Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Doradzam przynajmniej rozważenie przejścia na kontroler Pixhawk albo APM, tam jest logowanie parametrów i tego rodzaju problemy rozwiązuje się praktycznie od ręki. Bez tego to czarna magia... Od razu by można zobaczyć czy wskazania sensorów się zmieniają w jakiś charakterystyczny sposób, jak wygląda sprawa zasilania elektroniki, czy nie zmienia się działanie linku sterowania itd

Opublikowano

Mam, posiadam pixa ale na razie studiuje instrukcję i walcze z problemami kalibracyjnymi. Tak czy inaczej posiadam dwie ramy i naza mi sie przyda

Opublikowano

to chyba jednak nie naza.... zamontowałem nową v2 i problem w dalszym ciągu występuje. Może być problem z ESC. jak ogarne arduino to powyłaczam wszystko i sprawdze czy to ich wina. Z drugiej strony od czerwca było ok na starych reglach, schodziłem do 3,4V/cela aż nagle coś sie porobiło i na starych też zaczął wariować?

Opublikowano

Jeżeli masz Pixhawka, to jest to znakomity sposób by zakończyć tę niekończącą się historię :) Zajmie to znacznie mniej czasu niż kombinowanie z Nazą - dziwi mnie popularność tego kontrolera... Możesz na początek robić próby bez latania, tylko przytwierdzić kopter, albo odwrócić śmigła i robić MotorTest taki jak przy testowaniu kompasu.

Miałem niedawno sytuację że jeden z ESC w heksakopterze nie osiągał pełnej mocy, pozostałe się do niego dostosowywały i osiągi koptera drastycznie spadły. Doszedłem do tego na podstawie analizy logów.

Opublikowano

z pixem mam problem bo ciągle co próbuje go ulotnić to się zabezpiecza. I po podłączeniu do kompa pokazuje mi ze rozjechał sie akcelerometr na przemian z kompasem. I tak mam za każdym razem mimo ciągłych kalibracji.... Po paru dniach prób, cierpliwość mi sie na razie skończyła, wiec na razie pix leży w sufladzie

Opublikowano

To jakieś fatum albo promieniowanie gamma :) Wątpliwe by się zepsuł jednocześnie i akcelerometr, i kompas, no chyba że stabilizator 3.3V, ale wątpię. Wgrywałeś dla testu np ArduPlane?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.