darkarll Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 26 Maja na lotnisku w Nowym Targu odbył się oblot chyba najwiekszego w polsce akrobata . Konstruktorem i budowniczym modelu jest właściciel firmy ARTEX , Bogdan Zalewski .Jednak z braku czasu nie mógł dokończyć budowy i model powędrował do Nowego Targu gdzię nasz kolega z forum Grześ dokończył dzieło . Dodam jeszcze że model został zaprojektowany na podatawie zdjęcia :shock: http://pl.youtube.com/watch?v=RRdRafu6oqQ
MarekJ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Robi wrażenie. Kawał solidnej roboty. Mam nadzieję, że Władek zaprezentuje go na Żarze.
Patryykk Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dodam jeszcze że model został zaprojektowany na podatawie zdjęcia :shock: Yyyyyy... Powiem Tylko Tyle: WoW! Nie no szacunek dla tego pana co to zrobił :shock: Jeszcze w filmiku to zdjęcie jakiegos chłopca w samolocie Zaskoczony byłem Waga - 45kg No widze że samolocik wcale niejest taki lekki :shock: Prim1: Wiesz ile mogły kosztowac części?
Tomek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 O nie zauważyłem i też założyłem taki wątek. Ale go już skasowałam skoro Darek był szybszy. To czego nie widać na filmie to wielkość modelu, widziałem jak powstawał i naprawdę robi niesamowite wrażenie . łącznie z tym że materiały użyte do jego budowy to te same co używa się do prawdziwych latających maszyn ( za testem lotniczym) . P.S. Teraz już wiadomo ,czego tak długo nie było nowych modeli z Artexu.
meloow Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 No za jakiś czas bedzie można kupić KIT tego pistts-a ;D ciekawe ile osób kupiło by taki model :roll: . Trzeba przyznać ze modelik rewelacja mam nadzieje że bedzie się pokazywał na imprezach modelarskich.
Patryykk Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Trzeba przyznać ze modelik rewelacja mam nadzieje że bedzie się pokazywał na imprezach modelarskich. No szegulnie w Kraśniku i okolicach
MacFlyer Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 a ile wyszedł jego całkowity koszt budoy razem z elektroniką i silnikiem ?
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował...
rabbitlkr Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował... hahahaha Patryk nie żartuj;p w sumie to sie nie pomyliłeś, ja bym prędzej strzelał w jakieś 50tys... no może troche mniej.
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 ja bym prędzej strzelał w jakieś 50tys... no może troche mniej. Kurde zaskoczyłeś mnie tym strzałem. 50tyś za taki samolocik to wolał bym se samochód kupić ;p No ale różnych mamy "zapaleńców" ;p
darkarll Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował... koszt silnika to około 4000$ czyli około 9,5 tyś zł ;D
Tomek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Za 7tyś model , to ja poproszę od razu dwa :devil: Swoją drogą to po co Patryk się odzywasz skoro nie masz zielonego o tym pojęcia ??? :?
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Swoją drogą to po co Patryk się odzywasz skoro nie masz zielonego o tym pojęcia ??? :? Odzywam bo się domyślam, ew. dowiedziec się wiecej. PS: Może do kraśnika na Piknik przygości do nas ;p
Henryk S. Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 No robi wrażenie taki model. Tomku,może ty wiesz ile będzie kosztował taki zestaw KITU,czy 7-8 tyś jak napisał Patryk wystarczy?
Tomek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Mogę się dowiedzieć. Dam znać , ale to dopiero po weekendzie .
SCRUBBY Opublikowano 27 Lipca 2008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Tomku, weekend minął... ceny za wycięty tartak nie ma :-( Spróbujesz jeszcze raz się dowiedzieć?
Grześ Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Cześć . nikt jeszcze tego nie przeliczał na pieniądze . Jest to prototyp . Cena Niemieckiegop zestawu TARTAK 1:50 to 1700Euro. Jeżeli tak bardzo byś chciał nawiązać kontakt i budować ten model to ja ci pomogę . pozdrawiam Grześ
SCRUBBY Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Cena Niemieckiegop zestawu TARTAK 1:50 to 1700Euro. Witaj, czy 1700 Euro to chodzi o tartak PITTS'a 1:5 ?
Tomek Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Pytasz z ciekawości ,czy chcesz kupić , jeśli to drugie to dzwoń do Artex-u ,może się skuszą na robienie drugiego takiego. Ceny nie znam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.