RafModel Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 I po malowaniu;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 23 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 cd.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Przygotowania do form - pompa próżniowa. Kadłub wrócił już chyba z ostatniego nakładania szpachli. Teraz tylko szlif i lakierujemy poliuretanem. No i pomału przygotowania do form. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Nowa podstawa do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ostatnie przymiarki skrzydła i kopytko skończone. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Witam jak tam postępy bo coś cisza w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam No niestety, nawarstwiło mi się sporo spraw, remonty, praca itp itd, ale temat nie umarł. Prawdopodobnie niedługo ruszę z robieniem form kadłuba. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietro_56 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Cześć! Przejrzałem cały wątek, imponujący projekt i realizowany z pełnym profesjonalizmem. Nie wiedziałem wcześniej o jego istnieniu, dowiedziałem się o nim w czasie wspólnych lotów w ostatnią sobotę w Kosorowicach. Nie wiem nic o pierwowzorze projektu Genesis ale kojarzę go z konstrukcją amerykańską Pioneer III niejakiego Jim'a Marske. Oba szybowce wyglądają jakby wyszły spod tej samej ręki. W numerze 10/2014 Flugmodell und Technik (FMT) jest opis zestawu tego szybowca w skali 1:3. Zestaw wytwarza firma AR-Flugmodelle. Gdybyś był zainteresowany mogę podesłać scan artykułu. Trzymam kciuki za powodzenie projektu. Nie boisz się kłopotów z rozpoznaniem położenia modelu w powietrzu na znacznej wysokości? Czarny spód skrzydeł obowiązkowy. Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Po małej przerwie, wracamy do pracy :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Przymiarka klap podwozia kół 65 i 100 https://www.youtube.com/watch?v=wArr7Ki37mM&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 cdn.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 cd.. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Rafał, świetnie to wygląda. Możesz zdradzić co to za materiał, który stosujesz na ranty form? Chodzi mi o te białe płytki, ładnie się układają na zakrętach i zwróciły moją ciekawość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 To jest płyta reklamowa - PCV spienione. Grosze kosztuje, łatwo się tnie i szlifuje. Klei się świetnie cjakiem. A to co widzisz jest formowane przy pomocy opalarki. Pozdrawiam R 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Można lać żelkot ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rafał prace ruszyły widzę postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rafał gratuluje, pięknego modelu przed przyszłą formą . Na jakim wosku pracujesz ? i ile dawałeś warstw ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witaj Artur. Pracuje na wosku Honey Wax - Mold Release Agent (jakieś do 8 wartsw w 4 dni) oraz kryje to potem 2-3 razy PVA alkohol poliwinilowy z odrobiną płynu do naczyń (półkropli na 0.5l ? płynu). Sugeruje nie wierzyć nikomu w te tajemne sztuczki. Po prostu trzeba próbować i wyćwiczyć swoją metodę. Można też poczytać o produktach loctite szczególnie Frekote 1-step. Loctite - Loctite Frekote - Oddzielacze do Form dla Przemysłu Kompozytów Poliestrowych (4).pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi