Piotrek Pindral Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Krzysiu, dziesiąty, to pierwszy, na którym byłem... Henio wygrał roczną prenumeratę "Modelarza" - nie otrzymał ani jednego numeru. Takie przypadki proszę mi natychmiast zgłaszać. Były takie przypadki Ale z tego co wiem po "interwencji " wszystko było już ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Względy zawodowe powodują, że będziemy w sobotę z wczesnego rana ale przyjedziem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Względy zawodowe powodują, że będziemy w sobotę z wczesnego rana ale przyjedziem To trochę mało nas będzie w piątek do "pieczenia chleba" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przywieziemy na 8.00 bułki i ciasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przywieziemy na 8.00 bułki i ciasto Eeee... w sobotę rano to jakieś "czytadło" by się przydało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Będzie coś lżejszego czy bardziej ciężka literatura, tym bardziej Andrzeju, że jestem Ci winien parę książek Ps. nastawiam się na prowadzenie biblioteki ksiązki poczytam w niedziele po wyjeździe Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez horn3t 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ekipa Awiatikowa będzie w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Koledzy bardzo proszę aby nie przesadzić z "czytaniem książek". To bardzo ważne. Priorytetem jest bezpieczeństwo, dlatego bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem lotów na OGÓLNOPOLSKIM PIKNIKU MODELARSKIM Wilcze Laski 2016: REGULAMIN LOTÓW MODELAMI NA PIKNIKU MODELARSKIM: 1) Kategorycznie zabrania się włączania nadajników bez pobrania klamerki z odpowiednim numerem kanału (dotyczy aparatur innych niż 2,4 GHz). 2) Przed startem należy skontrolować działanie wszystkich sterów, upewnić się czy w strefie startów nie przebywają ludzie oraz czy inny model nie startuje lub podchodzi do lądowania. 3) W czasie regulacji silnika spalinowego należy odpowiednio zabezpieczyć model przed przemieszczaniem. 4) Piloci przebywają w zwartej grupie w wyznaczonych miejscach (w namalowanym polu startowym), każdy ma założoną żółtą kamizelkę z napisem „PILOT”. 5) Przed lądowaniem pilot jest zobowiązany do poinformowania o tym fakcie pozostałych pilotów komendą głosową „LĄDUJĘ!”a w czasie wejścia po model na pas komendą „PILOT W STREFIE!”. 6) Kategorycznie zabrania się wykonywania lotów nad samochodami i ludźmi. 7) Po wylądowaniu należy niezwłocznie zabrać model i opuścić strefę startów, po wyłączeniu nadajnika zwrócić klamerkę (nie dotyczy aparatur 2,4 GHz.). 8) Należy zwrócić szczególną uwagę, aby do modeli z pracującymi silnikami nie podchodziły dzieci. 9) Zabrania się wykonywania lotów pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. 10)Pilotowi w polu startowym winien towarzyszyć pomocnik informujący o sytuacji w powietrzu, modelach podchodzących do lądowania itp. 11) Każdy uczestnik będzie proszony o dwudziestominutowe dyżury w roli kierownika lotów i egzekwowania regulaminu lotów. 12) Modelarz ponosi pełną odpowiedzialność za swoje czyny i ich ewentualne skutki. Wskazane jest posiadanie przez modelarzy „OC Życia Prywatnego” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Koledzy bardzo proszę aby nie przesadzić z "czytaniem książek". To bardzo ważne. .................................................... Piotrek, ale w "czytelni" zawsze zachowujemy ciszę . Do zobaczenia w piątek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Niestety, punkt gastronomiczny będzie czynny od soboty rano, nie od piątku. Przypominam: Brak dodatkowych opłat za biwakowanie. Wpisowe - 20 zł. (Zwolnieni: młodzież do 16 lat, osoby zaangażowane w organizację i sędziowie - proszę o zapisywanie się na listę uczestników PIKNIKU z informacją o zwolnieniu z płacenia wpisowego). Istnieje możliwość skorzystania z prysznica w agroturystyce "Wilcze Laski 6" - opłata co łaska, ok 4 minut jazdy z miejsca imprezy. Zachęcam do aktywnego udziału w giełdzie modelarskiej - czynna przez cały czas trwania imprezy. Zachęcam do przywiezienia i wyeksponowania zabytkowego sprzętu modelarskiego (aparatury, silniki itp). W punkcie gastronomicznym będzie możliwość wykupienia abonamentu. Rano będą zbierane zamówienia na obiady (zupa + drugie danie + napój - każdego dnia inne). Organizator zapewnia kiełbasy, napoje itp w czasie sobotniego ogniska. Sędziów proszę o jak najwcześniejsze zgłoszenie się w sekretariacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Pozdrawiam wszystkich uczestników. Niestety praca nie pozwala mi spotkać się z Wami wcześniej w "czytelni" aby w "całkowitej" ciszy zagłębić się w lekturze. Na szczęście mam wolną niedzielę , więc przyjadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Pozdrawiam wszystkich uczestników. Niestety praca nie pozwala mi spotkać się z Wami wcześniej w "czytelni" aby w "całkowitej" ciszy zagłębić się w lekturze. Na szczęście mam wolną niedzielę , więc przyjadę. Szkoda że dopiero w niedzielę. Mam nadzieję że kolega pamięta o walce ESAmi. Eskadra Awiatikowa jest przygotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy jest mozliwośc podięcia prądu ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jeżeli walki będą w niedzielę... to podnoszę rękawicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam Sławek -prąd to zależy od Ciebie czy do herbaty czy kola lub bezpośrednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy jest mozliwośc podięcia prądu ? Pozdrawiam Sławku do czego Tobie prąd - masz kopter na 230 v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam holownik już gotowy. Do miłego zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam Sławek -prąd to zależy od Ciebie czy do herbaty czy kola lub bezpośrednio Paweł do herbaty mam "Wilczo-Laskową" malinówke która była zrobiona na zeszły rok gdzie niestety odpadł ale przetrzymałem ją z nadzieją na ten rok i się udało zachomikować na piątkową wieczorną herbatkę Sławku do czego Tobie prąd - masz kopter na 230 v Zbyszku ,pakiety mam Lipo niestety jeszcze nie grafenowe , siłowni wiatrowej "swojej" nie mam -robie im tylko inspekcje , agragatu zabierać nie będe wiec grzecznie zapytałem czy jest prąd i czy można się podłączyc w razie co do namiotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 No to już się przygotowuję duchowo na walkę Kostek vs Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi