Marcin Bełchatów Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Dodam tylko jedno spostrzeżenie odnośnie Hitek Aurora. Przed zakupem Aurory 9X, a mając Aurore 9 trzeba wiedzieć że nie ma możliwości zgrania (przeniesienia) ustawień modeli z 9 do 9X trzeba wszystko wprowadzać z palca! ...jak dla mnie żenada! Warto się zastanowić czy zostać w systemie Hitec! Może czas zmienić bo firma nie idzie w dobrą stronę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Konieczność jednorazowego wpisania ustawień modeli przy zmianie radia, to dla mnie dość marny powód, żeby odchodzić od marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ustawienie 5 modleli to góra 20-30min no chyba że ktoś ma ich 20 to już może byc problem. Posiadam aurore i jestem z niej bardzo zadowolony nawet jeżeli bym miał zmieniac na aurore9x i wszystko od nowa ustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bełchatów Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Troche mnie poniosło XXI wiek i wielki problem mieli żeby aparatury gadały ze sobą to powinien być standard. A ustawiania trochę jest przede wszystkim przy modelach spalinowych. Ustawienie kanałów i rewersów to nie wszystko, ustawić expa i maksymalne wychyły do różnych faz lotu, kill switch, odcięcie przepustnicy, timery, pompy dymu, klapy, oświetlenie itp. a najważniejsze to czegoś nie pominąć. A jak ktoś lata makietami to ma dodatkowo chowane podwozie i inne gadżety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 o ile wiem (sam nie sprawdzałem) aparatury przynajmniej aurorki 9 bez x miedzy sobą gadają -przez kabel uczeń trener. producent pisze że tylko przez oryginalny kabel -nie wiem -nie sprawdzałem -nie mam kabla.. . kupię kabel -to sprawdzę... w sieci są filmiki -o przepisywaniu ustawień modelu z jednej a9 do drugiej. po podpięciu kabla pojawia się menu -wybór trenera lub transmisji ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bełchatów Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Aurora 9 z Aurora 9 gadają przez kabel posiadam oryginał. Za pomocą programatora Hitec HPP-22 też można przerzucić modele. Aurora 9X z Aurora 9X też podobno gadają ale nie da się przerzucić ustawień modeli między 9 a 9X. Sprawdzałem przez kabel i przez programator. Aurora 9X nie widzi plików z Aurora 9. Dzwoniłem pytałem i tak jest i nic z tym się nie zrobi Hitec w pierwszej fazie miał to dopracować lecz poinformowali importera z polski że jednak nie będą tego dopracowywać i koniec. Co wydaje się dziwne bo "każdy" producent wypuszczając nowszy sprzęt robi go kompatybilnym z poprzednim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi