krzysiek.riese Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Przedstawiam mój świąteczny nabytek. Kupiłem pierwszego w życiu ARF bo niestety brak czasu na budowę daje się we znaki a Katana niestety poległa. O tym w innym wątku. Wyposażenie: Silnik RCGF 32 serwa Savox i Hitec zasilanie odbiornika Li-Pol 2s 2000 mAh przez Bec i wyłącznik magnetyczny SPE-20 Yeti Zasilanie zapłony Li-Pol 2s 1300 mAh przez Bec i Kill Switch Model dość fajnie zrobiony aczkolwiek jest parę detali do poprawki ale to same optyczne rzeczy więc po oblocie będę to robił. na zdjęciach poskładany na sucho. dzisiaj mam zamiar ukończyć instalację elektryczną i paliwową i jutro docieramy motor. jak pogoda pozwoli to w nowy rok oblot. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Piękny Yaczek moje marzenie jak narazie czekam na więcej aktualizacji i filmu z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Andrzeju ja bym nigdy nie kupił ARF bo po prostu największa przyjemność dla mnie to budowa od zera o czym świadczą moje inne modele. Niestety Katana polegla z błahego powodu - błąd konstrukcyjny ( kieszeń bagnetowa zamiast między dźwigarami to była obok dźwigara i tylko powiązana nakładkami na żebra ze sklejki balsowo-lipowej. Skończyło się na wyrwanej kieszeni i kretobiciu.) Tutaj jest tak samo to zrobione o czym przekonałem się po zakupie ale te nakładki na żebra sa z twardszej sklejki widać a nie z tej popularnej lekkiej. Ku temu wszystkiemu dołączył fakt że 5 grudnia urodziło się mi dziecko ( ukochany Syn) i teraz cierpię na brak czasu na budowę od zera. ale w niedalekiej przyszłości na pewno coś zmajstruję tym bardziej że leży mi DLA 32 i DLE 120. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Piękny Yaczek moje marzenie jak narazie czekam na więcej aktualizacji i filmu z oblotu PRzecież masz takiego , tylko 2,2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Krzysiek ,Endriu ma Su -26.... . Modelik świetny.Gratulacje . Mieliśmy takiego ,właściwie syn. Konstrukcyjnie bez zarzutu ,wytrzymywał spore przeciążenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Oj jak zwał tak zwał , te modele i tak latają tak samo . Różnica kabiny , dla mnie w takich modelach to żadna różnica .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Oj jak zwał tak zwał , te modele i tak latają tak samo . Różnica kabiny , dla mnie w takich modelach to żadna różnica .. Dupa dłuższa i te kolory w Yaku55m mnie przyciągają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Як jeszcze nie poleciał niestety. Nie wyrobiłem się z wykończeniem go. Dopiero dzisiaj udało się mi go wykończyć i odpalić motor. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Piękny Yaczek, nie myślałeś o większych kołach? np 125mm ? te z zestawu wydają się małe. Udanego oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Andrzej, koła o średnicy 110 mm miałem w Extrze 2,6 m a Ty sugerujesz 125mm w modelu 1,85m ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Andrzej, koła o średnicy 110 mm miałem w Extrze 2,6 m a Ty sugerujesz 125mm w modelu 1,85m ?? Może mam jakąś zraze, zawsze daje duże koła większe niż z zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Kolejny brat bliźniak Gratuluje nabytku, będziesz zadowolony Taki tylko jedyny minus według mnie to dość ograniczone miejsce w kadłubie z racji tego, że skrzydła wchodzą do środka.Specjalnie go nie oklejałeś czy producent już nie dorzuca arkuszu z naklejkami ? Mój jest trochę bardziej z tatuowany m.in jakieś reklamy Breitling, Liqui Moly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Producent oczywiście dołożył arkusz naklejek ale nie naklejam ich bo się mi nie podobają. może nakleję coś typu liqui Moly ale tylko tyle. dorobiłem se naklejkę Як-55 bo nie podoba się mi te oryginalne Yak bo skoro to Яковлев to ma być Як. Jak zrobić zeby ten film się otwierał tu na forum? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Wklejasz po prostu tylko link z YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroglider Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jaki ciąg masz z tym silnikiem? pozdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jaki ciąg masz z tym silnikiem? pozdr.Jarek Przepraszam że dopiero odpisuję ale nawet nie zauważyłem wpisu. Co do ciągu to trudno narazie co kolwiek więcej i powiedzieć bo silnik jest nowy i na dotarciu. Jak zrobię kilka lotów jeszcze to wtedy doreguluję i pomierzę ciąg i obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroglider Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 W takim razie czekam na informacje po dotarciu,zastanawiam się na RCGF i DLE35 tylko że cena jest na korzyść RCGF dlatego cierpliwie poczekam na pomiar. pozdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Jarek, ja mam 2 motory RCGF i nie zamienił bym na inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witam . Taki Jaczek tylko o rozpiętości 182 cm czeka u mnie na oblot jako moja pierwsza benzynka . Mam jednak obawy co do podwozia i w związku z tym mam pytanie czy robiłeś jakieś wzmocnienia a jeśli tak to w jaki sposób można to zrobić . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi