Kaspian Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Miałem od początku. Nie pamiętałem jaki kupiłem, a na regulatorze jest bardzo mały napis i dopiero go znalazłem. Byłem pewien, że kupiłem tak jak planowałem, jednak zmieniłem zdanie po radach tu. ; ) Więc przepraszam za zamieszanie. Problem jest przy regulatorze 12 A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 To kolej na pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 pakiet 300 mAh, 2s 7.4V Nie da rady? o.o'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tu raczej chodzi o parametr C, czyli rozładowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Musiałby mieć prawdziwe 30C, żeby dać 10A prądu ciągłego i prawdziwe 20C dla 6A. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 pakiet 300 mAh, 2s 7.4V Nie da rady? o.o'?Pakiet był naładowany do pełnia w czasie prób? Trzeba sprawdzić ustawienia regulatora - typ pakietu i napięcie odcięcia. Pewność dałby pomiar napięcia w czasie pracy silnika. Nawet tani brzeczyk wpiety w złącze balansera coś powie. Ewentualnie zrób przejściówkę i podłącz pakiet 2s o większej pojemności - jeśli posiadasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Pakiet był w pełni naładowany. Ma napisane 25 C - ile ma na prawdę? Czort wie. Nie mam w domu żadnych instrumentów pomiarowych. |x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 25C * 0.3Ah daje 7.5A. To może równie dobrze być wydajność prądowa samych ogniw, bez uwzględnienia spadku napięcia na rezystancji kabli. Ale to spekulacje, pomierz prąd i napięcie na regulatorze to się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Okazało się, że silnik po prostu był niesprawny. Wymieniony bez problemu w sklepie. W płatowcu wymieniłem lotki na balsowe (depron 5mm zfazowany do krawędzi spływu nie zdawał egzaminu).I model śmiga. Spełnia pokładane w nim nadzieje (lata stosunkowo wolno, przewidywalnie i przy nodze). Ma na sobie trochę eksperymentów, wiec jest wersją testową - będzie miał następce. ; )EDIT po obejrzeniu filmu z oblotu. Tu wygląda jak by to była wielka walka o utrzymanie się w powietrzu. o.o' A w rzeczywistości modelik prowadzi się całkiem przyjemnie. W 34 sekundzie jest małe przepadnięcie, miało być wyjście do beczki czy immelmana, ale bałem się zaciągnąć ster na max. Jak widać poradził sobie z tym całkiem nieźle. ; )Rozpiętość 60 cm, waga RTF na filmie to 120g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Fajnie, teraz czas na kabinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Do kabinki z PET robiłem już trzy podejścia. I ostatnie już wygląda całkiem nieźle. <: Powstanie na pewno, nie wiem tyko czy do tej wersji. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flamethrower Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Lata super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi