Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule, przy czym dodatkowe pytanie do Tych z Was, którzy znają Oleśnicę i tamtejsze lotnisko. Czy można tam wejść i latać? Jaka jest jakość - gładkość asfaltu/betonu?

Czy znany jest Wam jakiś duży plac gładko betonowy/asfaltowy w okolicach Wrocławia, pozbawiony linii wysokiego napięcia i drzew?

pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Tomek swego czasu też szukałem. Wychodzi na to że na dolnym śląsku nie ma nic.

Jedyny jaki był/jest to Oleśnica ale ponoć zamknięta.

Betonowe lotniska to domena północy Wilcze, Borne, Broczyno wszystko okolice Szczecinka.  

Opublikowano

A co z pasem w Legnicy? Na jednym końcu pasa jakieś markety i zabudowania, ale drugi koniec wygląda jeszcze na zdatny do "naszego użytku"? 

Opublikowano (edytowane)

No właśnie Tomek jak długi. Dziś przejeżdżałem w okolicach Brodzkiej gdzie latają chłopaki.

Widziałem że startują z drogi asfaltowej która idzie pod kątem prostym do Brodzkiej. Pewnie właśnie Wojtek też myśli o tej drodze asfaltowej. Szeroka ona za bardzo nie jest ot taka standardowa droga coś około 7-10m szerokości.

Edytowane przez Konrad_P
Opublikowano

W skarbimierzu juz raczej nic nie ma, wiele lat temu już się budowały firmy, teraz pewnie mało co zostało z tego.

Jeszcze w 2011 lub 2012 dalo sie tam wyladować normalnym samolotem w stylu Cessna 182 czy podobny. Może coś jeszcze z tego dla modelu zostało.

Opublikowano

Na zdjęciach satelitarnych (googlemaps) na skraju wschodnim pasa w Oleśnicy widać praglajdy przygotowane do startu i sporo samochodów. To jak to jest, że nie można tam wchodzić, gonią a czasze glajdów spokojnie się tam znajdują? 

Ciekawe, czy wiecie jaka jest tam teraz sytuacja?

Opublikowano

Terenu pilnuje jakaś firma ochroniarska, ale nie robią problemów. Tylko wyganiają, powinno dać się z nimi dogadać.

Większy problem, że osobiście bym się bał tam samochodem wjechać, bo w zeszłym roku jacyś lokalni idioci porozrzucali po pasie gwoździe (widać matkom z dziećmi spacerującym po pasie zaczęły przeszkadzać motocykle, które się pakowały na lotnisko).

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to w zeszlym roku policja goniła drifterów z lotniska sypiąc mandaty i pozwy do sądu

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.