Twój odsyłając ten mój :jupi: Co do pilota nie mam jeszcze nic w tej skali, jednak będzie trudno z pilotem gdyż umiejscowieniu jego przeszkadzają i bagnety i guma spinająca skrzydła. Ale zobaczymy co się urodzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dziś odbyła się kolejna próba oblotu. Niestety zauważyłem uszkodzenie steru wysokości więc nie próbowałem już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Czy ten piekny ptaszek w koncu wzbil sie w powietrze? I czy to smiglo to po prostu malowany GWS czy cos innego - ewentualnie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Model niestety jeszcze nie wzbił się. Ostatni weekend spędziłem na ziemi , a nie w powietrzu :cry: Śmigło to GWS malowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 To kiedyś w końcu poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Spokojnie, gdy tylko wzbije sie w powietrze to dam znać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.