Marcus Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Jak myślicie, co jest lepsze na początek a)budowa Zefirka i jego oblot b)kupno Sky Lady II i jej oblot? PS.Chciałem ankietę, ale nie mogę Z góry dziękuję za odpowiedzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Z tyloma informacjami które podałeś to brzmi tak samo jak pytanie "Lepsze jest Ferrari czy Hummer?" Ja nie żałuję że wybrałem pierwsze rozwiązanie, dało mi to pojęcie o modelu... no i mam dobrej jakości (noo może aparatura trochę odbiega ) wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 a) zależy jeszcze od: -czasu -jak masz to budujesz -zasobności portfela -jak masz to kupujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Zależy też czy masz elektronikę. Jeśli masz, to kupowanie sky lady jest mało sensowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Masz w ogóle jakąś aparaturę ?? JA Ci bym proponował Zefirka,bo kupisz już wyposażenie 3F które jest lepsze od szczotkowców.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Właśnie napisz nam dokładnie jakie komponenty posiadasz. Ewentualnie ile masz kasy do dyspozycji. No i ile masz wolnego czasu. Wtedy będziemy mogli pomóc. Chodź ja nie ukrywam że jestem za opcją a), ponieważ budowa to dla mnie też wielka frajda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Szczerze, to na razie zbieram kasę. I właśnie się zastanawiam, czy mam zbierać na Sky Lady II, czy uzbierać jeszcze więcej i kupić np. Lasera, potem silnik i regiel, a potem bym zbudował Zefirka. Chyba poczekam, i uzbieram większą sumkę, niż bym miał wydawać na sky lady, po czym zostaje mi tylko aparatura, i potem znowu bym musiał zbierać na elektronikę. Dzięki za odpowiedzi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 JA na twoim miejscu bym już wybrał jaki sprzęt chcesz kupić i oszacować sume jaka Ci będzie potrzebna,wszystko teraz tanieje po trochu wiec jeszcze sie ucieszysz ze zostało coś Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Zastanawiam się nad czymć prostym, ale już może z ekranikiem, może Hitec Flash 5x... :?: Może coś złapię na allegro...Ostatnio cały komplet Hitec Flash 5x kosztował 200 zł, wiec niereaz trafiaja się super okazje... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 A czy do Zefirka może być użyty silnik CD. Oczywiście przerobione. Wie ktoś gdzie znajdę opis przeróbki :idea: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Może być o ile nie jest za ciężki i ma dość mocy. Opisy przeróbek: http://www.saumodelarnia.fora.pl/dzial-techniczny,20/mini-silnik-z-c-d-rom-u,331.html http://forumrc.alexba.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Może być o ile nie jest za ciężki i ma dość mocy. ja tam mam w swoim silnik 70g i lata aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Zastanawiam się nad czymć prostym, ale już może z ekranikiem, może Hitec Flash 5x... :?: Parik Svida aktualny mistrz Europy Aircombat lata na takim nadajniku .Wszystko zależy jakie modele miałaby taka aparatura obsłużyć . Pozdrowienia Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Sky Lady w twoim przypadku nie ma sensu, jestes z nami na forum juz dlugo i wiesz czego bedziesz wymagal od sprzetu. SL na pewno cie nie zadowoli. Sky Lady jest dobra dla tych ktorzy chca sprobowac modelarstwa za mniejsza kase, a nie maja pewnosci czy im sie bedzie podobac.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.