darkarll Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 26 Maja na lotnisku w Nowym Targu odbył się oblot chyba najwiekszego w polsce akrobata . Konstruktorem i budowniczym modelu jest właściciel firmy ARTEX , Bogdan Zalewski .Jednak z braku czasu nie mógł dokończyć budowy i model powędrował do Nowego Targu gdzię nasz kolega z forum Grześ dokończył dzieło . Dodam jeszcze że model został zaprojektowany na podatawie zdjęcia :shock: http://pl.youtube.com/watch?v=RRdRafu6oqQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Robi wrażenie. Kawał solidnej roboty. Mam nadzieję, że Władek zaprezentuje go na Żarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dodam jeszcze że model został zaprojektowany na podatawie zdjęcia :shock: Yyyyyy... Powiem Tylko Tyle: WoW! Nie no szacunek dla tego pana co to zrobił :shock: Jeszcze w filmiku to zdjęcie jakiegos chłopca w samolocie Zaskoczony byłem Waga - 45kg No widze że samolocik wcale niejest taki lekki :shock: Prim1: Wiesz ile mogły kosztowac części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 O nie zauważyłem i też założyłem taki wątek. Ale go już skasowałam skoro Darek był szybszy. To czego nie widać na filmie to wielkość modelu, widziałem jak powstawał i naprawdę robi niesamowite wrażenie . łącznie z tym że materiały użyte do jego budowy to te same co używa się do prawdziwych latających maszyn ( za testem lotniczym) . P.S. Teraz już wiadomo ,czego tak długo nie było nowych modeli z Artexu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 No za jakiś czas bedzie można kupić KIT tego pistts-a ;D ciekawe ile osób kupiło by taki model :roll: . Trzeba przyznać ze modelik rewelacja mam nadzieje że bedzie się pokazywał na imprezach modelarskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Trzeba przyznać ze modelik rewelacja mam nadzieje że bedzie się pokazywał na imprezach modelarskich. No szegulnie w Kraśniku i okolicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a ile wyszedł jego całkowity koszt budoy razem z elektroniką i silnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował... hahahaha Patryk nie żartuj;p w sumie to sie nie pomyliłeś, ja bym prędzej strzelał w jakieś 50tys... no może troche mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 ja bym prędzej strzelał w jakieś 50tys... no może troche mniej. Kurde zaskoczyłeś mnie tym strzałem. 50tyś za taki samolocik to wolał bym se samochód kupić ;p No ale różnych mamy "zapaleńców" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a nawpewno powyżej 7-8 tyś to kosztował... koszt silnika to około 4000$ czyli około 9,5 tyś zł ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Za 7tyś model , to ja poproszę od razu dwa :devil: Swoją drogą to po co Patryk się odzywasz skoro nie masz zielonego o tym pojęcia ??? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Swoją drogą to po co Patryk się odzywasz skoro nie masz zielonego o tym pojęcia ??? :? Odzywam bo się domyślam, ew. dowiedziec się wiecej. PS: Może do kraśnika na Piknik przygości do nas ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 No robi wrażenie taki model. Tomku,może ty wiesz ile będzie kosztował taki zestaw KITU,czy 7-8 tyś jak napisał Patryk wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Mogę się dowiedzieć. Dam znać , ale to dopiero po weekendzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGG Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wow, duże jest piękne Szacunek .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Tomku, weekend minął... ceny za wycięty tartak nie ma :-( Spróbujesz jeszcze raz się dowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Cześć . nikt jeszcze tego nie przeliczał na pieniądze . Jest to prototyp . Cena Niemieckiegop zestawu TARTAK 1:50 to 1700Euro. Jeżeli tak bardzo byś chciał nawiązać kontakt i budować ten model to ja ci pomogę . pozdrawiam Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Cena Niemieckiegop zestawu TARTAK 1:50 to 1700Euro. Witaj, czy 1700 Euro to chodzi o tartak PITTS'a 1:5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Pytasz z ciekawości ,czy chcesz kupić , jeśli to drugie to dzwoń do Artex-u ,może się skuszą na robienie drugiego takiego. Ceny nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.