karambolis8 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zdjęć nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Faktycznie. Google coś blokuje. Wgrałem bezpośrednio na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Aby odświeżyć trochę ten dział postanowiłem zrobić mały upgrade do mojej czarnej wdowy: drukowane śmigła Najważniejsza uwaga: Jeżeli nie znasz dogłębnych podstaw jak działa drukowanie 3D i związanych z tym zagadnień wytrzymałości nie drukuj śmigieł ani innych przedmiotów wirujących z dużą prędkością. Mają one mniejszą wytrzymałość od tych produkowanych na wtryskarkach z jednorodnego materiału. W przypadku odstrzelenia łopaty latające odłamki mogą doprowadzić do uszkodzeń ciała lub mienia. Jeżeli drukujesz śmigła to robisz to na własną odpowiedzialność! Wyobraźnia podpowiada mi czarne scenariusze . ale koncepcja bardzo ciekawa... Coś czuję, że problem "ile śmigieł wziąć na zawody" zniknie razem z pojawianiem się drukarek 3D w każdej skrzynce startowej . Ciekawy jestem jak wypadną Twoje testy. Już wiesz czy będziesz testować w sobotę czy niedzielę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Planowałem jutro na działce - bo muszę pojechać i przywieźć domowników. Ale jeżeli jutro mi się nie uda to chciałbym dokonać prób w locie w niedziele. Powstała druga wersja śmigieł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 EDIT: testy w locie zakończone sukcesem. Testowałem śmigło v2 (wylaszczone). Model jest wyraźnie szybszy niż przy zastosowaniu śmigła Gemfan 6x6. Ale i pakiet starcza na krócej. Bawiłem się trochę nowa kamerka i udało mi się nagrać moje boje. Postaram się coś zmontować i wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Film ze śmigłami się robi. Na szybko nowy filmik z cyklu - leć za mną. W odróżnieniu do filmu sprzed 2 lat (http://pfmrc.eu/index.php/topic/59256-p-61-black-widow-mk1-z-podkładów-i-mk2-z-epp/?p=644463) tym razem lepszy sprzęt (quad i kamera) i dużo lepsze umiejętności. No i do tego wszystkiego nowy pilot pościgowy - mój drugi, młodszy syn Staś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Jak by syn miał uzbrojonego drona, dawno byś już skończył na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Tak. I to wiele wiele razy. Gdy latałem F4U ESA tego samego dnia 3 razy mnie próbował strącić. I w końcu mu się udało gdy od uderzeń śmigło tak się wyszczerbilo że od drgań silnik wymontowal się z uchwytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Bardzo fajne ujęcia:) Gratuluję operatora kamery. Moje "Łosie" nie są teraz zbytnio fotogeniczne, po morderczym sezonie tak mają, ale może jak skończę model nad którym pracuję, podjadę na wasze lotnisko aby nagrać jakąś symulowaną walkę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Bardzo chętnie Z tym ze do walki to raczej wystawie corsaira bo Czarna Wdowa swoją gracją przypomina raczej krowę a nie myśliwiec. No i Twoje modele są aż nadto zwinne wiec trzeba będzie zrobić jakąś "ustawkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Filmik rewelacyjny . Zapisuję się wspólne nagrywanie "walki" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Jak będzie Jacek to może jednak stare Łosie zabiorę Jakoś zawsze sie kończy bliskim spotkaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Problem w tym, ze najbliższe latanie dopiero za 2.5 tygodnia - tzn pierwszy weekend października. Bo w nadchodzące weekendy będziemy na jeszcze dwóch imprezach dronow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Jak będzie Jacek to może jednak stare Łosie zabiorę Jakoś zawsze sie kończy bliskim spotkaniem.Po najbliższych zawodach, wszystkie samoloty będą już stare . Masz jeszcze stare WW1 (860mm) ? Problem w tym, ze najbliższe latanie dopiero za 2.5 tygodnia - tzn pierwszy weekend października.Wpisuję do kalendarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Mogę wpaść popatrzeć? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Strasznie zaczęły mi dokuczać wyszczerbione "owiewki" silnika. Postanowiłem się nimi zająć i wydrukowałem gustowne nakładki. Jedna waży 13g - ale dlatego, że grubość scianki to 0.8mm (2 przejścia). Gdyby zrobić to w stylu 3D Lab print i drukować jedną obwódką byłoby połowe mniej. Oryginalne piankowe owiewki ściąłem ponad to co było dotychczas i owiewkę nasunąłem na wcisk. Dojdzie jeszcze malowanie - na jedyny słuszny kolor czerwony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Taaa najpierw owiewki, potem nosek, kabinka i polecisz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Taaa najpierw owiewki, potem nosek, kabinka i polecisz dalej Ciiii... to miał być tajny plan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Kurcze, porządki czasem zrobić, to dobra sprawa. Wiedziałem, że gdzieś się wala po domu, ale gdzie? No i jest! Kompletna monografia, wraz z rysunkami i zdjęciami Wdowy. Przy okazji odnalazła się też publikacja z Me210/410. Japim, też dysponujesz taką siłą ognia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi