Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

żeby nie zakładać nowego wątku

mam silniczek RCGF 15 i nie mogę go wyregulować do połowy gazu i na wolnych chodzi ładnie jak chcę dać więcej gazu to gaśnie

na ile powinny być wkręcone te śrubki od wolnych i wysokich obrotów 

Opublikowano

W instrukcji jest 1 i 1/4 obrotu śruba L oraz 1 i 3/4 obrotu śruba H.

Jak to jest nowy silnik to docieranie trzeba zrobić. 20 minut pracy z obrotami 2500 na paliwie z olejem mineralnym 1:30.

Dane z instrukcji na hobbyking.

Jak używany to może gaźnik trzeba by przeczyścić.

Opublikowano

silnik jest używany i był czyszczony i chodził ale przerywał  pokręciłem i teraz nie mogę ustawić

ustawiałem to 1 i 1/4 i 1 i 3/4 i no i bez zmian

Opublikowano

Jak nie chce chodzić na tych ustawieniach to coś musi być nie tak. Wrzuć jakiś filmik z pracy silnika bo trudno tak coś doradzić. Może być wiele czynników membrany do wymiany, świeca lub coś z zapłonem. Nic nie napisałeś o stanie motorka, ile ma przepracowany.

A gaśnie bo się zalewa czy raczej z braku paliwa?

Opublikowano

udało mi się wyciągnąć  :D  teraz potrzebuję  namiary gdzie mogę kupić części do niego

panowie macie jakieś namiary na części do tego gaźnika

Opublikowano

Miałczek - daj zdjęcie elementu (części) który potrzebujesz, najlepiej z wymiarami.

Mam kilka podobnych gaźników, może coś się znajdzie. Albo ktoś inny z forum pomoże.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.