MASK Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 chyba czas na przymiarki silnika, wstępnie wszystkie szpeje powinny się zmieścić z przodu czyli przed wręgą silnika, - serwo gazu, pakiet zasilający, moduł żarzenia, pakiet do modułu. Z przodu - masz na myśli pod maską obok silnika? Jeśli tak, to pewnie nie ma takiej potrzeby. Miejsce na pakiet zasilający jest przewidziane pod zbiornikiem paliwa (dostęp przez dolną klapkę). Serwo gazu pewnie zmieści się obok zbiornika paliwa. Przy takim rozmieszczeniu osprzętu nie powinno być problemów z wyważeniem modelu. Jak idzie o moduł żarzenia, to myślę, że spokojnie można obrócić silnik do pozycji głowicą w bok i w ten sposób pozbyć się tego niepotrzebnego bagażu, choć pewnie będzie to wymagało gimnastyki z łożem silnikowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tak tylko Arek chce pokryć cały kadłub balsą i stąd jego zamiar przesunięcia czego się da pod maskę silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 okleiłem statecznik poziomy folią, ten jasnoniebieski z HK trochę oczoje...ny . Wie ktoś może gdzie można kupić taka bladoniebieską folię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 http://www.nastik.pl/light-grey-21011-p-2607.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ale ten kolor który jest pod tym linkiem czyli Oracower 21-011 jest w rzeczywistości jasno szary, bez jakiegokolwiek „przegięcia” w stronę niebieskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 kiedyś tym kolorem oklejałem spód moich kombatowych Hellcatów ale nie wiem czy nie lepszy ten szary niż taki ordynarny niebieski, wiem , wiem buduje półmakietę godzę sie na pewne kompromisy, ale jakoś mi niepasuje, jak piszę ten tekst to kolor ramki okna edycji ma kolor jak w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Moim zdanie lepszy od ocz*****ego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 też mi się tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Arek foty, foty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 nie ma czego pokazywać idę lutować (twardo) podwozie no i polutowane, może nie jest idealnie, ale na pewno mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 no i składania na sucho ciąg dalszy małe ostrzeżenie dla składających !!!! bez problemu można złożyć 2 lewe lub prawe połówki skrzydła, po raz kolejny zasada zanim skleisz złóż i sprawdź się sprawdza Ja np złożyłem na początek 2 prawe i zauważyłem to dopiero jak chciałem zobaczyć jak wygląda całość Ostatni raz taka sztuczka udała mi się jak budowałem kombatowego fokkerka d5 , tylko tam od razu, bez przymiarek kleiłem, masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 żeby nie było że nic nie robię dół kadłuba oklejony, prawie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 ...dół kadłuba oklejony, prawie jestem zadowolony Masz tempo czemu prawie? wygląda elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 No śliczny, ale czemu robisz myśliwca w wersji cywilnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 No śliczny, ale czemu robisz myśliwca w wersji cywilnej? chodzi o wnęki na k-my ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 spokojnie wszystko zależy od tego jaka koncepcja budowy ostatecznie zwycięży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Będziesz pruć taki ładny kadłub? Bez sensu trochę. .. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 ale to nie wymaga jakiegoś strasznego prucia, wystarczy wyciąć odpowiedni prostokątny otwór i wkleić w niego wcześniej zrobioną wnękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fakt to nie problem wyciąć ale można by zmodyfikować lekko wycinankę i dać już fabrycznie wnęki, jednak to istotny i charakterystyczny element P.11. Zastanawiam czy nie skuszę się na mniejszą "pezetelkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi