mammuth Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zrobiłem jak radziłeś, ale wychylanie jeszcze na ziemi wydawały mi się za małe i potwierdziło sie to w locie. Jedna lotka wychyla się w delikatnie w dół a druga prawie wcale się nie wychyla do góry DR ustawiłem nawet na 125% i nic. Zamontuj popychacze na dziurkach najblizej lotki - teraz zapewne masz na ostatniej dziurce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 bo pętle robi za wolno. chyba beczki :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zamontuj popychacze na dziurkach najblizej lotki - teraz zapewne masz na ostatniej dziurce. co prawda dziurka jest tylko jedna, ale jest bardzo blisko lotki. :? chyba beczki :oops: tak chodziło mi o beczkę :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 oto i mój lot kawasaki to mój 2 lot tym modelem był :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 to mój 2 lot tym modelem był Całkiem nieźle-czas się bić.Może Bolesławiec 30.05.2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 całkiem nieźle..2 model w życiu..2 lot 2 modelem.. tnz że jestem urodzony mistrz hehe to był drugi i do tej pory przedostatni lot tym modelem.. jeszcze trochę polatam jak dojdę do ładu z silnikiem i pomyśle żeby w ogóle z kimś innym polatać...a bić się to.. bo do tej pory zawsze latałem sam. w sensie że kto inny ze swoim modelem nie latał.. na pole chodzę tylko z tatą..a ten lot to akurat z siostrą.. btw.. pierwszy lot był 5s. przed tym tutaj na filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Dowód na to, że ESA też można akro pokręcić Widzę że nie tylko ja lubie częste lądowania. Ja też juz zamówiem KI-61 więc moze kiedys walka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Widzę że coraz więcej ludzi lata ESA I dobrze bo to przyjemne i bezstresowe. Ja się tylko zastanawiam jak my zawody będziemy robić w 1 dzień :devil: szczególnie jak ESA zimą często się odbywa jak dzień krótki. Hehe Trenujcie i przyjeżdżajcie do Bolesławca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 miszczu chce dopisac chyba 1 za najwęcej napisanych postów :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Jest! Dziś Pan Marek wysłał przedyłkę. Jestem szczęśliwy jak niemowle :D:D Narasie silnik wsadze do trenera i sie pobawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 EnzO_CK: Faktycznie jesteś szczęśliwy jak niemowlę, nawet tak piszesz jak ono mówi :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Nie ma to jak gestykulacja na klawiaturze EDIT: Oto moje kamikadze. Waga ostateczna 353g ( odbiornik 28g ) Ale chyba poleci Silnik: TP 2408-21 Regiel: MAG 8 Pakiet: Lecho (fullymax) 25C 1300mAh Serwa: 2x Esky 8g Link do galerii - > Galeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 No to i ja dolaczylem do grona szczesliwych posiadaczy Zarwana nocka (+2 filmy obejrzane) i modelik gotowy - przed chwila oblatany. Malowanie w trakcie, czerwony spray mi gdzies wsiakl ... Oczywiscie nie odbylo sie bez malej wtopy Wkleilem prety - ale ich nie przetarlem papierem sciernym - dodajcie do tego za glebokie sloty (sam wycinalem bo nie bylo) i ... sie w lewym skrzydle od polowy niestety jeden slizga :wall: No coz - wkleje dodatkowy ... Jeszcze tylko silniczek z troche wiekszym kv i mam model na wyjazdy PS. ustawilem roznicowe wychylanie lotek - niestety odwrotnie, ale to juz poprawione - tak to jest jak sie cos sklada i oglada telewizje :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wkleilem prety - ale ich nie przetarlem papierem sciernym - dodajcie do tego za glebokie sloty (sam wycinalem bo nie bylo) i ... sie w lewym skrzydle od polowy niestety jeden slizga Może weź CA z nigłą na końcu i zaaplikuj klej do środka Powino być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 tamte probowalem zdobyc ze szpitala, ale dopoki lekarza mdelarza nie znajde - to sie chyba nie uda Na sposób ich Jakąś krew oddać czy coś i jak nie będą się patrzeć to "pożyczyć" igłę Taka to juz sobie pozyczylem - niestety sie nie nadaje - ma jakis zaworek . Nic to - jak tylko kolejna paczka z zywnoscia przyjdzie z Polski to bedzie miala zapasik igielek... W zawodach nie startuje, wiec wkleje dodatkowe prety - to model do rekreacyjnego wozenia sie po niebie ma byc Ps. Wyczytalem, ze SC jest 25mm od natarcia - ? Poki co mam bardziej z tylu, ale latalo sie przyjemnie - choc nerwowo reagowal na podmuchy wiatru (latalem znowu na gorce zaglowej - a tam powiewac potrafi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jeśli masz SC z tyłu to najprawdopodobniej nie będziesz mógł zrobić ciasnej pętli bo model będzie się "zwijał" na skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jeśli masz SC z tyłu to najprawdopodobniej nie będziesz mógł zrobić ciasnej pętli bo model będzie się "zwijał" na skrzydło. heh jak w moim p-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 u mnie jest środek ciężkości jakoś tak w przodzie bardzo.. aż się zdziwiłem .. bo w piperku jakoś tak było inaczej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam P-40 i patrząc na rozkład wyposażenia u innych wątpiłem, że 25mm jest dobrą wartością. Mimo wszystko spróbowałem z takim SC. Model sporo musiałem wytrymować na wysokości, bo uparcie próbował bić w ziemię. Nie zmienię tej wartości, bo teraz lata mi się genialnie. Model jest bardzo sterowny, żadnych tendencji do korka a na takim wietrze, że mi łzy leciały z oczu, latało się genialnie. Nie ma to jak na takiej wichurce puścić się na max obrotach z wiatrem. Pod wiatr szedł jak szybowiec termiczny leniwie snujący się po niebie a lądowanie było niemal na wstecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.