miro-er1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam .calkiem niedawno dostalem taki wlasnie silniczek od kolegi forumowego JARECKI720.i nie wiem nic o jego osiagach. Moje pytanie to .jaki ciag na jakich smiglach. Jaka max masa modelu. Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam wszystkich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Śmigła 6",paliwo min.16%.Latałem modelem TL 96 Star o wadze 700g. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 dziekuje Wojtek , wiec poradzi sobie z moja nieco powiekrzona wersja wicherka 10 , waga bedzie cos kolo 650g Wojtek jeszcze jedno pytanie , on jest nowy wiec wymaga dotarcia , jak to zrobic najlepiej ?? i ile czasu trwa takie docieranie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Jak wypalisz trzy zbiorniki po 50ml,to powinno wystarczyć.Reszta w locie ale pierwsze loty bez wariacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 ok dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Mam taki w TOTO-0 ok 700gr, na śmigle 6x4 paliwie 5%nitro 18%olej, prawie mu się wisieć na śmigle chce, myślę że ponad 500gr ciągu jak nic będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Tu masz manuala, http://media.globalhobby.com/manual/211280.PDF i wszystko jasne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 dzieki panowie, kazde info dla mnie przydatne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 witam, panowie mam zbiornik 55ml , ile musze dodac oleju rycynowego na taki zbiorniczek na dotarcie??? dodam ze paliwko jest 10% I 18% OLEJU , alw w opisie jest ze na dotarcie musi byc minimum 20 % oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A chemii to w szkole nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 byla ale mnie mało interesowała, dzieki za twoja podpowiedz ale w niczym mi mi nie pomogles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARECKI720 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 44 ml paliwa i 11 ml oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ja docierałem na 5% nitro 18% klotz, na początku z przerwami później tak po połowie lub całym i tak kilka zbiorniczków po 50ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 44 ml paliwa i 11 ml oleju Mi z tych proporcji wyszło 34,4% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARECKI720 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 55 ml =100% 5,5 ml = 10% 44 ml=80 % 11 ml=20% no chyba że się mylę bo teraz to jest jakaś nowa matermatyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Tyle, ze te 44 ml juz zawiera 18% oleju :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ale w tych 55ml już jest 18% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARECKI720 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 ja pisałem o czystym paliwie i czystym oleju , jak to dawno temu było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Proponuje to zrobić starą sprawdzoną metodą. Kupić w aptece olej rycynowy. Domieszać do twojego paliwa aby zawartość oleju wynosiła 25 % objętościowo i na takiej mieszance docierać silnik. Jeśli weźmiesz 55ml paliwa to musisz dolać 5ml oleju. Ale i tak będziesz potrzebował więcej takiego paliwa wiec ja bym zrobił od razu np 400 lub 500 ml paliwa do docierania bo to tak czy siak zużyjesz. Silnik ma pracować na sporym przelaniu i będzie więcej palił niż normalnie. Na 400 ml dolej 36 ml oleju lub na 500 ml dolej 45 ml oleju. Przepal to na ziemi na dużym przelaniu a będziesz się cieszył długą żywotnością silnika i łatwym rozruchem. Ja zawsze docieram na paliwie 25% oleju. Mam silniki które pracują bezawaryjnie od 20 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kiedy ktoś jakiś czas temu powiedział mi, że 99 na 100 polaków nie wie co to jest procent (%) to nie chciałem wierzyć, no ale teraz przekonaliście mnie, że jednak miał rację i ja nie mam już żadnych wątpliwości z kim mam do czynienia...w ciekawym świecie żyjemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi