endriuRC Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dostałem od Marcina (kolega nie z forum) ten model za co mu bardzo dziękuje. Ale teraz czas go odbudować do kupy co wcale nie będzie proste ponieważ troche elementów jednak brakuje. Po kilku godzinach dłubania wydłubałem to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Na moje oko to sporo pracy, cierpliwości, kleju i balsy będzie potrzebne Pogratuluję po odbudowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Myślę że na kolejny sezon będzie gotowy może nie do lotu lecz gotowy konstrukcyjnie. Wszelakie postępy będe pokazywał w formie zdjęć. Najgorsze to sa te skrzydła. Nie ma że sie nie da jak to mówią jedyną rzeczą jaką się nie da to otworzyć parasola w tyłku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Skrzydła to szybka piłka ,al z kadłubem też do zrobienia tyle ,że trochę dłużej się zejdzie no i trzeba pilnować geometrii bo łatwo ja skopać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ma może ktoś fotke konstrukcyjna tego modelu Jest to model z Hobbyking ME-109 1,5m rozpiętosc. Ułatwiło by mi to układanie tych puzli i domyslanie się jak to mogło wyglądać. EDIT. Poskładałem boczne wręgi kadłuba, nie ma aż tak źle ale nie jest też najlepiej Wszystkie pozostałości z kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witaj. Sam lubię, skupować i odbudowywać modele ;] Cierpliwość potrafi zdziałać cuda ;] Powodzenia życzę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Aby nie było że nic nie robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Zakupiłem dzisiaj:Piła Włośnicowabalsa 2x Średnia 3mmSklejka Lotnicza 3mmSklejka Liściasta 3mmListewki sosnowe 5x 5x5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Dzisiaj ze sklejki liściastej 3mm wykonałem wręgę prezentuje się tak: Fotka z produkcji Efekt finalny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Co to jest balsa liściasta? Koniecznie zrób sobie pilnik z patyczka od lodów z naklejonym na taśmę papierem ściernym. Proste, tanie i komfortowe narzędzie. Krawędzie będą równiejsze. Warto ich mieć kilka, o różnej szerokości i ziarnistości papieru. Ażurowania staraj się wykańczać w rogach na okrągło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Przepraszam chodziło o sklejkę liściastą. Tak jak mówisz kolejną wręge w rogach nie będzie pod kątem 90* tylko półokrągła Zrobie sobie z kawałka pilnik i na to papier ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Przepraszam chodziło o sklejkę liściastą. ... Nie ma za co przepraszać. Działaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Andrzeju miłego wycinania hehe Na zdjęciu jest wycięta jeden kawałek wręgi silnikowej ze sklejki lotniczej 3mm ale je będe miał dwie te wręgi razem wklejone co da 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Andrzeju miłego wycinania hehe Na zdjęciu jest wycięta jeden kawałek wręgi silnikowej ze sklejki lotniczej 3mm ale je będe miał dwie te wręgi razem wklejone co da 6mm PS interesuje w ogole kogoś ta relacja czy robie ją dla siebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Twój temat rób tak dalej powodzenia i nie przejmuj sie ze nikt czasami nie pisze jak walniesz gluta to sie dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Głównie dla siebie, my korzystamy przy okazji A widzowie są, spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Fotka z produkcji Może zamiast iglaka zrób sobie narzędzia do prawdziwej roboty i produkcji Brakuje tu jeszcze foty z deską na papierze ściernym i paru innych rzeczy Do tego imadełka możesz dorobić 2 kątowniczki i wtedy szersze rzeczy będą się lepiej trzymały. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Mała uwaga, spróbuj tak rysować elementy aby jak najmniej marnować materiału. Przed narysowaniem ich na sklejce przymierz,poprzekładaj i dopiero wycinaj. Sam się zdziwisz ile możesz zaoszczędzić. Np. te dwie podłużnice możesz tak ustawić aby jedna weszła w drugą końcówkami. Ciekaw jestem końcowego efektu, powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Może zamiast iglaka zrób sobie narzędzia do prawdziwej roboty i produkcji 1.jpg 3.jpg 32374ce4a5b645fb.jpg 4.jpg Brakuje tu jeszcze foty z deską na papierze ściernym i paru innych rzeczy Do tego imadełka możesz dorobić 2 kątowniczki i wtedy szersze rzeczy będą się lepiej trzymały. Świetnie ! Jutro robię takie wynalazki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dzisiejsza robota A tak prezentuje się ze skrzydłami i owieweczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi