Skocz do zawartości

Mini warbird do latania przy nodze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem od początku. Nie pamiętałem jaki kupiłem, a na regulatorze jest bardzo mały napis i dopiero go znalazłem. Byłem pewien, że kupiłem tak jak planowałem, jednak zmieniłem zdanie po radach tu. ; ) Więc przepraszam za zamieszanie. Problem jest przy regulatorze 12 A.

Opublikowano

pakiet 300 mAh, 2s 7.4V Nie da rady? o.o'?

Pakiet był naładowany do pełnia w czasie prób? Trzeba sprawdzić ustawienia regulatora - typ pakietu i napięcie odcięcia.

Pewność dałby pomiar napięcia w czasie pracy silnika. Nawet tani brzeczyk wpiety w złącze balansera coś powie.

Ewentualnie zrób przejściówkę i podłącz pakiet 2s o większej pojemności - jeśli posiadasz.

Opublikowano

Pakiet był w pełni naładowany. Ma napisane 25 C - ile ma na prawdę? Czort wie. Nie mam w domu żadnych instrumentów pomiarowych. |x

Opublikowano

25C * 0.3Ah daje 7.5A. To może równie dobrze być wydajność prądowa samych ogniw, bez uwzględnienia spadku napięcia na rezystancji kabli. Ale to spekulacje, pomierz prąd i napięcie na regulatorze to się dowiesz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Okazało się, że silnik po prostu był niesprawny. Wymieniony bez problemu w sklepie. W płatowcu wymieniłem lotki na balsowe (depron 5mm zfazowany do krawędzi spływu nie zdawał egzaminu).

I model śmiga. Spełnia pokładane w nim nadzieje (lata stosunkowo wolno, przewidywalnie i przy nodze). Ma na sobie trochę eksperymentów, wiec jest wersją testową - będzie miał następce. ; )

EDIT po obejrzeniu filmu z oblotu. Tu wygląda jak by to była wielka walka o utrzymanie się w powietrzu. o.o' A w rzeczywistości modelik prowadzi się całkiem przyjemnie. W 34 sekundzie jest małe przepadnięcie, miało być wyjście do beczki czy immelmana, ale bałem się zaciągnąć ster na max. Jak widać poradził sobie z tym całkiem nieźle. ; )

Rozpiętość 60 cm, waga RTF na filmie to 120g.

Opublikowano

Do kabinki z PET robiłem już trzy podejścia. I ostatnie już wygląda całkiem nieźle. <: Powstanie na pewno, nie wiem tyko czy do tej wersji. ; )

• 7 miesięcy temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.