Miałczek Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam mam pytanie czy silnik RCGF 15 da rade górnopłatowi o wadze z silnikiem 6,400kg to znaczy czy da rade nim polecieć spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Oczywiście że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 DOBRA TO BĘDĘ PRÓBOWAŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 żeby nie zakładać nowego wątku mam silniczek RCGF 15 i nie mogę go wyregulować do połowy gazu i na wolnych chodzi ładnie jak chcę dać więcej gazu to gaśnie na ile powinny być wkręcone te śrubki od wolnych i wysokich obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 W instrukcji jest 1 i 1/4 obrotu śruba L oraz 1 i 3/4 obrotu śruba H. Jak to jest nowy silnik to docieranie trzeba zrobić. 20 minut pracy z obrotami 2500 na paliwie z olejem mineralnym 1:30. Dane z instrukcji na hobbyking. Jak używany to może gaźnik trzeba by przeczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 silnik jest używany i był czyszczony i chodził ale przerywał pokręciłem i teraz nie mogę ustawić ustawiałem to 1 i 1/4 i 1 i 3/4 i no i bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 To spróbuj wrócić do ustawień fabrycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 to jakie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jak nie chce chodzić na tych ustawieniach to coś musi być nie tak. Wrzuć jakiś filmik z pracy silnika bo trudno tak coś doradzić. Może być wiele czynników membrany do wymiany, świeca lub coś z zapłonem. Nic nie napisałeś o stanie motorka, ile ma przepracowany. A gaśnie bo się zalewa czy raczej z braku paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 znalazłem przyczynę pękła końcówka od wysokich obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 ale mam problem bo została końcówka w środku i nie mogę jej wyciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Magnes neodymowy powinien pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 jest tragedia dmuchałem kombinowałem i nic nie chce wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 udało mi się wyciągnąć teraz potrzebuję namiary gdzie mogę kupić części do niego panowie macie jakieś namiary na części do tego gaźnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Próbuj w modelmotor,sa dystrybutorem http://www.modelmotor.pl/category/silniki-benzynowe-silniki-rcgf-czesci-rcgf-15-czesci druga opcja tokarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Części do gaźnika nie ma, nie występują w wykazie części.Cały kompletny 155 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Serwis kosiarek i pił spalinowych, dobierzesz od jakiegoś gażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Miałczek - daj zdjęcie elementu (części) który potrzebujesz, najlepiej z wymiarami. Mam kilka podobnych gaźników, może coś się znajdzie. Albo ktoś inny z forum pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 potrzebuję tak śrubkę wysokich obrotów grubość 4mm zaworek chyba gr 5mm i końcówkę na wężyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Czyjej produkcji jest gaźnik? Jakie ma wybite numery/napisy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi