Rometowiec007 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Ja tam nie kombinuję. Dotychczas robiłem tak i się sprawdzało. Tylko wróce do domu (teraz jestem w szkole) to będe dalej robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mam do was jedno pytanie na które pewnie każdy mi odpowie. Jak przenieść podłużnice kadłuba na balsę? Pierwszy takie coś buduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Nie nie. Podłużnice tzn cztery strony kadłuba. Dół góra prawo lewo. Jak przenieść wzór na balse. Wiem że określam się nieprecyzyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Na dzisiaj koniec. Pierwsza część podłużnic wycięta bo całość nie zmieści się w jednej płytce balsy. Jutro dużo wycinania przede mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Elementy wycięte, nie było tak źle jak myślałem. Pokleiłem wręgi. Oczywiście będą jeszcze obrabiane tarnikiem i pilnikiem. Listwy kadłuba już się moczą w ogródku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Długo mnie nie było ponieważ byłem na wycieczce tydzień, jakiś admin zablokował mi pisanie i niespodziewanie zmieniam pokrycie wicherkowi. Zamówiłem kilka rzeczy przy jednym zamawiając żywice i kółeczko na ogon do wicherka. Hak do holu na gumie i listewki do Birda. Przy kadłubie wkleiłem jedną podłużnice ogonową 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam po długiej przerwie! W międzyczasie dostałem do odbudowy model cessny robbe progo której oblot odbędzie się w następny weekend jak pogoda dopisze. W Bird Of Time odłożyłem kadłub na bok i zająłem się skrzydłem, czasami trzeba trochę odsapnąć, Jedna część płatu jest już trochę poskładana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Rozważyłem lotki i jednak je zastosuje. Kable poprowadzę w słomkach do picia lub luźno w kesonie Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eabald Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Może to się przyda: http://www.outerzone.co.uk/planfile_supplement/2093/eBIRD_Wing_Plan_V3.PDF To jest plan skrzydła do Birda z lotkami i klapami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Może to się przyda: http://www.outerzone.co.uk/planfile_supplement/2093/eBIRD_Wing_Plan_V3.PDF To jest plan skrzydła do Birda z lotkami i klapami O wielkie dzięki, moje plany są czeskiego wydania z modelmax.pl i oryginalnie ma silnik i tylko SW z SK Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Keson z góry już przyklejony, teraz będe frezarką robił otwory na przewody do lotek Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zamówiłem już serwa, myślę że będą dobre Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Te niebieskie są do lotek a do sterów K i W mam używane standardy Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Serwa już przyszły razem z moim prezentem świątecznym czyli kit do ehawk 1500 ale zdjęcia jego pokaże po świętach Serwa tower pro MG92B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Obserwuje w ogóle ktoś relacje budowy mojego szybowca? Trochę cicho, nikt nic się nie odzywa. Może tak słabo robie że nie ma zainteresowania albo tak dobrze i nikt nie ma żadnych sugesti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Obserwuje kibicuję i czekam na oblot Ps nie przejmuj się oglądalnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ja też śledzę postępy. Skróć lub wydłuż nos, zmień wznios, albo coś w tym stylu a na pewno pojawią się komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam wszystkich. Ja również oglądam. W najbliższym czasie także mam zamiar zaopatrzyć się w Birda, z zestawu KIT. Jaki silnik do niego przewidujesz, czy może jeszcze nad tym nie rozmyślałeś. Pozdrawiam i życzę udanej budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi