magilla Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ehhhh naprawde tak ciezko przeczytać instrukcję lub zobaczyć cokolwiek na youtubie? Najlepiej ładować taką baterię prądem 1C czyli w twoim przypadku 2.2A - mniejszym też możesz a czasami nawet trzeba bo możemy mieć słaby zasilacz np 1.5A zasilający ładowarkę. Ładuj w trybie LIPO BALANCE. Przepisywać manualna nie będę więc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ehhhh naprawde tak ciezko przeczytać instrukcję lub zobaczyć cokolwiek na youtubie? Najlepiej ładować taką baterię prądem 1C czyli w twoim przypadku 2.2A - mniejszym też możesz a czasami nawet trzeba bo możemy mieć słaby zasilacz np 1.5A zasilający ładowarkę. Ładuj w trybie LIPO BALANCE. Przepisywać manualna nie będę więc: Screen Shot 2015-10-22 at 08.36.13.png Screen Shot 2015-10-22 at 08.36.48.png Cześć a jaki jest mniejsxy prąd niż 1C?? Tego nie mogę dojść. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 0,1C 0,2C, 0,3C .... Nie mogę się powstrzymać od złośliwości. Zapytaj jeszcze ile jest 2+2 Czyli ustawie prąd ładowania 0,5 C jest ok? Bateria bedzie na dłużej niż odrazu ładować na 1C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Przemku, olałeś sugestie Kolegów i moje, żeby coś poczytać, uzupełnić podstawy wiedzy. Nic, zero komentarza. Za to produkujesz coraz to nowe i coraz - wybacz - "mądrzejsze" pytania. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jest to sygnał, żeby się wycofać. Powodzenia. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 "poszukaj se kolego w internetach" Ja moge udzielic kolejnej porady odpłatnie. Podac numer konta i telefon ? No koledzy chybs się udałoNo koledzy chybs się udało No koledzy chybs się udało Ustawiłem 2,2A i nieraz zmieniało się 2,3 2,1A później zaczęło spadać ładowanie trwało 33 minuty jest dobrze czy coś nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Tak ma byc.A jak podładować akumulator motocyklowy jest sprawny ale chcę przez zime co jakiś czas bo ciężko mi go wyjmować z mojej yamahy Stratoliner 1900 siedzi głeboko pod siedzeniem zrobiłem obejście do ładowania albo przez gniazdo zapalniczki. A jak podładować akumulator motocyklowy jest sprawny ale chcę przez zime co jakiś czas bo ciężko mi go wyjmować z mojej yamahy Stratoliner 1900 siedzi głeboko pod siedzeniem zrobiłem obejście do ładowania albo przez gniazdo zapalniczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 ponoc w v.2 jest mozliwosc sterowania ladowarka z PCta programem chargemaster, pytanie: czy mozna kalibrowac balancer z tego programu? to bylo przeklenstwo poprzednich wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A byłoby to możliwe bez zmiany oprogramowania samej ładowarki? A takie zmiany były robione przez samych użytkowników, bo firma, problem, który był jej zgłaszany wielokrotnie - olała. Programy-samoróbki były do ściągnięcia na rcgroup, ale twórcy nie dawali gwarancji, że na każdej ładowarce to pójdzie. Trzeba było sflashować procesor, itd. Przynajmniej jak ja przerabiałem ten temat 2 lata temu, to tak było. Co dziwne, pożądany efekt (możliwość kalibracji balansera) po przeprogramowaniu uzyskiwano na podróbkach - oryginalne iMaxy pozostawały zazwyczaj niewzruszone na zabiegi "programistów" . Pomijam samą "dokładność" balansera biorącą się z marnej jakości podzespołów, konkretnie rezystorów, o zbyt dużej tolerancji. Użytkownicy je wymieniali, nawet sprzedawano (rcgroup) zestawy do wymiany rezystorów. I wtedy dopiero zaczynało się balansowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 opis mowi ze mozna flashowac V2 z tego programu, zadaje tu pytanie bo wyraznie ktos juz ma taki model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W takim razie czym różniłaby się wersja V1 od 2? Oprogramowaniem pozwalającym na flashowanie? To byłby krok, którego wykonania firma odmówiła parę lat temu, sugerując jedynie, że wezmą pod uwagę feedback użytkowników, ale dopiero w następnym modelu. Baaardzo jestem ciekawy, czy dałoby się w omawianym kontekście coś zrobić z modelem V1, np: przegrać program. Jestem tym żywotnie zainteresowany. No ale trzeba poczekać na konkrety od jakiegoś użytkownika, któremu chciałoby się temat rozkminić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A po co utrudniasz sobie sprawę, skoro za ok 60 złotych kupisz ładowarkę TRONIC T4X przeznaczoną do twojego akumulatora, mniemam że to jest żelowy. jest automatem.Może nawet są jeszcze w Lidlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Henryk, do kogo pisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A po co utrudniasz sobie sprawę, skoro za ok 60 złotych kupisz ładowarkę TRONIC T4X przeznaczoną do twojego akumulatora, mniemam że to jest żelowy. jest automatem.Może nawet są jeszcze w Lidlu. to taki branzowy zart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Bartku, pisałem Przemkowi co do ładowania akumulatora w motocyklu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A już myślałem że do mnie i miałem coś ciętego napisać. Jak to dobrze najpierw zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Witam ponownie właśnie ładowalem drugą baterie lipo 3s 2,2 mah bo kupiłem dwie w komplecie i odrazu po naladowaniu podłączyłem miernik i wskazał mi że pakiet jest naładowany 98% dlaczego nie 100%??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie zawsze cele nawet z balanserem dadza sie naladowac rowno, jak jedna bedzie miala troche mniej wolt to niby moze byc 98%, tak naprawde to wystarcz blad woltomierza zeby taka wartosc podac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi