Skocz do zawartości

Uniesc helikopterem 3 kg

misiek1784

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc. potrzebuje rady na temat jaki duzy musi byc model heli aby uniusl ciezar 3 kg powiedzmy na wysokosc 2 metow, a moze jakies inne konstrukcje latajace bardziej sie nadaja?? za odpowiedzi na moj post z gory dziekuje:):)

projekt z gory ma kilka slabych punktów:

1. Jesli pojazd moze PRZELECIEC nad trudnym terenem to po co ma po nim jezdzic? Wystarczy ze przeleci.

2. Jesli pojazd ma jechac i moze utknac w miejscu w którym nie poradzi sobie na kołach to tymbardziej nie da rady polecieć, czemu? Zeby to byl heli to musi miec ok 2 metrow MINIMUM absolutnej niezasmieconej powierzchni. Jesli bedzie mial te 2 metry srednicy terenu z ktorego wystartuje to.. po co ma startowac skoro moze ten teren przemierzyc na kolach?

Problem nie dotyczy tego co uniesie 3 kg. Blad tkwi w samym zalozeniu.

A kolegom przypominam - kazdy kiedys mial lat nascie... i kazdy ma na swoim sumieniu podobny projekt. Takze - wiecej luzu.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki chłopaki.... Miałem potwornego doła, ale się uśmiałem. Wracam do życia trallalalala (nie wiem jak to napisać chyba powinienem postawić bezmyślnik ~ albo dwa~~).

Opublikowano
nikt mnie niewypłoszył tylko szkoda mi czasu tracic

dobrze gadasz !

Idź lepiej zarabiać swoje tysiące, a nie czas z debilami tracisz.

Tylko uważaj, żeby Ci ten gościu jakiś porządny mikrokontroler wsadził, a nie jakąś tanioche dla dzieciaków :devil: :devil:

Opublikowano

misiek1784 napisał: "nikt mnie niewypłoszył tylko szkoda mi czasu tracic"

Wydaje mi się, że za jakiś czas inaczej ocenisz czas spędzony na forum.

Lepiej przystosowani użytkownicy nie narzekają, a są tutaj pewnie dłużej niż Ty na świecie ;-)

Więcej pokory i powodzenia w projekcie!

pozdrawiam -Wojtek.

Opublikowano

Najwyzej dostane ostrzeżenie...

misiek1784, zamknij swoją jadaczkę już, bo jak na razie to tylko robisz burdel na forum i nic poza tym! :evil:

Opublikowano

Jacqubes dodając tego "sprawdzacza" to, to forum przyłoży się do popularyzowania i jak już modnego wśród 13-17 latków dys.... coś tam .... a pozatym nie będzie już z czego się pośmiać

:devil:

Opublikowano

a ja wam powiem ze jestem na prawde Wami rozczarowany. :?

rzuciliscie sie jak banda moherowych beretow, najpierw sprowokowaliscie czlowieka do pyskowki a teraz sobie jeszcze jedziecie jak na lysej szkapie. Żenada. Takie zachowanie nie przystoi modelarzom... takie jest moje zdanie koledzy...

Opublikowano

Przepraszam ale ja nie jestem modelarzem i jeżdzę tylko autem i rowerem :)

PS

Ta dyskusja mi przypomniała jeden dowcip:

Trzech skinów uratowało staruszkę !..... Przestali ją kopać.

(Na pewno to ona ich sprowokowała : ) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.